Lokal koll med Bjurfors Täby

Ulrika Källström är fastighetsmäklare på Bjurfors Täby. Här berättar hon om sin syn på bostadsmarknaden i Täby just nu.

Ulrika Källström om bostadsmarknaden, oktober 2020

Vilken typ av bostäder har nisålt mest av i Täby?
– Vi säljer fler villor än lägenheteri kommunen.

Hur har prisnivåerna förändrats?
– Avslutspriserna har ökat markant sedan april månad och vi ser en stark efterfrågan på villor.

Hur tror du att bostadsmarknadenkommer utvecklasi Täby framöver?
– Marknaden kommer med största sannolikhet att plana utefter den ganska kraftiga uppgångvi sett de senastemånaderna.Efterfrågan kommer varafortsatt stor. Anledningen är till stor del pandemin som medfört att många även i framtiden kommer att arbeta hemma vissa dagar i veckan och då kommer arbetsmiljö och utrymme påverka val av bostad. Nu söker man större bostadsutrymmen med möjlighet till arbetsrum.

Ulrika Dahlin om bostadsmarknaden, februari 2020

Hur gör du för att ha koll på bostadsmarknaden i ditt område?
– Förutom statistik är det viktigt att iaktta signalerna vi får på våra visningar, här mö­ter vi den pinfärska markna­den. Marknadsläget i inner­stan är intressant också, med en viss fördröjning kommer oftast den marknaden till oss i förorten någon månad eller två senare. Också att dagli­gen stämma av utbudet på sin egen marknad via Hemnet och Boneo och se hur prissätt­ning, budgivningar, tid från visning till avslut ser ut.

Varför ska man ge dig förtroendet som mäklare?
– Jag älskar att göra affärer och gör allt för att mina kun­der ska få det bästa resultatet av sin affär. Förtroende ger återkommande kunder och fina rekommendationer och det har jag många. Förtro­ende byggs även på visningar hos potentiella köpare genom professionalitet, erfarenhet, transparens och hög energi.

Nämn någon fördel med ditt område som inte är så känd?
– De som inte bor i Täby kan inte alltid förstå hur mycket fin natur och vackra miljöer vi har. Jag brukar tipsa mina spekulanter från visningarna till att ta en promenad, be­söka ett fik eller åka och titta på något av kommunens alla smultronställen. Då jag bott nästan hela mitt liv i Täby kan jag berätta och tipsa om alla de vackra platser och mysiga miljöer som man ofta inte hit­tar på egen hand. Ytterligare ett skäl för spekulanten att köpa sin bostad just i Täby!

Vill du veta mer? Varmt välkommen att kontakta våra skickliga mäklare på Bjurfors för rådgivning eller för en kostnadsfri värdering av din bostad.