Simlångsdalen, Halmstad

Prästängsvägen 6

Såld, 2020-03-20
Besiktigad
Slutpris
2 890 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
728 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
158 kvm

  • Ansvarig mäklare

    Nils Bäckström

    Fastighetsmäklare/Franchisetagare

    :
    Telefon: 035-299 04 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Simlångsdalen

Ca 20 km öster om Halmstad ligger Simlångsdalen, som erbjuder goda förutsättningar för ett rikt natur- och friluftsliv. Närservicen är väl utbyggd med bl a låg- och mellanstadieskola, butiker, frisörer samt värdshus. I simlångsdalen finns det ett bra föreningsliv med bl.a fotbollsförening, orientering, skidåkning m.m. Det finns fina skidspår i Långhultabackarna, när vädret tillåter

Simlångsdalen är en tätort i Breareds församling. Orten hette Breared till början av 1900-talet då ortnamnet ändrades till Simlångsdalen baserat på den då av Fredrik Ström utgivna boken med titeln Folket i Simlångsdalen. Namnet Breared lever kvar som namn bland annat för den ena angränsande sjön, i församlingsnamnet och i namnet Breareds kyrka.

Simlångsdalen ligger intill sjöarna Simlången och Brearedssjön i Fylleåns vattensystem. Ca 2 km söder om Simlångsdalen ligger Danska fall, ett vattenfallssystem i ån Assman. Assman mynnar i Brearedssjön och förenas härigenom med Fylleåns vattensystem.

Simlångsdalen utgjorde tidigare en av stationerna längs Halmstad-Bolmen Järnväg, som var i drift 1889-1966. Järnvägen har sedermera omvandlats till gång- och cykelväg.

Köpa eller sälja bostad i Simlångsdalen? Kontakta våra mäklare i Halmstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.