Lokal koll på bostadsmarknaden i Staffanstorp

Mattias Petersson är fastighetsmäklare på Bjurfors i Staffanstorp. Här ger sin syn på bostadsmarknaden i Staffanstorp just nu.

Hur har det gått att sälja bostäder under pandemin?

– Praktiskt har vi inte behövt göra så stora förändringar mer än att ha längre visningar med färre personer åt gången. I enstaka fall har vi haft enskild visning för personer i riskgrupp. Digitala visningar har inte efterfrågats så mycket, köparna vill få en känsla på plats.

Hur har efterfrågan varit på bostäder i Staffanstorp?

– I mars var vissa kunder lite oroliga för hur det skulle bli. Men från mitten av april har det gått bättre än någon kunde tro med ett konstant högt tempo. Det har kommit ut lite färre bostäder till försäljning, men vi har haft fler på visningarna och fler avslut.

Är det något särskilt som har stuckit ut hos er?

– Många äldre har inte varit så intresserade av att sälja sina hus på grund av pandemin, eller att titta på lägenheter. Därför har det varit färre villor till salu. Samtidigt har vi haft ett enormt tryck efter större familjevillor, med 25-30 personer på en enda visning, budgivning direkt efteråt och sen har den varit såld.

Vad tror du händer på bostadsmarknaden i höst och vinter?

– Det beror på pandemin, men jag tror på ett fortsatt högt tempo. Jag hoppas också att de äldre ska känna att de vågar sälja sina villor om de planerat att göra det, och komma på lägenhetsvisningar. Då får vi en bättre bostadsmarknad.

Vilket är ditt råd till den som funderar på att köpa eller sälja bostad den närmaste tiden?

– Som köpare, var redo med banklöfte och försäljning av din nuvarande bostad eftersom det går så snabbt. Planerar du att sälja så är ett bra tips att ta bilder på trädgården nu, medan den fortfarande är grön och fin.