Bjurfors Göteborg växlar upp inför bostadsboomen

- Göteborg

I dag bostadsbrist. Snart bostadsboom. Inom de närmsta åren väntas drygt 45 000 nya bostäder att byggas i Göteborgsområdet. Mäklarföretaget Bjurfors i Göteborg växlar upp inför boomen redan nu och utökar avdelningen för nyproduktion.
– Vi har redan fullt upp med planerade försäljningar under hela 2017, säger Marcus Cyrillus, ansvarig för Bjurfors Nyproduktion i Göteborg.

Under 1970-talet byggdes drygt 5 500 nya bostäder per år i Göteborg. Efter decennier av kräftgång pekar kurvan återigen uppåt och nu spås drygt 45 000 nya bostäder byggas fram till år 2025*.

Bjurfors har länge förutspått det stigande intresset för nyproduktion i Göteborgsregionen och startade därför 2005 en hel avdelning som bara skulle fokusera på nyproducerade bostäder. Nu tar man ytterligare ett steg framåt och utökar bemanningen för att stå redo inför den rådande bostadsboomen. – Göteborg står inför en jättespännande framtid när det gäller nyproduktion och givetvis vill vi vara med att bidra. I slutet av november sålde vi 94 nyproducerade lägenheter i Lunden och blev överrösta med telefonsamtal och mejl av intressenter innan släppet. Totalt hade vi över 600 förhandsanmälningar och lägenheterna tog slut rekordfort, säger Marcus Cyrillus.

Att trycket på nyproduktion är stort tror han beror på flera saker. Dels för att det råder stor bostadsbrist i Göteborg och dels för att köpa nyproduktion ofta är en smidigare köpprocess.
– Fördelarna med att köpa nyproduktion är många. Främst tror jag folk tycker det är skönt med ett fast pris, man slipper risken med att hamna i en hetsig budgivning. Sen är allt nytt och som köpare slipper man tänka på renoveringar, säger Cyrillus.

För att möta den stora efterfrågan på nyproduktion har man nu anställt ytterligare två mäklare till avdelningen. Karin Berggren, som kommer senast från successionsmarknaden i Linné. Därifrån kommer även Linda Henriksson, som förmedlat successionsbostäder i Göteborgs östra delar. Båda tar nu steget till att bli experter för att förmedla och projektleda försäljning av nyproducerade bostäder.

– Att förmedla nyproduktion kräver något annat av mig som mäklare. Struktur, långsiktighet och förmågan att sälja något som inte finns. Jag brinner verkligen för nyproduktion, det är mycket roligt att bidra till avdelningens framgångar, säger Karin Berggren.

Totalt arbetar nu sex personer heltid med bara nyproduktion på avdelningen. Och kalendern för 2017 är redan fullmatad med över 1 000 nyproducerade lägenheter som ska säljas.

– Att vi redan i januari har så många försäljningsuppdrag för resten av året borgar för ett rekordår. Vi är övertygade om att intresset för att köpa nyproducerade bostäder kommer att hålla i sig, säger Marcus Cyrillus.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta:

Marcus Cyrillus, försäljningschef Bjurfors Göteborg Nyproduktion,
tel 031-733 20 29,

*Siffrorna kommer från Göteborgs Stadsbyggnadskontor