Hoppa till innehåll

Rusning efter bostäder i Göteborg under januari indikerar fortsatt högtryck på bostadsmarknaden

Bostadsmarknaden är hetare än någonsin, det nya bostadsåret började med en rivstart. I Göteborgsregionen bytte hela 14.000 kvm ägare. Rekordmånga spekulanter sugna på en ny bostad kom på visningarna som genomfördes under Bjurfors numera traditionsenliga visningsvecka i januari.

– När vi summerar Stora Visningsveckan för sjunde året i rad kan vi konstatera att intresset för att sälja och köpa bostad är mycket stort. På visningarna kom 3.238 spekulanter vilket överträffade våra förväntningar. Dessutom slog vi tidigare års rekord för antalet bostäder till salu under årets första veckor, berättar Mats Ljung, ägare och styrelseordförande för Bjurfors.

Bjurfors, som är Göteborgsregionens största mäklarföretag berättar om en visningsvecka i särklass, för både villor och bostadsrätter:

–Våra mäklare vittnar om ett tryck utan dess like, både på visningarna och viljan att skriva köpekontrakt, säger Mats Ljung. Många nya spekulanter har tillkommit under visningarna som fortfarande letar boende.

Året på bostadsmarknaden börjar alltså starkt, trots att priserna fortsätter uppåt. Enligt svensk Mäklarstatistik var prisökningen 12 % för bostadsrätter och 11 % för villor de senaste 12 månaderna i Göteborgsregionen. Hur utvecklingen blir under året återstår att se, men Mats Ljung har sin analys klar:

– Låga räntenivåer kombinerat med en efterfrågan som är klart högre än utbudet gör att vi tror på en stabil marknad med en fortsatt prisuppgång under 2017.

Som vanligt skänker Bjurfors 50 kr till välgörenhet för varje spekulant under Visningsveckan. Tack vare det stora antalet spekulanter i år blir donationen till clownverksamheten vid Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus Insamlingsstiftelse 161.900 kr.

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

}