Höghöjdsvilla

Falkenberg

Kanelstigen 5

Exklusiv
Pris
9 500 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
1212 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
140 kvm / 20 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Höghöjdsvilla

Vi har nöjet att presentera ett enastående möte mellan plats och byggnad. På Falkenbergs troligen högsta punkt.

 • Ansvarig mäklare

  Anette Gudmundsson Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 035-299 04 91

 • Extra kontaktperson

  Nils Bäckström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 035-299 04 92

Bilder

Välkommen till Kanelstigen 5. Kanelstigen 5 - Bjurfors
Välkommen till Kanelstigen 5
Här kopplar man av. Kanelstigen 5 - Bjurfors
Här kopplar man av
Blir det ett dopp i jacuzzin eller havet?. Kanelstigen 5 - Bjurfors
Blir det ett dopp i jacuzzin eller havet?
Utsikt från entrén. Kanelstigen 5 - Bjurfors
Utsikt från entrén
Badrum med kombinerad tvättavdelning. Kanelstigen 5 - Bjurfors
Badrum med kombinerad tvättavdelning
Öppen planlösning. Kanelstigen 5 - Bjurfors
Öppen planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bjurfors Exklusiv presenterar ett enastående möte mellan plats och byggnad. På Falkenbergs troligen högsta punkt balanserar detta låga modernistiska hus på branten, med fri och 180-gradig utsikt över havet.

En sommarkväll på de stora och djupa terrasserna runt huset är atmosfären som hämtad från Rivieran. Horisonten är röd och längs den böjda kusten glittrar ljusen från Torekov i söder till Morup i norr. Interiören präglas helt av ljus, himmel och hav samt rena och blonda naturmaterial.

Ibland är det platsen som drabbar dig, redan vid första anblicken. Andra gånger är det framförallt huset som väcker drömmar om hur livet skulle kunna vara. De få tillfällen när själva mötet mellan platsen och huset är det centrala, är inte lika vanliga.

Det vilar en slags absolut självklarhet över denna formrena villa om 140 kvm fördelat över fem rum. Går det ens att föreställa sig ett annat hus på platsen? Den låga modernistiska byggnaden, med sitt klara formspråk, följer topografin. Huset balanserar mjukt uppe på höjden, omfamnad av trädäck och naturstenterrasser som i olika etager möter sluttningen och klipporna runt huset.

Den rena arkitekturen med fasadens liggande träpanel, är något sluten ut mot gatan, för att med närmast heltäckande glaspartier öppna sig på vid gavel ut mot havet. Det är som om huset försiktigt har krupit upp och ligger och kikar över branten. Platsen sägs vara Falkenbergs allra högsta och den flera mil vida utsikten är mer än 180-gradig – ända nerifrån Torekov och till Morup. Du är omgiven av hav och så högt uppe att det nästan känns som under befinna sig en långsam inflygning över havet.

En ljummen sommarkväll ute på den höga stenterrassen är atmosfären svårslagen. Den ljumma brisen utifrån Kattegatt, för med sig ljuden och doften av hav. När kvällssolen kastar allt längre skuggor över gräsytorna tecknas hav och himmel i röda nyanser. Efterhand börjar ljusen glittra längs med kusten som löper i en svag båge. På avstånd hörs en ensam mås, annars är allt stilla under stjärnorna.

Husets låga och formrena fasad har en snudd på dramatisk kontrast i husets interiör. Den ansenliga takhöjden förvånar och ger en stark känsla av yta och rumsvolym. De närmast heltäckande glaspartierna ut mot havet och den bitvis öppna planlösningen ger kaskader av ljus från flera håll. Intrycket är skandinaviskt blont tack vare naturmaterial och rena arkitekturlinjer. Detta är ett hus där en betydande känsla av sol, himmel och hav uppfyller nästan varje vrå.

Utöver sällskapsytorna i öppen planlösning med köket har huset fyra sovrum och två badrum, det ena ligger en suite med master bedroom. I vinkel med huset, inbäddat i slänten, finns ett gästhus med sov- och badrum samt egen terrass. Till huset hör även ett garage samt ett bubbelbad med enastående utsikt. Huset byggdes så sent som 2011 och är synnerligen genomtänkt och välutrustad med detaljer som exempelvis infällda spotlights och högtalare.

Tomten om 1212 kvm är starkt präglad av sluttningen ner mot havet och den omgivande grönskan. De omslutande sten- och träterrasserna i olika etage möter granit som kommer i dagen, inramad av öppna gräsytor med planteringar. Insynsskyddet är i det närmaste totalt och huset flankeras av lövträd.

