En "pärla" med havet och stranden på andra sidan vägen samt tilltalande havsutsikt

Knebildstorp, Halmstad

Gathenhielmsvägen 24

Besiktigad
Budgivning pågår
Utgångspris
7 450 000 kr
Antal rum
9
Tomtarea
1430 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
287 kvm / 48 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

En "pärla" med havet och stranden på andra sidan vägen samt tilltalande havsutsikt

En "pärla" med havet och stranden på andra sidan vägen samt tilltalande havsutsikt. Unikt tillfälle att förvärva något utöver det vanliga.

 • Ansvarig mäklare

  Nils Bäckström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 035-299 04 92

Bilder

Villa Sjövik. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Villa Sjövik
Njutningsfull utsikt. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Njutningsfull utsikt
Stranden och fiskeboden. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Stranden och fiskeboden
Havet alltid närvarande. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Havet alltid närvarande
Uteplats. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Uteplats
Entré och växthus. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Entré och växthus
. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Växthus. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Växthus
Baksida med altan och växthus. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Baksida med altan och växthus
Välkomna. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Välkomna
Gott om plats för matlagning. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Gott om plats för matlagning
Köksö. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Köksö
Härligt kök. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Härligt kök
Kök. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Kök
. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors

Utsikt över havet från vardagsrummet

Ljust och luftigt vardagsrum. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Ljust och luftigt vardagsrum
. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors

Underbar utsikt över havet

Vardagsrum. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Vardagsrum
Matplats. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Matplats
Master bedroom. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Master bedroom
Master bedroom. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Master bedroom
Gäst wc. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Gäst wc
Njut av utsikten och en bra bok.. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Njut av utsikten och en bra bok.
. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors

Havet alltid närvarande

Havet är närvarande i alla rum. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Havet är närvarande i alla rum
Sovrum. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Sovrum
Badrum. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Badrum
Badrum med bastu. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Badrum med bastu
Toalett med dusch. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Toalett med dusch
. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors

Slående havsutsikt från allrum tredje våning

Allrum tredje våning. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Allrum tredje våning
Framsida. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Framsida
Entreplan. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Entreplan
Övre plan. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Övre plan
Fastighetskarta. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Fastighetskarta
Flygfoto. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Flygfoto
Brottet. Gathenhielmsvägen 24 - Bjurfors
Brottet

Beskrivning

Beskrivning

En "pärla" med havet och stranden på andra sidan vägen samt en härlig havsutsikt.
Denna sekelskiftesvilla är full av gångna tiders charm och modern bekvämlighet, med härliga ytor och generös takhöjd. En harmonisk blandning av vackra material gör villan ombonad och personlig. Här har man närhet till centrum, hav, natur och köpcentrum. Unikt tillfälle att förvärva något utöver det vanliga.

Interiör

Välkommen till Villa Sjövik med anno från 1899.

Ni kliver några trappsteg upp på en veranda där ni möts av en praktfull entré. Entrén som ni stiger in i är rymlig och har en klädkammare rakt fram där ni kan hänga av er ytterkläder. På golvet ligger stora grå klinkersplattor och på väggarna sitter en vit tapet. I entrén finns stora möjligheter för förvaring, om ni vill sätta in byrå eller garderob eller bara behålla det så stilrent som det är idag.

Tar ni till vänster i entrén möts ni av ett generöst vardagsrum i vinkel med en helt otrolig havsutsikt som ni inte kan släppa med blicken. På golvet ligger ett vackert parkett och på väggarna sitter en ljus tapet. Rummet känns ljust och luftigt tack vare fönster i tre väderstreck. Här har ni plats för att bjuda in vänner och familj på middagar eller slå er ner i soffan med dem ni håller kärast. Från vardagsrummet har ni utgång till ett härligt trädäck där ni kan njuta av sommarkvällarna och blicka ut mot Gatenhielmsvägen och havet.

