Kärleken/Sofieberg, Halmstad

Frökentorpsvägen 46

Såld, 2019-10-31
Slutpris
1 675 000 kr
Avgift
3 255 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 2
Boarea
52 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

  • Extra kontaktperson

    Nils Bäckström

    Fastighetsmäklare/Franchisetagare

    :
    Telefon: 035-299 04 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Kärleken/ Sofieberg

Kärleken är en stadsdel i norra Halmstad. Kärleken är en äldre stadsdel i norra Halmstad. I stadsdelens centrum står en milsten vid det gamla vägskälet mellan Göteborgsvägen och Jönköpingsvägen. Ända fram till slutet av 1960-talet passerade de båda riksvägarna E6 och Nissastigen genom denna stadsdel.

Ursprunget till namnet "Kärleken" är inte känt, men ryktet säger att en adelsman på Sperlingsholms gods som ligger i närheten hade sin hemliga älskarinna bland invånarna förr i tiden. Eftersom stadsdelen då främst beboddes av fattiga fabriksarbetare var hemlighetsmakeriet förståeligt. Lokala affärsidkare använder stadsdelsnamnet flitigt i namnet på sina affärsrörelser. På 1920-talet fanns en busslinje som har gett upphov till många skämt, som hette Kärleken - Lasarettet - Kyrkogården. Platsen blev bekant för många då Per Gessle 2003 hade en hit med "På promenad genom stan", i vilken stadsdelen Kärleken nämns i sångtexten.
På Kärleken finns förskola och en komplett grundskola 1-9. Tillsammans med det närbelägna Sofieberg utgör stadsdelen ett vackert villaområde med ett mindre antal flerfamiljshus.

IF Centern är ett fotbollslag från Halmstad med Kärlekens IP som hemmaarena.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Kärleken/ Sofieberg? Kontakta våra mäklare i Halmstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.