Bjurfors Exklusiv presenterar tre hus på ett läge med fritt havspanorama, cirka 250 m från stranden

Särdal, Halmstad

Lundslättsvägen 45

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris
7 500 000 kr
Antal rum
10
Tomtarea
1253 kvm
Typ
Vinterbonat fritidshus
Boarea
148 kvm

Bjurfors Exklusiv presenterar tre hus på ett läge med fritt havspanorama, cirka 250 m från stranden

Vågorna glittrar en bit bort och genom sovrumsfönstret ser du den röda horisonten övergå i stjärnhimmel.

 • Ansvarig mäklare

  Anette Gudmundsson Andersson

  Fastighetsmäklare/Franchisetagare

  :
  Telefon: 035-299 04 91

 • Extra kontaktperson

  Henrik Hansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 035-299 04 97

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Lundslättsvägen 45. Lundslättsvägen 45 - Bjurfors
Välkomna till Lundslättsvägen 45
Läget!. Lundslättsvägen 45 - Bjurfors
Läget!
"Gamla huset". Lundslättsvägen 45 - Bjurfors
"Gamla huset"
. Lundslättsvägen 45 - Bjurfors
Ängar & hav. Lundslättsvägen 45 - Bjurfors
Ängar & hav
Entré - Gamla huset. Lundslättsvägen 45 - Bjurfors
Entré - Gamla huset

Beskrivning

Beskrivning

Vägen slingrar sig längs åkrar och genom landskap lika öppna som i sången. Den passerar genom skir lövskog och förbi enstaka gårdar och hus. Vägen smalnar plötsligt och övergår i grus strax innan Kattegatt glittrar till bortom öppna havsängar. Där två smala grusvägar korsar varann, cirka 250 meter från stranden, ligger de tre husen som i folkmun kallas ”Karolines”. Husen, som vänder sina fönster mot det fria havspanoramat, har en sorglustig historia med lyckligt slut. Karoline var dotter till en förmögen lantbrukare och blev kär i en av gårdens drängar. I mitten på 1800-talet var alliansen otänkbar. Drängen Sven dröp av till Amerika och Karoline fick tänka över sina synder i detta hus som fadern 1862 byggde åt henne nere bland de fattiga fiskarfamiljerna. Många år senare återvände Sven, han friade till Karoline och de två bodde sedan resten av sina liv här nere vid stranden. De tre husen ligger väl samlade på tomten om 1253 kvm. Mellan de låga, charmiga byggnaderna bildas en trivsam gårdsmiljö som skyddar från insyn och från vinden en kulen höstdag. Framför dig öppnar sig nu strandängarnas fria vidder ner mot stranden i ett fritt havspanorama. I solnedgången är atmosfären oerhört speciell. Det varma kvällsljuset som mjukt bäddar in ängarna, doften av hav och ängsblom som sveper upp längs den smala grusvägen. Spetsar du öronen hör du vågorna som stilla rullar mot stranden, cirka 250 meter bort. Två av husen rymmer sällskapsytor i öppen planlösning med ljusa och formrena kök, varsitt badrum samt tre sovrum vardera. Det minsta huset rymmer sovrum, wc och pentry. Av lätt insedda skäl stannar de flesta husen här i Särdal i släkternas ägo – Karolines såldes senast i början av 60-talet. Orsaken är den vackra naturen och läget som känns ensligt och nästan lite hemligt beläget mellan Haverdal och Steninge. Nu finns alltså en sällsynt möjlighet att skapa ett året-runt-paradis där släkten och vänkretsen får plats att tillsammans uppleva livet vid havet på ett av Hallands mest attraktiva lägen.

Interiör

Öppna grinden i den gamla stenmuren. Den äldsta byggnaden, Karolines hus från 1862, hukar med tidstypiskt röd brädfasad och spröjsade fönster med fönsterluckor under det brant sluttande taket. Huvudentrén vänder sig in mot trädgården och bakom dörren öppnar sig en liten hall med nylagd värmeklinker. Paneltaket och det gråmålade plankgolvet längre in i hallen slår an tonen för en välbevarad interiör med respekt för ursprunget och många bevarade originaldetaljer.

