Lokal koll på bostadsmarknaden i Hässleholm

Pontus Andersson är fastighetsmäklare på Bjurfors i Hässleholm. Här berättar han om sin syn på bostadsmarknaden i Hässleholm just nu.

Hur har det gått att sälja bostäder under pandemin?

– Väldigt bra faktiskt. Omställningen rent praktiskt har inte varit så stor eftersom vi hade många enskilda visningar tidigare också, det är en trygghet för alla. Digitala visningar finns också som en möjlighet, det har vi använt i några få fall och det har fungerat bra.

Hur har efterfrågan på bostäder i Hässleholm sett ut?

– Vi öppnade Bjurfors kontor i Hässleholm i maj, mitt i pandemin, och togs emot med öppna armar. Det är stor efterfrågan och litet utbud. Många bostäder säljs direkt när vi har lagt ut dem på vår hemsida, innan de kommer ut på Hemnet. Störst efterfrågan är det på villor, där priserna har stigit mest.

Vad tror du händer på bostadsmarknaden nu i höst och vinter?

– Det kommer nog att fortsätta vara stor efterfrågan. En ny trend är att många vill ha treor, förut var tvåorna hetast. Nu vill man ha plats för ett hemmakontor och tycker det är bra att kunna bo kvar även när man får barn. Många frågar också efter enplanshus, och även på tomter är det stor efterfrågan, men litet utbud.

Vilket är ditt råd till den som funderar på att köpa eller sälja bostad den närmaste tiden?

– Var väl förberedd! Ska du sälja så ta kontakt med mäklare i god tid och lägg ut bostaden ”på förhand” för att ta reda på intresset. Som köpare behöver du ha lånelöftet från banken klart eftersom det ofta går väldigt snabbt.