Villans tidlösa arkitektur öppnar sig ut mot havet.

Stenhuggeriet, Halmstad

Ormastensvägen 1

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris
10 000 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1322 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
202 kvm / 164 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Villans tidlösa arkitektur öppnar sig ut mot havet.

Extraordinär privatvilla om 202 kvm med inget mellan dig och havsutsikten. Vågorna slår hundratalet meter ner.

Bilder

Vardagsrum med magnifik havsutsikt. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Vardagsrum med magnifik havsutsikt
Huset i skymningen. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Huset i skymningen
Här bor man med havet som granne. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Här bor man med havet som granne
Ormastensvägen 1. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Ormastensvägen 1
Dubbelgarage med goda parkeringasmöjligheter. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Dubbelgarage med goda parkeringasmöjligheter
Utsikt från lägenheten. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Utsikt från lägenheten
I entrén möts man av havet och ljuset. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
I entrén möts man av havet och ljuset
Vardagsrum med en värmande kakelugn och havsutsikt. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Vardagsrum med en värmande kakelugn och havsutsikt
Myshörna med rogivande havsutsikt. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Myshörna med rogivande havsutsikt
Vardagsrum sett mot matsal och kök. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Vardagsrum sett mot matsal och kök
Matsal med utsikt över havet. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Matsal med utsikt över havet
Detaljbild. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Detaljbild
Sovrum med havsutsikt. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Sovrum med havsutsikt
Stilrent badrum på entréplan. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Stilrent badrum på entréplan
Modernt och påkostat kök. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Modernt och påkostat kök
Arbetskök. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Arbetskök
Detaljbild. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Detaljbild
Kök med utsikt över havet. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Kök med utsikt över havet
Matplats med fin utsikt. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Matplats med fin utsikt
Solterrass delvis under tak där man njuter av utsikten och lugnet. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Solterrass delvis under tak där man njuter av utsikten och lugnet
Pampig och exklusiv villa. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Pampig och exklusiv villa
Allrum med härligt ljusinsläpp. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Allrum med härligt ljusinsläpp
Modernt badrum i souterrängsplan. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Modernt badrum i souterrängsplan
Detaljbild. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Detaljbild
Detaljbild. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Detaljbild
Utsikt över naturen. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Utsikt över naturen
Här finns plats för solsängar och lounge möbler. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Här finns plats för solsängar och lounge möbler
En utsikt man inte tröttnar på..... Ormastensvägen 1 - Bjurfors
En utsikt man inte tröttnar på....
Fint läge. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Fint läge
Arkitekt ritad villa med strålande utsikt. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Arkitekt ritad villa med strålande utsikt
Sidan mot havet. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Sidan mot havet
Solnedgång sett från terassen. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Solnedgång sett från terassen
Säljarens sommarbild. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Säljarens sommarbild
Entréplan. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Entréplan
Soutarrängsvåningen. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Soutarrängsvåningen
Vackert i skymningen. Ormastensvägen 1 - Bjurfors
Vackert i skymningen

Beskrivning

Beskrivning

Vägen slingrar sig genom den skira lövskogen. Då och då glittrar havet till mellan träden. När du svänger in på Ormastensvägen passerar du välskötta trädgårdar med prydligt klippta gräsmattor. Uppe på gatans krön öppnar sig havspanoramat. Du följer gatan ner mot stranden. Den stora souterrängvillan ligger nästan lite hukande nerbäddad i terrängen – med omfattande glaspartier och terrasser vidöppna ut över havet. Ingenting finns mellan dig och Kattegatts vågor, som sköljer mot stranden hundratalet meter nedanför.

Denna arkitektritade privatvilla, om 202 kvm fördelat över sex rum, är starkt präglad av den unika platsen. Villan stod klar 1990 och arkitekturen är ren och tidlös, med drag av såväl funktionalism som skandinaviskt sextiotal. Gestaltningen kännetecknas av det svagt sluttande taket varunder de släta fasaderna tycks huka. Detta nästan lite hemliga intryck förstärks av placeringen; väl integrerad i den mjuka sluttningen. Längs husets långsida mot havet öppnar sig stora glaspartier och terrasser som fortsätter runt hörnen. Tomten och huset omfamnas av grönska och lövskog.

Det stora huset kännetecknas av kaskader av ljus tack vare läget och de många glaspartierna. Transparensen mot trädgård och hav är given och utsikten är ständigt närvarande i entréplanets alla rum. Huset har genomgått en omfattande renovering och uppdatering.

