Det pampiga och vackra huset erbjuder fantastiska ytor för en stor familj, släkt samt vänner.

Harplinge, Halmstad

Harplinge 462

Besiktigad
Utgångspris
6 900 000 kr
Antal rum
8
Tomtarea
13554 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
303 kvm / 80 kvm

Det pampiga och vackra huset erbjuder fantastiska ytor för en stor familj, släkt samt vänner.

Vacker prästgården där tiden har stått still, här kombineras dagens moderna bekvämligheter med kakelugnar och fina detaljer från en svunnen tid.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Pampig villa med plats för många. Harplinge 462 - Bjurfors
Pampig villa med plats för många
Välkommen till prästgården i Harplinge. Harplinge 462 - Bjurfors
Välkommen till prästgården i Harplinge
Välkomnande entréhall. Harplinge 462 - Bjurfors
Välkomnande entréhall
Vackert tak. Harplinge 462 - Bjurfors
Vackert tak
Matsal i direkt anslutning till köket. Harplinge 462 - Bjurfors
Matsal i direkt anslutning till köket
Kontakta mig!. Harplinge 462 - Bjurfors
Kontakta mig!

Beskrivning

Beskrivning

Den vackra prästgården ligger inbäddad i grönska, på framsidan av det 303 kvadratmeter stora huset finns den väl anlagda gårdsplanen som välkomnar er hem. 1863 byggdes den här magnifika och pampiga prästgården i Harplinge med en parkliknande trädgård som kan underhålla er med boulebana samt 6 par 3-hål med chip/pitch. Kakelugnar, stavparkett , stuckaturer och ett modernt vitt kök är några av specialiteterna som erbjuds när ni flyttar in i den här bostaden. Här ligger sällskapsrummen i fil med stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp och ni får även en vacker salong med originaldetaljer.
I trädgården ligger ett vackert gårdshus samt ett växthus, perfekt för köksträdgården. Blir det trångt inne finns det gott om ytor i den grönskande trädgården om 1,3 ha och dess 2 beteshagar. Har du alltid drömt om en anrikt sekelskiftsvilla på landet i herrgårdsstil?, med härliga salonger i fil samt plats för familj & vänner? Då kan detta vara det du söker!.
Varmt välkommen på visning

Interiör

Ni välkomnas av en välvårdad gårdsplan med en centralt placerad fontän vilket blir en naturlig vändplats och för tankarna till de gamla anrika herrgårdarna. I denna vackra prästgård har man bevarat detaljer såsom dubbeldörrar, kakelugnar, höga golvlister, synliga takbjälkar, charmiga fönster och en parkliknande trädgård, i kombination med dagens moderna bekvämligheter.

Man möts av en klassisk veranda med fasta sittbänkar, där man gärna slår sig ner och njuter av stillheten samt den vackra omgivningen samt utsikten över landskapet. Genom de vita dubbeldörrarna stiger man in i en välkomnande och rymlig entréhall. I entréhallen ligger ett vackert parkettgolv och på väggarna sitter en tapet i ljus kulör. Här finns plats för att hänga av ytterkläderna och till höger har man den svängda trappan till övre plan.

Till vänster i entréhallen finner ni detta plans badrum. En toalett med dusch som har en våtrumsmatta på golvet och på väggarna sitter en ljust målad tapet. Inredningen består av handfat med kommod, duschhörna med välvda glasdörrar och wc.

Planlösningen på detta plan följer till stora delar den "sexdelade" planlösningen som är tidstypisk för bl a prästgårdar och herrgårdar. Där salen ligger rakt fram och två rum på vardera gavel.
Så till vänster om entréhallen finns ett "biljardrum" med en sober öppen spis som värmer kalla vinterdagar. På golvet ligger ett parkett och väggarna är ljusa. Från fönsterna har man utsikt över infarten och Harplinge kyrka.