Just därför blir badrummet från 2012 in till vänster något av en överraskning. Här får vår tids designideal och bekvämlighet helt ta över med grafitgrå värmeklinker, vitt helkakel och smakfull inredning med inslag i ek. Intrycket är mycket formrent och badrummet är utrustat med wc, handfatskommod, dusch bakom glasdörrar samt tvättmaskin.

Längre fram i hallen skymtar den fria havsutsikten genom glaspartiet i nästa utgång. En trappa försvinner upp till husets inredda vindsplan. In till höger breder nu de breda ektiljorna ut sig under synliga takbjälkar och brädtak i vitt. Husets sällskapsytor i öppen planlösning med köksdelen har ljus från tre väderstreck. Över köksdelen är det öppet upp till sadeltakets nock och känslan av ljus och rumsvolym kompletterar den traditionella interiören.

Genom sällskapsytornas småspröjsade fönster öppnar sig det fria havspanoramat. En sommarkväll står de öppna ut mot sommarens alla dofter. Gästerna kan hjälpa till med salladen vid köksöns barhäng. Vid fönstret öppnar sig en naturlig matplats med havsutsikt. Kökets inredning går i formrent vitt med sparsmakade detaljer i rostfritt. Köket renoverades 2012 och är idag ett modernt kök med bra arbetsytor. Kommer gästerna en kulen oktoberkväll sprakar brasan i den tidstypiska kakelugnen medan höstgrytan puttrar på spishällen – 250 meter ner river östanvinden i Kattegatts vågor.

På andra sidan hallen ligger planets sovrum, bakom en bevarad originaldörr med tidstypiska beslag. Rummet har ljus från två håll och på golvet har plankgolvet målats grått. Här finns även en dold klädförvaring. Från sängen kan du se den sista rodnaden vid havshorisonten försvinna och ersättas av de första stjärnorna. Härinne finns även en dörr ut till den skyddade uteplatsen – den smartaste vägen till morgondoppet, om du inte vill väcka de andra.

Följ trappan upp till husets inredda vindsplan. En fönsterkupa ger fint ljus åt ett allrum med plats för sängar eller tevespelande. I gaveln ligger ett charmigt barn-, gäst- eller arbetsrum med snedtak. På detta plan finns även en bra klädkammare.

Vandra över gården till det största huset som ursprungligen byggdes som poolhus. Det är numera helt ombyggt till ett ljust bostadshus med öppen planlösning och inslag av öppna sadeltak. Via en lucka i golvet når man poolen (6 x 4 m) som idag fungerar som en utmärkt mat- vinkällare.

I husets hall finns ett badrum med wc, dusch och handfat. Och in till höger ligger ett trivsamt sovrum i klassisk skärgårdsstil med vit vägg- och takpanel, takbjälkar och öppet upp till nock. Rummet har småspröjsade fönster i två väderstreck där det ena öppnar den fria havsutsikten.
Tillbaka i hallen överraskar huset med sina sällskapsytor i öppen planlösning med köket. Större delen av ytorna har öppet upp till det svagt sluttande paneltakets nock. Tillsammans med de stora glaspartierna mot havet skapas en ljus och härlig rumsvolym. Här sitter man gärna in på småtimmarna tillsammans med gästerna och njuter av god mat samt solnedgången.

Köksdelen avdelas från matsalsplatsen med en köksö som har arbetsytor i trä samt stekhäll. Kökets formrena inredning från 2015 går i vitt med inslag av borstat stål. Vitvarorna är vad de heter med några enstaka inslag av rostfritt och svart. Ett fönster kastar ljus över arbetsytor och diskbänken i rostfritt.

Sommartid förlängs sällskapsytorna genom glaspartiets dubbla glasdörrar och ut på det stora trädäcket. En ljus sommarnatt härute är mycket speciell. Den närmaste gårdsmiljön ligger skyddad av husen och stenmuren. Doften av hav och ängsblommor ligger tung och ljudet av lugna vågor anas mellan skratten och de klirrande besticken.