Vidare kommer ni till det väl tilltagna köket. Köket renoverades 1998 men känns än idag som ett väldigt modernt kök. Köksön i mitten utgör den centrala delen där ni kan kan slå er ner med kaffemuggen. Köksluckorna går i vitt som bryts av med intensiv körsbär och ovanför bänkskivorna sitter ett vitt klassiskt kakel. På golvet ligger ett slitstarkt amticogolv med stilren design och på väggarna sitter vit tapet samt cafépanel i vitt. I köket har ni plats för ett stort matbord åt 6-8 personer. Utrustningen består av två stycken inbyggnadsugnar, spishäll, fläkt, diskmaskin och kyl, allt i rostfritt. Värme får ni från behaglig golvvärme.

Bredvid köket har ni tvättstugan och groventrén. Detta renoverades 2015 och på golvet ligger grå klinkers och väggarna är vita. Här har ni även nedgång till källaren. Utrustningen består av tvättmaskin, torkumlare, skåp och tvättho.

Tänker ni er tillbaka till entrén och tar där höger så når ni köket även därifrån. Här har ni även entréplanets gästwc och sovrum. På golvet i gästwc ligger ett ljusgrått klinkers och väggarna pryds av ett ljust kakel som bryts av en mosaikbård samt kakelplattor med mönster. Utrustningen består av wc, handfat med kommod och en stor spegel.

Sovrummet används idag som arbetsrum och det är förståeligt då känslan man får i det är kreativitet, säkert mycket för det härliga ljuset i rummet som man får från fönster i två väderstreck. På golvet ligger samma klinkers som i entrén och på väggarna sitter en ljus tapet.

:::ÖVRE PLAN:::
Trappen till övre plan finner ni i vardagsrummet. Väl upp möts ni av ett allrum som idag används som bibliotek, där ni kan slå er ner med en bra bok och blicka ut genomfönstret för att se havet. På golvet ligger ett vacker parkett och på väggarna sitter en ljus tapet. Här har ni även en klädkammare för förvaring.

Tar ni till höger kommer ni till den del av övre plan som passar perfekt när ni får övernattningsgäster. Här har ni ett sovrum med en mörk heltäckningsmatta på golvet och vitmålade väggar. Utgång till balkong med full havsutsikt. Vad mer kan ens gäster önska? Bredvid sovrummet ligger ett badrum med spännande vinklar. På golvet ligger en ljusgrå våtrumsmatta och på väggarna en ljus våtrumsmatta som bryts av med mosaik i turkosa nyanser. Utrustningen består av vägghängd wc, handfat med kommod, spegel, dusch och handdukstork.

Vidare bredvid allrummet har ni ett sovrum. Även här ligger ett parkett och väggarna är vita. Här har ni möjlighet att ordna med gott om förvaring. Den otroligt vackra havsutsikten får ni även från detta rum.

Från allrummet har ni en mindre hall som leder till nästa del av övre plan. I denna hall finns utrymme för att placera ett avlastningsbord. Från hallen, bakom en dörr har ni en trappa som leder till vindsvåningen.

Till höger i hallen har ni ett sovrum som är speciellt med en nivåskillnad. På väggarna sitter en tapet i orange ton och på golvet ligger ett parkett.

Rakt fram i hallen har ni huset största badrum. På golvet ligger ljust beiga klinkersplattor och på väggarna sitter stora kakelplattor i en mörk ton nertill som bryts med en bård och går sen över till ljusa plattor. Färgrika detaljer i badrummet är de blå glasblocken som man finner vid wc-stolen och duschen. Detta är ett badrum men all utrustning som man kan tänkas vilja ha i ett badrum. Den består av wc, dubbla handfat med skåp, dusch, bubbelbadkar, bastu, handdukstork och golvvärme.

Bredvid badrummet ligger master bedroom. Ett väl tilltaget sovrum med utgång till en balkong där ni kan blicka ut över takåsarna. På golvet ligger ett ljust trägolv och på väggarna sitter en ljus tapet. Detta är ett rum som är enkelt att möblera tack vare ytan. Här få ni med enkelhet plats med en dubbelsäng och nattduksbord och varför inte ett sminkbord. Byrå får ni också enkelt plats med om ni skulle behöva mer utrymme för kläder än i de sex garderoberna och garderobsväggen som redan finns där.

