Nissastrand, Halmstad

Esaias Thoréns gata 7

Såld, 2018-03-17
Slutpris
2 400 000 kr
Avgift
3 289 kr
Antal rum
2
Boarea
62 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja

 • Ansvarig mäklare

  Nils Bäckström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 035-299 04 92

 • Extra kontaktperson

  Lina Svensson

  Fastighetsmäklare
  Föräldraledig

  :
  Telefon: 035-299 04 94

Området

Att bo vid Nissastrand

Nissastrand är en ny stadsdel i centrum av staden som byggs på den tomt som tidigare tillhörde Albany Nordiskafilt AB längs Nissans östra strand. Den nya stadsdelen kommer när den är klar att omfatta åtta nybyggda kvarter med cirka 1 500 lägenheter. Sedan tidigare finns det ett bostadskvarter byggt i början av 1990-talet.

Lågkonjunktur stoppade då vidare utbyggnad av området, som tog ny fart strax efter millennieskiftet. Dessutom har man byggt ett kvarter med studentbostäder och ett kvarter med äldrebostäder (servicelägenheter). Utöver detta har man byggt ett nytt parkeringshus. Även Halmstads Stadsbibliotek och Kulturskolan (före detta Östra Bryggeriet AB) finns på området.

En strandpromenad har anlagts längs Nissan mellan gamla Järnvägsbron och Kapsylparken. Den nya stadsdelen har förbundits med centrum via en ny gångbro över Nissan

Köpa eller sälja bostad i Nissastrand? Kontakta våra mäklare i Halmstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.