Lokal koll med Bjurfors Bromma

Marcus Hemrin är fastighetsmäklare och franchisetagare på Bjurfors Bromma. Här berättar han om sin syn på bostadsmarknaden i Bromma just nu.

Marcus Hemrin om bostadsmarknaden, oktober 2020

Vilken typ av bostäder har ni sålt mest av i Bromma?
– Det är en otrolig variation i våra försäljningar. Både bostadsrätter och villor har gått åt som smör i solsken efter sommaren och även under sommaren. Vi märker att flera människor är villiga att ta steget för att förändra sin boendesituation. Sammanfattningsvis är alla typer av boenden väldigt populära just nu.

Hur har prisnivåerna förändrats?

– Prisutvecklingen har generellt varit otroligt positiv. Trots omständigheterna med en pågående pandemi så har priserna stabilt pekat rakt uppåt. Vi står inför en spännande fortsättning på 2020 som hittills varit ett år där boendepriserna både avstannat och senare fått ett otroligt uppsving. Utfallet gällande prisutvecklingen var något som få mäklare kunnat ana!

Hur tror du att bostadsmarknaden kommer utvecklas i Bromma framöver?
– Vi tror gemensamt på att prisutvecklingen kommer ligga stabilt från nu och framåt. Det är självklart att marknaden inte kan vara på uppgång konstant, så med ett längre perspektiv är en stabilisering hälsosam. Det finns just nu många köpare kvar där ute och utbudet är fortfarande begränsat och chansen att det fortsätter uppåt finns såklart där.


Marcus Hemrin om bostadsmarknaden, februari 2020

Hur gör du för att ha koll på bostadsmarknaden i ditt område?
– Det är idag tacksamt att ha så många verktyg för att kunna följa marknaden och dess trender, så vi kan ge väldigt korrekta bedömningar av bostadens värde. Flera gånger per dag håller jag och mitt kontor oss uppdaterade för att veta hur veckoformen på marknaden ser ut. Vi följer marknaden via våra egna försäljningar, värderingsdata samt bostadssajter såsom Hemnet och Booli.

I mångt och mycket så handlar valet av mäklare om förtroende. Känner du inte förtroende för mig som mäklare så blir samarbetet svårt.

Varför ska man ge dig förtroendet som mäklare?
– I mångt och mycket så handlar valet av mäklare om förtroende. Känner du inte förtroende för mig som mäklare så blir samarbetet svårt. Vårt recept som gäller för alla på vårt kontor är att vara genuina och att visa respekt för att du möter människor i olika boendesituationer. Vikten av att kunna förstå sig på vad motparten tycker är viktigt när de ska köpa eller sälja sin bostad, och är avgörande för att kunna förhandla under affärens gång.

Nämn någon fördel med ditt område som inte är så känd?
– Vart än du befinner dig i vår stadsdel så finns en uppsjö av smultronställen. För den brunchtokige så är Ulvsunda slott ett fantastiskt alternativ med dags-spa om man vill slå på den stora trumman, och Melanders vid Alviks torg är ett måste för den matintresserade för att nämna några!

Vill du veta mer? Varmt välkommen att kontakta våra skickliga mäklare på Bjurfors för rådgivning eller för en kostnadsfri värdering av din bostad.