Simlångsdalen, Halmstad

Prästängsvägen 6

Såld, 2020-03-20
Besiktigad
Slutpris
2 890 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
728 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
158 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Nils Bäckström

  Fastighetsmäklare/Franchisetagare

  :
  Telefon: 035-299 04 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Simlångsdalen

Ca 20 km öster om Halmstad ligger Simlångsdalen, som erbjuder goda förutsättningar för ett rikt natur- och friluftsliv. Närservicen är väl utbyggd med bl a låg- och mellanstadieskola, butiker, frisörer samt värdshus. I simlångsdalen finns det ett bra föreningsliv med bl.a fotbollsförening, orientering, skidåkning m.m. Det finns fina skidspår i Långhultabackarna, när vädret tillåter

Simlångsdalen är en tätort i Breareds församling. Orten hette Breared till början av 1900-talet då ortnamnet ändrades till Simlångsdalen baserat på den då av Fredrik Ström utgivna boken med titeln Folket i Simlångsdalen. Namnet Breared lever kvar som namn bland annat för den ena angränsande sjön, i församlingsnamnet och i namnet Breareds kyrka.

Simlångsdalen ligger intill sjöarna Simlången och Brearedssjön i Fylleåns vattensystem. Ca 2 km söder om Simlångsdalen ligger Danska fall, ett vattenfallssystem i ån Assman. Assman mynnar i Brearedssjön och förenas härigenom med Fylleåns vattensystem.

Simlångsdalen utgjorde tidigare en av stationerna längs Halmstad-Bolmen Järnväg, som var i drift 1889-1966. Järnvägen har sedermera omvandlats till gång- och cykelväg.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Simlångsdalen? Kontakta våra mäklare i Halmstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Simlångsdalen, Halmstad

  Adress
  Gästgivarevägen 8
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea
  148 kvm
  Tomtarea
  1012 kvm

  Visning: 2021-03-06 13.00 Boka här