Till sist på övre plan har ni ytterligare ett sovrum. Även detta i en bra storlek. På golvet ligger en röd heltäckningsmatta och på väggarna sitter en ljus tapet. Här finns även en garderob för förvaring.

:::VINDSVÅNING:::
På vindsvåningen finner ni ett stort rum som skulle passa perfekt åt tonårsbarnen. På golvet ligger ett trägolv och på väggarna sitter en gul tapet som bryts av med gröna detaljer. Här har ni även möjlighet för förvaring i krypvinden. En smart detalj är även det inbyggda kylskåpet. Här har en underbar utsikt mot havet.

:::KÄLLARPLAN:::
Källaren är en grovkällare i betong. Här har ni gott om förvaringsmöjligheter i fyra rum. I källaren finner ni även en frys.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Atomen 2

Tomt

Fastigheten omges av ett vit trästaket.
En stor härlig tomt med blommande träd så som magnolia, syrenhäck och äppelträd. Baksidan av tomten gränsar till en porlande bäck.

Planbestämmelser

Detaljplan (1989-05-31)

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 908 000 kr
Byggnadsvärde
2 648 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
23 500 kr
Värme
16 940 kr
Renhållning
2 800 kr
Vatten/Avlopp
3 700 kr
Övrigt
1 500 kr
Summa
48 440 kr

Övrigt är kostnaden för fiber.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
103
Energideklarationsdatum
2018-03-07

Uteplats/balkong

På denna fastighet kan ni njuta av ett flertal uteplatser på insynsskyddade lägen. På baksidan finner man ett vackert växthus som kan bli ens egna oas på sommaren. På baksidan finns även plats att placera en matgrupp under bar himmel på stenbeläggning. En loungegrupp får ni plats med på trädäcket där ni har uppsikt över havet och framsidan av tomten. Är solen för stark finns det möjlighet att ta skugga under en markis.

TV/bredband

Antenn

Fiber

Parkering

Stenbelagd uppfart med plats för att ställa bilarna.
Garage med möjlighet att parkera en bil i.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
7 450 000 kr
Rum
9
Sovrum
6
Boarea
287 kvm*
Tomtarea
1430 kvm
Biarea
48 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 ½ plan med källare
Byggår
1899
Fasad
Plastpanel
Grund
Källare och torpargrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme och direktverkande el
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Målad plåt
Fönster
2-glas kopplade fönsterbågar samt 3-glas isolerfön
Grundmur
Betong

I köpet ingår även en fiskebod vid strandkanten.

Området

Att bo i Knebildstorp

Detta är en mycket populär del av Halmstad och utgörs av ett stort område som bl a tas upp av de tre koloniföreningar som i mer än 90 år har legat vid Knebildstorp. Närmast havet finns ett antal villor med lugnt och trivsamt läge och endast cykelavstånd till Halmstads centrum.

Alldeles i närheten finner du bad möjligheter i havet samt även Simstadion och Brottet. Brottet är en välkänd träffpunkt på sommaren, både som badplats och konsertarena på sommarkvällarna.

Närheten till havet ger mer än bad möjligheter. Prins Bertils stig slingrar sig förbi utmed havet, en led mellan Slottet och Tylösand som är rik på natur- och kulturupplevelser

På väg mot Halmstads centrum passerar man Aleskogen, en skogsremsa utmed västra stranden som är en av Sveriges fågelrikaste platser med ca 25 arter och kring 200 par som häckar här årligen. Även floran är artrik och en av de vackraste blommorna, svärdsliljan, lyser här gul i kärren. Här hittar man också en fotbollsarena och Alet IF en blomstrande förening med stor satsning på ungdomar.

Här hittar man också Knebildstorps Vandrarhem ett prisvärt och populärt boende. Vandrarhemmet är nybyggt från 2008 och har öppet året runt.

Köpa eller sälja bostad i Knebildstorp? Kontakta våra mäklare i Halmstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Nils Bäckström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 035-299 04 92