I sällskapsytorna finns två laserade furudörrar med traditionella speglar. Bakom den vänstra finns ett ljust sovrum med furupaneltak och fönster med enastående havsutsikt. Rummet till höger har samma utförande men endast ett fönster, rummet känns lämpligt som gäst- eller arbetsrum.

Det tredje huset ligger i tomtens ena hörn inramad av stenmurar. Huset byggdes på 50-talet och innehåller ett sovrum, pentry samt wc. Även här öppnar sig den enastående utsikten över havsängarna ner till stranden.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Särdal 4:25

Ombyggnad, Renoveringar

2018 - Renovering av övre plan i Gamla huset.
2015 - Nytt kök i Stora huset.
2013 - Tilläggsisolering av gavelfasad mot väster samt byte av fönster och ny ytterdörr i Gamla stugan
2012 - Invändig renovering av Gamla huset med nytt badrum, hall, kök och sovrum. Nya elarbeten samt nya element på entréplan.
2012 - Ny ytterdörr till Stora huset.
2011 - Tillbyggnad av soldäck framför Stora huset.
2010 - Byte av ytter- och innervägg mot hav i Lilla stugan.
2006 - Byte av klädselbrädor samt isolering av östra gaveln i Gamla huset.
1992 - Stora huset renoverades och inreddes.
1989 - Byte av tak på Gamla huset samt tillbyggnad av fönsterkupa i norr.
1980 - Omläggning av tak på Stora huset och Lilla stugan.

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 962 000 kr
Byggnadsvärde
1 125 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
11 674 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
10
Sotning
1 000 kr
Värme
28 000 kr
Samfällighetsavgift
700 kr
Renhållning
2 735 kr
Vatten/Avlopp
3 000 kr
Övrigt
1 500 kr
Summa
36 935 kr

Kostnaden för uppvärmning avser alla byggnader samt hushållsel. Kostnaden för övrigt avser fiber - Halmstads stadsnät

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 350 000 kr

Uteplats/balkong

Alla byggnaderna har tillhörande uteplats med fantastisk havsutsikt som blir ett naturligt samtalsämne under måltiderna

Övriga byggnader/utrymmen

Ursprungsbostaden - Gamla huset
Poolhus omgjort till bostadshus från 1971 - Stora huset
Förråd från 1950 omgjort till gästhus - Lilla stugan

Tomt

Kringbyggd trädgårdstomt med bärbuskar och fruktträd omgiven av en vacker stenmur.

TV/bredband

TV-antenn.

Fiber via Halmstad stadsnät.

Information

Typ
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
7 500 000 kr
Rum
10
Sovrum
6
Boarea
148 kvm*
Tomtarea
1253 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan med inredd vind
Byggår
1971
Fasad
Stående träpanel
Grund
Torpargrund
Stomme
Trä
Uppvärmning
Direktverkande el och öppenspis.
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
2 och 3-glasfönster

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp samt enskilt vatten för bevattning

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Att bo i Särdal

Särdal är ett område strax norr om Haverdal. I Haverdal finns butik Hemköp med bensintapp, idrottshall, byskola, dagis samt sommartid även restauranger och kiosk.

I Särdal finns ett stort antal fritidshus, och sommartid är befolkningen i Särdal ca fyra gånger högre än vintertid. Här bor du vid havet omgiven av härlig natur och Hedens öppna landskap. I närheten ligger kulturmärkta Särdals kvarn som säsongstid driver café/restaurang och delikatessbutik och Särdals Livräddningsstation samt till Skallkrokens småbåtshamn.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Särdal? Kontakta våra mäklare i Halmstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lundslättsvägen 45

Lundslättsvägen 45,
30572 Steninge

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anette Gudmundsson Andersson

  Fastighetsmäklare/Franchisetagare

  :
  Telefon: 035-299 04 91

 • Extra kontaktperson

  Henrik Hansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 035-299 04 97