Läget en knapp mil utanför Falkenberg är inte bara extraordinärt utan även lugnt och fridfullt. Du har bara några minuters promenad hem från kvällsdoppet och bor nära både promenadstigar genom trolsk lövskog och över öppna blomsterängar. Till centrala Falkenberg har du cirka tio minuter med bil. På ännu närmare håll finns bra skolor och service. Med bil är du snabbt ute på E6:an för att ta dig norr- eller söderut.

Interiör

Mot gatan är arkitekturen något sluten, med små och lite större glaspartier. En diagonal stentrappa löper uppför en slänt till stenterrassen som bildar en slags platå på kullen. Den låga träfasaden vilar direkt på terrassen som löper längs husets långsida. Husets entré i det avkapade hörnet bidrar till fasadens formrena intryck. Den orange entrédörren är flankerad av smala glaspartier.

Husets ljusflöde och stora, öppna rumsvolymer slår emot dina gäster redan i den breda hallen. Här kan de hänga av sig till höger, familjens skor och kläder är väl dolda i en stor klädkammare mittemot.

Till vänster ligger ett kombinerat badrum och grovkök som får en annorlunda karaktär av de diagonala vita väggarna. På golvet vilar natursten och badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat, dusch samt tvättmaskin och torktumlare.

Redan i hallen skymtar den enastående utsikten via de heltäckande glaspartierna. En betsad parkett löper vidare in i sällskapsytorna i öppen planlösning med köket. Här öppnar sig havsutsikten och sluttningens grönska i sin fulla bredd. Känslan av att befinna sig högt är påtaglig.

In till vänster ligger köksdelen som är naturligt avgränsad av låg inredning från HTH. Den bländvita inredningen kontrasterar effektfullt med det brunbetsade golvet, kakel i natursten och en effektfull blanksvart maskinvägg. Ett stort glasparti släpper in ljus och en enastående utsikt, den tråkiga handdisken blir garanterat något mer uthärdlig.

På köksön där gasspisen är nedfälld finns plats för gästernas vin och tilltugg. Fläkten är placerad över hällen där salladens pinjenötter ska rostas. Ute på terrassen fräser laxen långsamt på grillen, låt gästerna mingla ut i solnedgången. Köket är även utrustat med kyl, frys, mikro, ismaskin, kaffemaskin och vinkyl; alla integrerade i maskinväggen.

Längs med glaspartierna öppnar sig nu sällskapsytorna med plats för matplats och soffhörna. En stensatt fondvägg lättar upp det blonda intrycket. Med ryggen mot havet, mellan två fönsterpartier, står en kamin i rostfritt utförande. Allt som behövs en stormig höstkväll är en trave björkved och en bra TV-serie på iPaden. Där nere river vinden i Kattegatts vågor.

En sådan kväll går kanske tankarna till de där blomdoftande nätterna ett par månader tidigare. När glaspartierna står öppna ut mot den halländska sommarnatten. Ljusen glittrar längs kusten och över det nedfällda bubbelbadet tänds stjärnorna – det varma vattnet ryker i nattluften. Här ute finns även en utedusch med varmt och kallt vatten.

Från bubbelbadets värme är det bara några steg till glasdörren in till master bedroom, som självklart även kan nås inifrån huset. Detta stora rum har husets mest enastående utsikt, tack vare glaspartier i två väderstreck. Panoramat över havet och kusten är lika fritt som brett. Ett fönster på glänt släpper in både havsbrus och koltrastsång. Master bedroom har en härligt mjuk heltäckningsmatta i 100% ull och en fondvägg i natursten. Bakom denna döljer sig en rejäl walk-in-closet samt ett femstjärnigt badrum. Badrummets ton går i en behagligt ljus sandsten och utrustningen består av takdusch, kommod med dubbelhandfat, vägghängd wc, handdukstork samt förvaringsskåp.

Från sällskapsytorna leder dörrar in till ytterligare tre mindre sov-, gäst. eller arbetsrum. Alla har vita väggar, mjuk matta och fönster ut mot gatan.

Ett etage ner från det djupa trädäcket i carajträ kan dina nattgäster ställa in sina väskor på gästhusets grå stengolv. Här kan de, eller kanske husets tonåring, husera fritt i sovrummet och det helkaklade badrummet. Gästhuset har bra förvaring i garderober samt en egen terrass med havsutsikt. Gästhuset har ett externt förråd för flytvästar och kajakpaddlar.

