Alla bilder

Vasastaden, Göteborg

Viktoriagatan 8

På förhand
Utgångspris
4 500 000 kr
Avgift
3 193 kr
Antal rum
2
Boarea
67 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5

Kommer snart ut till försäljning!

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Charlotta Lenhammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 34

Alla bilder

Interiörbild. Viktoriagatan 8 - Bjurfors
Interiörbild. Viktoriagatan 8 - Bjurfors
Interiörbild. Viktoriagatan 8 - Bjurfors
Interiörbild. Viktoriagatan 8 - Bjurfors
Interiörbild. Viktoriagatan 8 - Bjurfors
Interiörbild. Viktoriagatan 8 - Bjurfors
Interiörbild. Viktoriagatan 8 - Bjurfors
Planlösning. Viktoriagatan 8 - Bjurfors
Planlösning
Interiörbild. Viktoriagatan 8 - Bjurfors

Beskrivning

Ljuvligt sekelskifte med stor balkong!

Beskrivning

Med ett ypperligt läge i hjärtat av Vasastaden återfinns denna fina sekelskifteslägenhet. Här bor du mitt i Vasastadens vimmel men ändå så tyst och skyddat mot föreningens välskötta innergård. Utanför porten finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Haga, Linné eller affärsstråken kring Avenyn. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet en stund ligger flera grönskande parker i närområdet. Bostaden är belägen i ett ståtligt stenhus där de fina detaljerna i lägenheten vittnar om husets mångåriga historia. I gårdshuset är tystnaden total och det är svårt att föreställa sig det myllrande stadslivet som råder utanför portdörren. Lägenheten återfinns tre trappor upp i huset med fina fönsterpartier mot den mysiga innergården. Ett stort och inbjudande vardagsrum ger gott om plats för social gemenskap. Kök och badrum är renoverat i smakfull design. I sovrummet sover du ostört med fönster mot gården. Stor balkong med härlig eftermiddagssol. Välkommen till ett hem där umgänge och bekvämlighet står i fokus!

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Glasbjörken
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Glasbjörken registrerades 1985 och förvärvade fastigheten Vasastaden 7:15 med adress Viktoriagatan 8 år 2005. Föreningen har 17 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Båda lokalerna är uthyrda, den ena hyrs av en restaurang och den andra av en fotografverksamhet. Lokalerna står för ca 30% av intäkterna till föreningen. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 334 kvm, varav 1 083 kvm utgör lägenhetsyta och 251 kvm utgör lokalyta. Föreningen har en total belåning på 10,8 mkr.

Följande åtgärder har genomförts i fastigheten:
Spolning/filmning servis spillvatten, spolning/rensning dagvatten gård, OVK, nya radiatorer i restauranglokal, relining delar av dagvatten gård 2016.
Avvägning grundrörelser, nya element restaurangen, ny ventilationsfläkt källarutrymme B-huset 2015. Totalrenovering av fasad mot Viktoriagatan, fönsterbyte i samtliga lägenheter, ommålning av samtliga tak, ny ventilationsfläkt i B-huset, renovering av fönster i trapphus 2014. Renoverat takläckage i kontorslokal och lagat putsskada på ytterfasaden 2013. Balkonger mot gården byggdes och elcentralen byttes 2012. Snörasskydd och ny köksdörr till restaurang 2011. Ny entrédörr lokal och ny yttertrappa lokal 2009. Trädäck, nytt sophus, ny belysning gård/trapphus och planteringar 2008. Ommålning trapphus, markberedning innergård/entré och relining av spillvattenledningen 2007. Lagning och målning av tak, renovering av originalbalkonger, omputsning av fasad, målning av fönster och renovering av samtliga badrum 2006. Nya maskiner tvättstuga 2005. Grundförstärkning gjordes 1997. Rör - och elstambyte skedde 1981. Båda trappuppgångarna kommer att målas om innan årets slut.

Inga avgiftshöjningar är planerade.

Föreningens ekonomiska förvaltning handhas av SBC.

Övriga byggnader/utrymmen

Uteplats, cykelförvaring, källarförråd, tvättstuga i källaren med tvättmaskin, torktumlare, torkrum och mangel.

TV/bredband

Leverantör av kabel-TV: Com hem

Leverantör av Bredband: Com hem, 500 Mbit

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 193 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
6,141%
Årsavgift i föreningen
38 316 kr
Andel av årsavgiften är
6,14003%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 500 000 kr
Lägenhetsnummer
10
Våningsplan
3 av 5*
Rum
2
Boarea
67 kvm**

* Våningsplan 3 av 5.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
190 kr
Försäkring
150 kr
Summa
340 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal och personlig förbrukning.

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
124

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Karta

Viktoriagatan 8

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Vasastadens 3 bästa:
Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
Michelin-restaurangen Koka

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Aschebergsgatan 13 B
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 810 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Visning: 2018-01-22 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Föreningsgatan 18A
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 516 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Viktoriagatan 14
  Utgångspris
  4 250 000 kr
  Månadsavgift
  787 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Västergatan 2 C
  Utgångspris
  3 390 000 kr
  Månadsavgift
  2 610 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Visning: 2018-01-30 17.00 Boka här