En varm sommarkväll känns atmosfären här intill stranden snarast kontinental. Dofterna av hav och blommande trädgårdar blandar sig med grillad lax och basilika. Allt stillnar i kvällssolen och det enda som hörs är skratten från ungarnas studsmattor och en och annan sjöfågel som passerar. På väg upp från kvällsdoppet hör du svag musik och klirret från bordet som dukas på terrassen. Kvällens gäster parkerar på din uppfart. En sådan kväll är det svårt att fatta att det inte är medelhavets vågor som hörs bakom dig, eller att folklivet på Halmstads gågator faktiskt pågår för fullt bara 7 km bort. Eller att Sveriges mest kända strand ligger några kilometer åt andra hållet.

Huset har genom åren genomgått en omfattande renovering och uppdatering. Resultatet är en interiör präglad av rena material, öppna ytor och en stark känsla av stora rumsvolymer. Tonen är genomgående blont skandinaviskt och det nyligen byggda köket är lika stilfullt som påkostat. Huset har stora sällskapsytor, två sobra badrum och två murade öppna spisar.

Den charmfulla trädgården om 1322 kvm är välplanerad och lättskött, den nedsänkta terrassen framför souterrängplanet ligger skyddad från insyn och vind. Villan har ett dubbelgarage och en uppfart med plats för fler bilar. En separat lägenhet om 20 kvm med pentry och badrum är perfekt för familjens äldre barn.

Interiör

Redan i villans kapprum och hall öppnar sig havspanoramat inramat av grönska och klippor. Utsikten genom sällskapsytornas stora glaspartier är som en stor, ständigt föränderlig tavla. Låt gästerna hänga av sig i garderoberna till vänster. Till höger ett gäst-wc med sobert grå golvklinker och vitt helkakel. Infällda spotlights i taket ger en behaglig ljusmiljö. Utrustningen består av vägghängd wc och ett handfat med kommod.

Fortsätt in i det stora sällskapsrummet. En varm kväll står glaspartierna öppna och dina gäster kan mingla ut i kvällssolen på terrasserna. Härute väntar vin och tilltugg och en svårslagen atmosfär. Vågorna sköljer mot stranden hundratalet meter nedanför dig. När mörkret faller börjar ljusen längs kusten att glittra, du kan se ända ner till Båstad.

Sällskapsytorna har fått ett modernt trägolv i en sobert grå nyans. Golvet är genomgående för detta bostadsplan. En svag takvinkel och taket i vitmålad takpanelen för tankarna till tidlös skandinavisk arkitektur och ger karaktär till detta mycket speciella rum. Känslan av ljus, himmel, hav och grönska är ständigt närvarande. Detta är ett rum för alla årstider då utsikten emellanåt är smått dramatisk. Från stilla sommarkvällar till dagar då vinden river vågorna och perspektiven öppnas bortom de karga klipporna. En sådan kväll sprakar björkveden i kakelugnen. När hunden har fått sin korta kvällsrunda är det bara att sjunka ner framför brasan med en kopp te och favoritserien på iPaden.

Till vänster Ligger husets matsalen. Här finns plats för familjens högtider, sena middagar med många runt bordet eller avslappnade söndagsbruncher – havsutsikten skapar inramningen. En varm kväll står dörren på glänt ut mot terrassen som känns skapad för allt från kräftskivor till midsommarbufféer.

Från matsalen eller hallen kommer du in i det nyligen ombyggda köket. Det är uppenbart skapat av människor med ett lite större matlagningsintresse än normalt. Här har du enastående havsutsikt oavsett om du steker oxfilé eller ungarnas fiskpinnar. Inredningen i en sobert grå ton har en slags diskret exklusivitet. Bland många smakfulla detaljer finns arbetsytorna i granit. Glaspartiet ut mot terrassen släpper in utsikten och ytterligare två fönster gör köket förvånande ljust. En naturlig matplats öppnar sig intill köksön där vännerna kan avsmaka kvällens vin. Köket är utrustat med kyl och frys i rostfritt, induktionshäll, inbyggd spisfläkt i taket, inbyggd ugn och mikro samt integrerad diskmaskin.

Från köket når du tvättstugan med groventré. Här finns vit golvklinker, arbetsbänkar, skåpsförvaring samt tvättmaskin och torkskåp

Tillbaka i vardagsrummet, till höger om kakelugnen, döljer en dörr den stora master bedroom-sviten som ligger lite privat i husets bortre del. Med terrasdörren på glänt somnar du till det svaga vågbruset och vaknar strax efter den första koltrasten. Havsutsikten är givetvis på plats även här. Sovrummet känns stort och harmoniskt och ligger en suite med ett större dressingroom. Härifrån kommer du in i ett sällsynt stilrent badrum. Den sobert grå tonen känns igen och bryter smakfullt mot de vita, helkaklade väggarna. Här finns goda förvaringsmöjligheter och spotlights i taket. Utrustningen består av vägghängd wc, dusch, handfat med kommod och handdukstork.

