Charmigt och exklusivt fritidshus med vackra detaljer!

Amberg, Mora

Amberg 26B

Pris
2 350 000 kr
Antal rum
3
Tomtarea
3815 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
68 kvm / 72 kvm

Visning

 • lördag 28/11, KL 10:00 - 11:00

  Bokade visningar! Anmälan krävs!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Charmigt och exklusivt fritidshus med vackra detaljer!

Påkostat och välbyggt grovtimrat fritidshus med naturskönt läge i Amberg. Ytterligare tre byggnader finns varav en med anor från 1800-talet.

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Smedman

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-568 13 30
  Telefon: 023-13 330

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Amberg 26B - Bjurfors
. Amberg 26B - Bjurfors

Gäststugan och storstugan

. Amberg 26B - Bjurfors

Fantastisk gård med stora ytor

. Amberg 26B - Bjurfors

Karaktärsfullt med generös takhöjd

. Amberg 26B - Bjurfors

Den murade eldstaden med vedspis är pricken över "I:et"

. Amberg 26B - Bjurfors

Kök mot hallen. Rustik trappa upp mot övervåningen

Beskrivning

Beskrivning

På denna fastighet finner ni 4 byggnader, nämligen Storstugan, Gäststugan, Garaget och Trädgårdsförrådet. Ett av husen, gäststugan som är den gamla fäboden har anor från 1800-talet. Detaljerna och känslan i hantverket räcker långt. Huskropparna i storstugan och garaget är enkelt uppbyggda med liggande fulltimmer. Samtliga hus på gården har genomgående smakfulla och exklusiva materialval. Detta är en fastighet som bör upplevas på plats och som passar utmärkt till åretruntboende.

Storstugan
Denna byggnad är uppförd i fulltimmer av furustockar i högsta kvalité, där de längsta stockarna är ca 12 meter långa och mellan 100 - 200 år gamla. Detta timmer kommer från platsen runt Amberg.
Stugan andas gammal hederligt hantverk med specialtillverkat trägolv utan träskarvar, som krävde en skicklig yrkesman. Stugan håller högsta klass med exklusiva materialval. Högt i tak, då det är öppet upp till nocken vilket man nyttjat genom att bygga ett loft för att ta vara på utrymmet.

Du kliver in genom dubbeldörrar med blyinfattade fönster till en tambur med plats för upphängning av ytterkläder. På golvet ligger klinker av älvdalskvartsit med golvvärme. Direkt till höger finner du badrummet som även det har klinker av Älvdalskvartsit med golvvärme på golvet, duschkabin med mörk tonat glas, brett tvättställ med kommod samt spegelskåp och tvättmaskin.
Rakt fram från tamburen kommer du in i husets hjärta, köket och matplatsen med en majestätiskt murad öppen spis med Älvdalssten på golvet som skyddar golvet från glöd. Stugans alla väggar består av rundvirke vilket ger en mysig och rustik känsla. I köksdelen finns en vedeldad järnspis samt gasolspis för matlagning. Köksbänk i furu med nedsänkt diskho med gott om förvaring i underskåp och en furuhylla ovan diskbänk med infällda spotlights för bra arbetsbelysning. Ut med ena väggen finns ytterligare skåpförvaring med integrerad kyl och en bra arbetsbänk med stort fönster som ger gott om naturligt ljus. Separat matplats för ett stort sällskap. Sovrummet ligger efter tamburen och badrummet direkt till höger. Ett avlångt och rymligt rum med platsbyggd sängstomme i allmogestil med 160 cm bred säng, målad i svart med röda detaljer. I sängramen finns gott om förvaring. Synliga timmerbalkar i taket ger en rustik känsla.

Loftet
Från köksdelen finner du trappan upp till loftet. Trappan är gjord av timmer och är unik i sitt slag. Vackert vit laserat timmerräcke ramar in loftet. Stort välvt fönster sprider härligt dagsljus här uppe. Loftet är luftigt och används med fördel som vardagsrum.

I storstugan finns styrenheten som övervakar ett 12V batteri med omvandlare till 220V, dess elförbrukning, spänning och laddningsnivå.

Gäststugan
Invändigt har man slipat den gamla timmerstommen, lagt nytt innertak i grova furutiljor från Norska skogar och på golvet ligger ett exklusivt trägolv från Siljan. Utvändigt har nytt yttertak lagts i tegel från Vittinge. Liten förstukvist leder dig rakt in i förmaket där har du köket direkt till vänster, rakt fram har du en tidstypisk platsbyggd säng med förvaring. Till höger finner du stugans allrum. Här finns ännu en platsbyggd säng, en öppen spis och synliga timmerstockar i taket. Skorstenen och den öppna spisen är restaurerad. Vatten och avlopp är indraget i gäststugan. Nya fönster varav några är blyinfattade och dörr samt tilläggsisolering och ny elinstallation har utförts. Uppvärmningen sker med gaskamin som tar in friskluft och släpper ut avgaser genom väggen.

