Lokal koll med Bjurfors Kungsholmen

Niklas Jonasson är fastighetsmäklare och franchisetagare på Bjurfors Kungsholmen. Här berättar han om sin syn på bostadsmarknaden på Kungsolmen just nu.

Niklas Jonasson om bostadsmarknaden, oktober 2020

Vilken typ av bostäder har ni sålt mest av på Kungsholmen?
– Under sommaren har vi främst sålt mindre lägenheter på ett eller två rum och kök. Främst då efterfrågan på just dessa lägenheter har varit särskilt hög, då många studenter har börjat plugga och därmed flyttat hemifrån i samma veva.

Hur har prisnivåerna förändrats?
– Priserna har varit betydligt mycket högre än under den dippen som vi hade mellan mars till slutet på maj. Vi har många spekulanter på våra visningar, och budgivningarna går oftast väldigt bra just nu. Vi är snart tillbaka på samma prisnivå som vi snuddade vid under februari.

Generellt, märker vi av ett rejält köpsug från våra spekulanter, så vi ser väldigt positivt på bostadsmarknadens utveckling framöver.

Hur tror du att bostadsmarknaden kommer utvecklas på Kungsholmen framöver?
– Jag tror att vi kommer att se en fortsatt stabil prisökning på bostadsmarknaden på Kungsholmen. Riksbanken gick dessutom ut med att de behåller en oförändrad reporänta, vilket såklart är väldigt positivt för bostadsmarknaden. Generellt, märker vi av ett rejält köpsug från våra spekulanter, så vi ser väldigt positivt på bostadsmarknadens utveckling framöver.

Dilini Panabokke om bostadsmarknaden, februari 2020

Hur gör du för att ha koll på bostadsmarknaden i ditt område?
– Jag brukar starta dagen med att ta en runda på Hemnet för att stämma av utbudet här på Kungsholmen. Jag brukar även passa på att kika in i mina branschkollegors skyltfönster när man ändå springer på möten. Då får man syn på vad mer som finns ute, som inte nödvändigtvis hunnit ut på Hemnet än.

Varför ska man ge dig förtroendet som mäklare?
– Jag är en relativt ny mäk­lare, vilket innebär att jag kan tillägna 110 % av min uppmärksamhet på just er bostadsaffär. Som ny mäklare har jag dessutom ännu mer att bevisa, vilket gör mig än mer peppad!

Nämn någon fördel med ditt område som inte är så känd?
– Detta är väl inte någon supernyhet, men tål ändå att upprepas! Det jag verkligen älskar med Kungsholmen är att man får det bästa av två världar – man har närhet till City, kommunikationer och shopping, samtidigt som man har förmånen att bo granne med vatten och natur!

Vill du veta mer? Varmt välkommen att kontakta våra skickliga mäklare på Bjurfors för rådgivning eller för en kostnadsfri värdering av din bostad.