Från vardagsrummet leder en trappa ner till husets souterrängvåning. Här överraskar huset ännu en gång med ett större allrum för allt från fredagsmys och tevespelande till höga Legobyggen. En öppen spis skapar atmosfär en kall vinterkväll och ett massivt trägolv kontrasterar fint mot de vita väggarna. Glaspartierna ger bra med ljus och härifrån kommer du ut på en skyddad, stensatt terrass inbäddad i trädgårdens grönska.

Till vänster om allrummet ligger ett charmigt sov-, tonårs-, arbets- eller gästrum med trägolv, vita väggar och en matchande diskret fondtapet. Bakom allrummet finns ett väl tilltaget förråd och en matkällare med kylanläggning. Direkt till höger nedanför trappan ligger husets "maskinrum". Här finns pannan, el-centralen och centraldammsugaren.

I fil med allrummet ligger ett stort, spa-liknande badrum om 24 kvm. Här kan du pusta ut i det inbyggda badkaret efter löprundan längs havet. Badrummet är nyligen renoverat och har vitt helkakel, takdusch, handdukstork, handfat med kommod och separat, vägghängd wc.

Från badrummet leds du vidare in ett dressing-room med garderobsvägg. Det ansluter till ytterligare ett sovrum med ekparkett. Kanske är det här familjens tonåring huserar eller om dina nattgäster ställer in sina väskor här.

På entréplanet finns även en separat lägenhet om 20 kvm, också det med havsutsikt genom stora glaspartier. Dessa ytor är perfekt för allt från eget företagande eller generationsboende. Om du inte vill hyra ut. Lägenhetens entré är ljus med klinkergolv och plats för ytterkläder. Rakt fram ligger den helkaklade toaletten med dusch. In till vänster finns ett kombinerat vardagsrum/sovrum med utgång till terrassen. Här finns ett även pentry med kylskåp, spis och diskho.

Sammantaget är detta ett extraordinärt boende, ett frisbeekast från havet. Känslan av privat och skyddat boende är påtagligt och villans ytor, atmosfär och inredning skapar ett bekvämt liv invid havet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Trottaberg 5:14

Ombyggnad, Renoveringar

Badrum och WC entréplan 2012
Ny el 2012 samt elektriska mörkläggningsgardiner och elstyrda "flugnät"
Nya markiser 2012
Nya golv entréplan 2012
Nytt kök 2012
Plantering av häck runt tomten och nytt räcke på terrassen samt anläggning av trädgården
2013 Utvändig belysning
2014 Utvändig målning av fasaden
2014 Ny uppmurad öppen spis i souterrängs plan
Nytt badrum i souterrängs plan
2014 Nya automatiska garageportar
2014 Nytt garagetak
2014 Renovering av pannrum, nya innedörrar entréplan
2016 Ny ventialtionsanläggning
2017 Rengörning och oljning utav terassen samt målning utav grunden

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1976-08-19)

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 809 000 kr
Byggnadsvärde
2 403 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Värme
19 000 kr
Summa
19 000 kr

Bostaden har endast används som sommarbostad två till tre veckor om året.
Bostaden har dock en innetemperatur på 19 grader året om och städas en gång per vecka

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
46
Energideklarationsdatum
2018-02-09

Uteplats/balkong

Härligt terrassdäck som rymmer solstolarna, loungegrupen och matgruppen med magnifik havsutsikt
I trädgården har man två stensatta altanplatser, bara att välja efter sol och humör

Övriga byggnader/utrymmen

Friliggande dubbelgarage med automatiska portar samt förråd med separat ingång

Tomt

Unikt hörnläge som gränsar till strandängarna och med havet som närmsta granne

TV/bredband

Satellit WLAN från 2013

Adsl

Parkering

Stensatt parkering för två bilar

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
10 000 000 kr
Rum
6
Sovrum
3
Boarea
202 kvm*
Tomtarea
1322 kvm
Biarea
164 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan i souterräng
Byggår
1990
Fasad
Fasadtegel målad vitt
Grund
Platta på mark
Stomme
Betong och trä
Uppvärmning
El - luft/vatten värmepump
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk
Utvändigt plåtarbete
Galvaniserad målad plåt
Fönster
3-glasfönster
Grundmur
Leca-sten

Länkar

Karta

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy