Lokal koll med Bjurfors Tyresö

Richard Haglund är områdesansvarig och franchisetagare på Bjurfors Tyresö. Här berättar han om sin syn på bostadsmarknaden i Tyresö just nu.

Richard Haglund om bostadsmarknaden, oktober 2020

Vilken typ av bostäder har nisålt mest av i Tyresö?
– I Tyresö kommun har vi såltflest villor och radhus.

Hur har prisnivåerna förändrats?
– I början av året upplevde vi att marknaden var avvaktande och prisnivåerna höll sig oförändrade. Man tillbringarstörre del av dagen tillsammanshemma, och hemarbete och permitteringar har gjort attmånga ställer högre krav på sittboende. Yta, närhet till naturen och fria utomhusytor värderashögre, vilket skapat ökad efterfrågan.
– Det blev mer säljarens marknad. Mot bakgrund av detta och i kombination medlågt utbud ökade efterfrågan på villor och radhus avsevärt, medkraftiga prisökningar. Bostadsrätterhar inte haft samma kraftiga värdeutveckling utan harhållit en relativt jämn och oförändradnivå prismässigt.

Hur tror du att bostadsmarknadenkommer utvecklasi Tyresö framöver?
– Marknadsläget kommer fortfarande vara gynnsamt. Vi tror att utbudet kommer öka framöver eftersom fler ser goda möjligheter till att förändra sin boendesituation. Priserna på bostadsrätter tror vi kommer stiga eftersom flera delar av kommunen genomgår ett generationsskifte. Många villaägare har under en längre period funderat på att sälja. Anledningen till detta verkar grunda sig i de ökade bostadsvärdena i kombination med att det finns nyproducerade bostadsrätter i centrumlägen att tillgå.

Mattias Östberg om bostadsmarknaden, februari 2020

Hur gör du för att ha koll på bostadsmarknaden i ditt område?
– Jag håller koll på vad som säljs och till vilka priser, tittar på olika bostadssajter varje dag för att följa marknaden. Vi diskuterar ständigt på kontoret för att hålla oss uppdaterade på hur visningar och försäljningar går.

Varför ska man ge dig förtroendet som mäklare?
– Jag trivs med mitt jobb att få hjälpa människor att byta boende. Jag jobbar hårt för att nå bästa resultat och eftersträvar nöjda kunder. Kunderna ser det som en fördel att jag jobbar och bor i samma kommun då jag har god lokalkännedom.

Nämn någon fördel med ditt område som inte är så känd?
– Busskommunikationerna är väldigt bra. Många tvekar att flytta till Tyresö då det saknas tunnelbana. Vi som bor i Tyresö ser det som en fördel då bussförbindelserna är väldigt bra. När det väl är snö, vill jag tipsa om skidspåren i Alby/Tyresta.

Vill du veta mer? Varmt välkommen att kontakta våra skickliga mäklare på Bjurfors för rådgivning eller för en kostnadsfri värdering av din bostad.