Garage/Verkstad
Garagebyggnaden är utförd i grovt rundvirke av gran. Invändigt finns ett golv av betong och i våtrumsdelen består golvet av klinker. Här finns dusch och toalett samt en garagedel. I garagedelen finns vattenintag från djupborrande brunnen samt ledningar till gäststugan och storstugan. Här inne finns även den rostfria vattentanken, pumpautomaten samt utrustning för elförsörjningen. Personbil ryms utan problem i denna byggnad tillsammans med gräsklippare och andra redskap.

Trädgårdsförråd
Rymligt kombinerat trädgårds - och vedförråd från 2020. Rundtimrad stomme med vildmarkspanel på utsidan. Enklare port kommer att sättas upp framför trädgårdsdelen.

Området
Ambergs Fäbod är högt belägen (350 m.ö.h) cirka 7 km väster om trevliga lilla byn Vika. Här finns både förskola, grundskola, en liten lifsmedelsbutik, idrottsplats och en hockeyrink för allmänheten. Jultomten bor 10 km från Vika i Tomteland uppe på Gesundaberget. Honom kan du beöka hela året.

Från Vika är det endast 10 minuters bilresa till Mora och ca 1 timmes bilresa till Sälen och fjällvärden med ypperlig utförsåkning.

Övrigt
Möbler samt annat lösöre går att köpa till enligt överenskommelse.

Fastigheten är med i ett stort repotage i tidningen Land under vecka 44.

Interiör

Arean avser endast huvudbyggnaden

Fakta

Fastighetsbeteckning

Vika 265:1

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Mora Vika GA:1 ändamål: Vägar

Ekonomi

Taxeringsvärde
628 000 kr
Byggnadsvärde
508 000 kr
Fastställt
2020
Kod
120, Lantbruksenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
4 710 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Sotning
600 kr
Värme
6 000 kr
Försäkring
5 043 kr
Vägavgift/snö
2 200 kr
Övrigt
5 000 kr
Summa
18 843 kr

Övrigt avser stödladdning med diesel och gasol. Driftskostnaderna är baserade på permanentboende och härrör till stor del från vinterhalvåret. Om huset används som fritidsboende under årets varmare månader, är driftskostnaden avsevärt lägre.

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 827 500 kr

Energideklaration

Utförd
Behövs ej

Tomt

Trädgårdstomt

TV/bredband

Tv med grundutbud

Mobilt bredband med kraftfull antenn

Parkering

Plats för flera bilar i direkt anslutning till gäststugan.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
2 350 000 kr
Rum
3
Sovrum
1
Boarea
68 kvm*
Tomtarea
3815 kvm
Biarea
72 kvm

* Areauppgift från säljaren 1
1 Biarean avser garage ca 48 kvm och gäststuga ca 24 kvm.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plans fritidshus med loft
Byggår
2001-2005
Fasad
Rundtimmer
Stomme
Rundtimmer
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburen värme från vedeldad kökspanna samt köksspis och öppen spis
Takbeklädnad
Enkupigt tegel
Ventilation
Sjävdrag
Fönster
2-glas

Storstugan värms upp av ett unikt uppvärmningssystem. En vedeldad värmepanna på hela 19 kw som leder ut värmen till stora radiatorer och till golvvärme i hall och badrum.
Räcker till väl för årets kallaste dagar.

El via solceller och dels från dieseldriven elgenerator, vilket båda laddar en stor batteribank.

Vatten/Avlopp

Borrad brunn, ca. 100 meter djup med djupbrunnspump.
För att spara batteriet på djupbrunnspumpen som kräver relativt mycket energi, startas elverket upp och pumpar upp vatten i en 500 liter stor isolerad rostfri tank som med pumpautomat förser byggnaderna med vatten.
Varmvatten fås via 2 st. gaseldad varmvattenberedare, en placerad i Storstugan och en i garaget/verkstaden.

Avloppet består av en 3-kammarbrunn och infiltrationsbädd som betjänar alla 3 byggnaderna.
Eftersom el saknas till fäboden är huset inte uppvärmt vintertid. Av den anledningen är alla vattenledningar lagda med fall och försedda med avtappningskranar för att med enkelhet kunna tappa ur allt vatten. Därvid undvikes risk för sönderfrysning. Det har inte varit några problem att starta upp anläggningen under vintern.

I gäststugan är vattnet avstängt.

Länkar

Karta

Amberg 26B

Amberg 26B,
792 91 Mora

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Smedman

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-568 13 30
  Telefon: 023-13 330