Tylösand, Halmstad

Tylöhusvägen 21 A

Såld, 2020-05-18
Slutpris
3 700 000 kr
Avgift
3 879 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
95 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

  • Ansvarig mäklare

    Nils Bäckström

    Fastighetsmäklare/Franchisetagare

    :
    Telefon: 035-299 04 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Tylösand

Tylösand är en tätort i Halmstads kommun i Hallands län, Sverige. Tylösand är beläget vid Tyludden ca 7 km väster om Halmstad. Tylösand är en av Sveriges mest kända badorter och är berömt bl.a. för sin 7 km långa sandstrand och för sin golfbana (två st 18-hålsbanor). Tylösand är även känt för Hotel Tylösand. Bebyggelsen dominerades tidigare av många små enkla sommarstugor men Tylösand har på senare år även blivit populär bostadsort för många förmögna och kända Halmstadbor och därför finns nu även många exklusiva villor på orten.

I Tylösand finns även ett antal restauranger, Restaurang Punch och Restaurang Salt borde tillhöra de mest kända vid sidan av restaurangerna som finns på hotellet. Området var förr i tiden otillgängligt (det var enklast att ta sig dit med båt) och i praktiken nästan obebott innan badorten etablerades i början av 1900-talet.

Tylösand är känt för sitt fina badvatten och den 7 km långa sandstranden och fick därför som första strand i Sverige, Blå Flagg 1995. Sedan 1938 har det spelats golf i Tylösand. De två 18-håls banorna vid Halmstad GK är en välkänd svensk golfanläggning.

I centrum av Tylösand ligger "Hotel Tylösand" som ägs av Per Gessle och Björn Nordstrand. På senare år har också Restaurang Salt väckt mycket uppmärksamhet med sitt unikt strandnära läge. De flesta av Halmstads exklusiva och dyra villor finns i Tylösand.

Livräddningsstationen på stranden har Sveriges enda livräddarskola och här utbildas badvakter, havslivräddare och HLR-instruktörer. De bevakar stranden, från Tylösand ända bort till stranden i Vilshärad.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Tylösand? Kontakta våra mäklare i Halmstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.