Sammantaget är detta ett lika formrent som bekvämt hus på en plats som du aldrig glömmer att du har besökt. Ett hus helt skapat för ett fridfullt och bekvämt liv vid havet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Boberg 3:69

Planbestämmelser

Detaljplan (2008-09-25) Byggnadsplan (1984-08-22)

Parkering

Garage

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
9 500 000 kr
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
140 kvm*
Tomtarea
1212 kvm
Biarea
20 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Värme
28 300 kr
Samfällighetsavgift
1 065 kr
Renhållning
1 400 kr
Vatten/Avlopp
3 800 kr
Summa
34 565 kr

I uppvärmningskostnaden ingår kostnaden för hushållsel
Larmet kostar 1.175 kr/kvartal

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Stor terass uppe på garaget med kvällssol. Utsikt i 180 grader, från Torekov till Morups tånge.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Förmån: Officialservitut Vattentäkt, 13-SKR-737.1
Förmån: Officialservitut Väg, 13-SKR-737.2

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 194 000 kr
Byggnadsvärde
2 952 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
4 024 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
2011
Fasad
Liggande träpanel
Grund
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Aluzink
Fönster
3-glasfönster
Grundmur
Betong

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
83
Energideklarationsdatum
2017-05-16

Området

Att bo i Falkenbergs kommun

Falkenberg erbjuder havet med de långa sandstränderna, skogen och de många sjöarna, stadens gemyt och Ätradalens öppna landskap. I Falkenberg kan man också ta del av det stora utbud av evenemang, nöjen och aktiviteter som finns här. Extra glädjande är att Du hittar Sveriges största utflyktsmål i Falkenberg - Gekås Ullared. I Falkenberg är man mycket stolta över sin kommun.

Falkenberg har småstadens charm, turistortens rika utbud av boende och aktiviteter och inlandets välkomnande naturrikedom. Ätran rinner som en livsnerv genom kommunen.

Kommunen har ca 41 000 invånare och är den till ytan största kommunen i Halland.

Köpa eller sälja bostad i Falkenbergs kommun? Kontakta våra mäklare i Halmstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kanelstigen 5

Kanelstigen 5,
311 92 Falkenberg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anette Gudmundsson Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 035-299 04 91

 • Extra kontaktperson

  Nils Bäckström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 035-299 04 92

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Bülow Hübes väg 13A
  Utgångspris
  7 795 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  5
  Boarea / Biarea
  161 kvm / 16 kvm
  Tomtarea
  156 kvm

  Visning: 2019-06-24 17.30 Boka här

 • Friliggande villa

  Mölndal - Hills, Mölndal

  Nyproduktion
  Adress
  Splintvedsgatan 7
  Fast pris
  8 500 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  3-5
  Boarea / Biarea
  158 kvm / 43 kvm
  Tomtarea
  445 kvm

  Visning: 2019-06-27 17.00

 • Friliggande villa

  Vallda - Sandö, Kungsbacka

  Besiktigad
  Adress
  Stensiksvägen 67
  Utgångspris
  6 250 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  171 kvm / 11 kvm
  Tomtarea
  1367 kvm
 • Radhus

  Kviberg, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Ingrid Wallbergs Gata 19
  Pris
  5 845 000 kr
  Antal rum
  5
  Boarea
  121 kvm
 • Adress
  Korsfararvägen 14
  Utgångspris
  7 150 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3-5
  Boarea / Biarea
  114 kvm / 8 kvm
  Tomtarea
  241 kvm
 • Adress
  Korsfararvägen 106
  Utgångspris
  6 500 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  110 kvm
  Tomtarea
  234 kvm
 • Friliggande villa

  Torslanda - Tumlehed, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Skiljedalsvägen 23B
  Pris
  6 595 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea
  189,8 kvm
  Tomtarea
  593 kvm
 • Friliggande villa

  Annehem, Lund

  Adress
  Skyttelinjen 149
  Utgångspris
  6 250 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  157 kvm / 25 kvm
  Tomtarea
  389 kvm
 • Friliggande villa

  Bollstanäs, Upplands Väsby

  Besiktigad
  Adress
  Bergklintvägen 2
  Utgångspris
  8 990 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  201 kvm / 179 kvm
  Tomtarea
  1025 kvm

  Visning: 2019-06-18 18.00 Boka här

 • Friliggande villa

  Åhus, Kristianstad

  Besiktigad
  Adress
  Kvittenvägen 23
  Pris
  6 000 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  148 kvm / 38 kvm
  Tomtarea
  945 kvm
 • Friliggande villa

  Lerum - Stamsjö, Lerum

  Besiktigad
  Adress
  Bindgarnsvägen 12
  Utgångspris
  5 950 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea
  160 kvm
  Tomtarea
  1011 kvm

  Visning: 2019-06-19 17.00 Boka här

 • Friliggande villa

  Solbacken, Malmö

  På förhand
  Adress
  Dammfrivägen 51B
  Prisidé
  6 500 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  3
  Boarea
  170 kvm
  Tomtarea
  898 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!