Kärleken/Sofieberg, Halmstad

Nöjets väg 1

Såld, 2018-01-19
Slutpris
4 900 000 kr
Antal rum
6
Boarea
144 kvm
Typ
Friliggande villa
Tomtarea
784 kvm

 • Ansvarig mäklare

  Nils Bäckström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 035-299 04 92

 • Extra kontaktperson

  Anette Gudmundsson Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 035-299 04 91

Bilder

Området

Att bo i Kärleken/ Sofieberg

Kärleken är en stadsdel i norra Halmstad. Kärleken är en äldre stadsdel i norra Halmstad. I stadsdelens centrum står en milsten vid det gamla vägskälet mellan Göteborgsvägen och Jönköpingsvägen. Ända fram till slutet av 1960-talet passerade de båda riksvägarna E6 och Nissastigen genom denna stadsdel.
Ursprunget till namnet "Kärleken" är inte känt, men ryktet säger att en adelsman på Sperlingsholms gods som ligger i närheten hade sin hemliga älskarinna bland invånarna förr i tiden. Eftersom stadsdelen då främst beboddes av fattiga fabriksarbetare var hemlighetsmakeriet förståeligt. Lokala affärsidkare använder stadsdelsnamnet flitigt i namnet på sina affärsrörelser. På 1920-talet fanns en busslinje som har gett upphov till många skämt, som hette Kärleken - Lasarettet - Kyrkogården. Platsen blev bekant för många då Per Gessle 2003 hade en hit med "På promenad genom stan", i vilken stadsdelen Kärleken nämns i sångtexten.
På Kärleken finns förskola och en komplett grundskola 1-9. Tillsammans med det närbelägna Sofieberg utgör stadsdelen ett vackert villaområde med ett mindre antal flerfamiljshus.
IF Centern är ett fotbollslag från Halmstad med Kärlekens IP som hemmaarena.

Köpa eller sälja bostad i Kärleken/ Sofieberg? Kontakta våra mäklare i Halmstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.