Rakt fram från entrén stiger man in i den del som är hjärtat i huset, det är "salongen" som ligger i fil med ytterligare ett sällskapsrum och köket. Härifrån har man utsikt över en väl anlagda och parkliknande trädgården. På golvet ligger ett vackert parkett och tillsammans med de härliga fönsterpartierna ger det rummet dess karaktär. Rummet i fil skapar fantastiska ytor att möblera både till fredagsmyset i soffan eller fördrinken i en loungegrupp innan middagen serveras i matsalen. I detta rummet finns en öppen spis som drar blickarna till sig och höjer trivselfaktorn. Öppet i fil till vänster ligger ytterligare ett sällskapsrum med plats för soffgrupp och där man gärna sitter och njuter av den sköna värmen från den vackra kakelugnen.

Till höger i fil med salongen ligger bostadens rymliga och moderna kök. Köket renoverades 2012 och ligger i direkt anslutning till matsalen med gott om plats för familjen, släkt och vänner. Skåps inredningen är från Ikea, i högblankt vitt. Centralt placerat i köket finns en väl tilltagen köksö som blir en naturlig plats för mingel, en naturlig plats för läxläsning och i väntan på middagen. På golvet ligger ett parkett och på väggarna sitter en ljus tapet. Utrustningen består av integrerad kyl/frys, spishäll, fläktkåpa, diskmaskin, inbyggd ugn- och micro samt inbyggd espressomaskin.

Matsalen som ligger i direkt anslutning till köket når man även till höger från entréhallen. Rummet får sin karaktär från den maffiga kakelugnen, som är blickfånget i rummet. Här dukar man lätt upp för 12-14 gäster runt matsalsbordet. Även detta rum har ett parkett på golvet, väggarna är ljusa och man har ett fint ljusinsläpp från de stora karaktäristiska fönsterpartierna.

Från köket når man grovingången. Här ligger ett parkettgolv och på väggarna sitter en ljus tapet. Här finns plats för att hänga av ytterkläderna, när man kommer in från trädgården. Från grovingången har man en passage (piggång) till ett gästrum och i passagen finns trappan till källarplan samt ett wc. Inredningen består av handfat och toalettstol.
Gästrummet har parkett på golvet, väggarna är vita och fövaringsmöjligheter finns i två garderober. Man når även gästrummet från matsalen

:::ÖVRE PLAN:::
Även övre plan har generösa ytor. Man möts av ett rymligt allrum, där fastnar blicken vid det vackra original fönstret som är munblåst. Genom fönstret har ni en underbar utsikt över landskapet, där kan man följa årstidernas skiftningar. På golvet ligger ett ljust laminat och på väggarna sitter en tapet i en ljus nyans.

Till höger ligger master bedroom med hela sju garderober. Beklädnad på golv är en ljus plastmatta och på väggarna sitter en ljus tapet. Ett härligt och ljust sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord.
Från denna del når man detta plans badrum samt en klädkammare. Badrummet renoverades 2013 med en mörkgrå våtrumsmatta på golvet och på väggarna sitter en grå våtrumstapet. Inredningen består av dubbla handfat med kommod, dusch med vikbara dörrar och wc.
Mot trädgården finner man ett ljust sovrum med ett laminatgolv och på väggarna sitter en tapet i en ljus nyans. I detta sovrum finns två garderober och dubbeldörrar ut till den magnifika balkongen där ni kan blicka ut över ägorna.

Till vänster om trappan finner ni ytterligare två sovrum. I båda rummen ligger samma ljusa laminatgolv som ni har sett i de andra rummen på övre plan och väggarna är vita. I båda rummen finner ni garderober som ger bra med förvaringsmöjligheter. Även här har man ett sovrum med dubbeldörrar ut till den stora balkongen. I denna del av övervåningen finns ett wc som har en ljus våtrumsmatta på golvet och en ljus våtrumstapet på väggarna. Inredningen består av wc och handfat. Övreplan erbjuder även ett litet pentry, smidigt för den som blir hungrig på natten, som då slipper gå ner till köket på entréplan.
Bredvid pentryt finns en mindre klädkammare.

