Lokal koll med Bjurfors Danderyd

Johan Reuterling är fastighetsmäklare och franchisetagare på Bjurfors Täby och Danderyd. Här berättar han om sin syn på bostadsmarknaden i Täby och Danderyd just nu.

Johan Reuterling om bostadsmarknaden, oktober 2020

Vilken typ av bostäder har ni sålt mest av i Danderyd?
– Vi säljer fler villor än lägenheter i kommunen.

Hur har prisnivåerna förändrats?
– Avslutspriserna har ökat markant sedan april månad och vi ser en stark efterfrågan på villor.

Hur tror du att bostadsmarknaden kommer utvecklas i Danderyd framöver?
– Marknaden kommer med största sannolikhet att plana ut efter den ganska kraftiga uppgång vi sett de senaste månaderna. Efterfrågan kommer vara fortsatt stor. Anledningen är till stor del pandemin som medfört att många även i framtiden kommer att arbeta hemma vissa dagar i veckan och då kommer arbetsmiljö och utrymme påverka val av bostad. Nu söker man större bostadsutrymmen med möjlighet till arbetsrum.

Marknaden kommer med största sannolikhet att plana ut efter den ganska kraftiga uppgång vi sett de senaste månaderna.

Johan Reuterling om bostadsmarknaden, februari 2020

Hur gör du för att ha koll på bostadsmarknaden i ditt område?
– Att vara proaktiv mäklare innebär att man varje dag håller koll på vilka bostäder som kommer ut på Boneo.se och Hemnet.se. Att man som mäklare självklart följer ut­vecklingen på budgivningar för bostäderna i kommunen.

Varför ska man ge dig förtroendet som mäklare?
– För att jag skapar det för­troende hos presumtiva kun­der som krävs för att de skall ta steget in i en köpförhand­ling/budgivning. Förtroende, transparens och tydlighet är nyckelord i mitt arbete. Lägg energi till det, där har du mig som mäklare.

Nämn någon fördel med ditt område som inte är så känd?
– Många som inte bor här i kommunen vet inte hur kort restid det är för att komma in till stan, både med allmänna kommunikationer och bil.

Vill du veta mer? Varmt välkommen att kontakta våra skickliga mäklare på Bjurfors för rådgivning eller för en kostnadsfri värdering av din bostad.