:::Källarplan:::
I källarplan finner ni tvättstuga, mat/vinkällare, klädkammare, pannrum, hobbyrum och bastu samt duschmöjligheter.

Ett anrikt boende med tidlös finess, utöver det vanliga, i en fantastisk miljö .

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Harplinge 1:15

Ombyggnad, Renoveringar

2012- Installerades ett nytt elskåp med automatsäkringar och jordfelsbrytare
2014 - Dränering, bytt panel på övervåningen samt takkupan på baksidan. Ny kökstrappa utvändigt. Altan samt stenläggning runt altanen. Ommålning av alla stup- och hängrännor.
2020 - Tvättades fasaden och behandlades med "antialg" medel samt att altanen målades om.

TV/bredband

Fiber indraget 2019. Kostnad 165 kr/månaden i 10 år.

Planbestämmelser

Vattenskyddsområde

Parkering

Dubbelgarage.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 992 000 kr
Byggnadsvärde
2 497 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
6 900 000 kr
Rum
8
Sovrum
5
Max antal sovrum
6
Boarea
303 kvm*
Tomtarea
13554 kvm
Biarea
80 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan delvis med källare
Byggår
1863
Fasad
Stående träpanel
Grund
Källare och torpagrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburen el med grundvattenvärmepump från 1995. Separat varmvattenb
Takbeklädnad
Tegel
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
3-glas samt 2-glasfönster kopplade

Vatten/Avlopp

Kommunalt VA, Enskilt vatten för bevattning

Uteplats/balkong

Stort trädäck på baksidan av huset med utekök, här njuter man av solens strålar från morgon till kväll samt utsikten över trädgården. På trädäcket ryms matgruppen, solstolar och loungegruppen, utan att det blir trångt. Från balkongen blickar man ut över ägorna och landskapet.

Övriga byggnader/utrymmen

Växthus.
Gårdshus, perfekt för kräftskivan eller midsommarfirandet.

Tomt

Parkliknande trädgård med boulebana, 6 par 3-hål med chip/pitch (behöver klippas) och
2 beteshagar lånas ut.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Förmån: Officialservitut Väg, 1380K-8094.1

Övrigt

Många intressanta personer har bott i prästgården, bland såväl präster som deras familjer. Den kanske mest kända som bott i prästgården i Harplinge är nog Alf Ahlberg (1892-1979). Han växte upp på prästgården och blev en framstående filosof och folkbildare. Kjell Krantz beskriver i sin biografi över Alf Ahlberg om uppväxtmiljön i Harplinge.
"Mitt ute på den öppna slätten låg prästgården med sitt höga branta tak, sin flygelbyggnad och sina uthus. Över gården sträckte hundraåriga ekar sina grenar. Under grenarnas skugga dukades middagsbordet varma sommardagar. I höstnätter skakade sommaren dem".

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Sotning
1 000 kr
Värme
42 000 kr
Renhållning
2 000 kr
Vatten/Avlopp
2 000 kr
Övrigt
1 980 kr
Summa
48 980 kr

I kostnaden för uppvärmning ingår hushållselen. Kostnaden för övrigt avser fiber.

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 080 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
40
Energideklarationsdatum
2010-05-18

Området

Att bo i Harplinge

Harplinge ligger knappt två mil norr om Halmstad. Samhället har utvecklad service med förskolor, grundskola, mataffär, bageri, bibliotek m.m.

Föreningslivet är livligt med bland annat fotbolls- och bordtennisförening.
I kanten av samhället ligger Aggaredsberget med hembygdsgård, motionsslinga och strövområden.
Till havet vid Haverdalsstrand är avståndet sex kilometer.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Harplinge? Kontakta våra mäklare i Halmstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Harplinge 462

Harplinge 462,
30561 Harplinge

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy