Ett drömboende vid havet

Åsa - Gårda Brygga, Kungsbacka

Märgelvägen 14

Budgivning pågår
Pris
5 350 000 kr
Antal rum
5
Boarea
125 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
1259 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 5 200 000 kr

BudBudgivareDatumTid
5 200 000 krBudgivare 12020-01-1315:59

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

 • söndag 26/1, KL 15:00 - 15:45

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Ett drömboende vid havet

Hemtrevlig och välplanerad enplansvilla om 5 rum och kök som ligger på en stor fin trädgårdstomt med fristående garage i attraktiva Gårda Brygga.

 • Ansvarig mäklare

  Lena M Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0300-504 97

 • Extra kontaktperson

  Jazmine Ohgami

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0734-45 54 10
  Telefon: 0300-504 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Ett ljust och välplanerat hem i attraktiva Gårda Brygga. Märgelvägen 14 - Bjurfors
Ett ljust och välplanerat hem i attraktiva Gårda Brygga
Välkommen till Märgelvägen 14. Märgelvägen 14 - Bjurfors
Välkommen till Märgelvägen 14
En hemtrevlig enplansvilla om 125 kvm fördelat på fem rum och kök. Märgelvägen 14 - Bjurfors
En hemtrevlig enplansvilla om 125 kvm fördelat på fem rum och kök
Villan ligger med promenadavstånd till salta bad och fin natur. Märgelvägen 14 - Bjurfors
Villan ligger med promenadavstånd till salta bad och fin natur
Stor lättskött trädgårdstomt med fristående garage och uppfart för flera bilar. Märgelvägen 14 - Bjurfors
Stor lättskött trädgårdstomt med fristående garage och uppfart för flera bilar
Välkommen in! Stor hall med klinkergolv, gästtoalett och klädkammare. Märgelvägen 14 - Bjurfors
Välkommen in! Stor hall med klinkergolv, gästtoalett och klädkammare

Beskrivning

Beskrivning

Med promenadavstånd till havet och salta bad finner du denna hemtrevliga enplansvilla om 125 kvm fördelat på 5 rum och kök. Villan är byggd -01 och har en välplanerad och ljus planlösning. Här erbjuds ett stort kök, vardagsrum med täljstenskamin, matsal, tre generösa sovrum (möjlighet finns att skapa ytterligare ett sovrum vid behov), två badrum och tvättstuga med groventré. Genomgående ljusa ytskikt, generösa fönsterpartier och vattenburen golvvärme i alla rum. Villan ligger på en stor fin trädgårdstomt med gott om plats för lek och spring samt plats för egen odling. Stor altan i soligt sydvästläge, perfekt för umgänge och härliga sommarkvällar och en uteplats på framsidan för morgonkaffet. På tomten står också ett fristående garage med både el, vatten, avlopp och förråd. Perfekt för dig som vill skapa ditt drömboende vid havet.

Här bor du i ett lugnt och barnvänligt område med bara några minuters promenad till salta bad och småbåtshamnen i Gårda Brygga. Nära till kommunikationer, Åsa centrum med dess utbud av affärer och restauranger och cirka 10 minuters bilväg till pendeln som snabbt tar dig in till både Kungsbacka och Göteborg.

Interiör

Ställ bilen på uppfarten och ta dig runt huset till huvudentrén. Innanför dörren möts du av en välkomnande hall där du direkt får kontakt med villans sällskapsrum och vidare in genom de stora fönsterpartierna ser du ut mot grönskan och trädgården utanför. Välkommen till Märgelvägen 14. En hemtrevlig och välplanerad villa med genomgående ljusa ytskikt och skön golvvärme i alla rum.

Hallen är rymlig och har plats till både ytterkläder och hallmöbel samt på golvet ligger ett praktiskt klinkers. Direkt till höger finns också en klädkammare för extra förvaring och en gästtoalett med dusch. Vidare in så finner vi kök, vardagsrum och matsalen i en social och halvöppen planlösning.

Köket är rymligt och har gott om svängrum för hela familjen. Praktiskt klinkergolv och ljusa väggar samt fönster i olika väderstreck för ett fint ljusinsläpp och utsikt. Gedigna mörka köksluckor i trä (körsbär) och vitrinskåp till all porslin och praktiska Perstorps bänkskivor och stänkskydd i vitt kakel. Utrustningen består av; Kyl och frys i full höjd, varmluftsugn, fläkt, inbyggd mikro och diskmaskin. Alla vitvaror är i rostfri design och av märket Siemens utom fläkten som kommer från Thermex.

I anslutning till köket ligger tvättstugan som har en groventré ut till trädgården. Tvättstugan är ljus och rymlig med stort fönster för utsikt, ljus våtrumstapet och klinkers. Här finns en tvättho med låsbart underskåp, tvättmaskin (Siemens), torktumlare och torkskåp samt garderober för förvaring. Här står också husets värmepump.

Vardagsrummet och matsalen har båda stora fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp och en fin utsikt över grönskan utanför. Vardagsrummet är rymligt så här finns gott om plats till både sitt- och soffgrupper samt media. Vid ena väggen står en gedigen täljstenskamin som ger en skön mysvärme och bredvid kaminen finns en inbyggd hylla till veden. Från vardagsrummet finns också en utgång till den härliga altanen med sol från lunch till sen kväll, perfekt för sköna soldagar och grillkvällar. Önskar man morgonsolen till morgonkaffet väljer man uteplatsen på framsidan.

Matsalen har gott om plats till ett stort matbord och annat möblemang. Enligt grundplanen kan detta rum göras om till ett fjärde sovrum om så önskas och behövs.

Sovrum 1
Föräldrasovrum med gott om plats till både dubbelsäng och sängbord. Hel vägg med garderober för förvaring. Ljusgrå väggar, två fönster i olika väderstreck för ljusinsläpp och vädring och laminatgolv.

Sovrum 2
Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. LJusgrå väggar, två fönster i olika väderstreck för ljusinsläpp och vädring och laminatgolv.

Sovrum 3
Ligger separat från de andra två sovrummen och har ljus tapet, fönster för ljusinsläpp och parkettgolv.

Badrum 1+ 2
Det finns två stilrena badrum, båda med ljust kakel på väggarna och klinkers med golvvärme. Till höger om hallen ligger det första badrummet som har duschhörna, handfat, sidoskåp och toalett. Det andra badrummet ligger i anslutning till sovrummen och har badkar, kommod med tillhörande under- och överskåp samt toalett.

Trädgård/ Garage
Lättskött trädgårdstomt som erbjuder fina ytor med gräsmattor, fruktträd, bärbuskar och härliga odlingar med potatis, rabarber och jordgubbar samt vackra häckar och staket mot grannar. Här kan man njuta av solen från morgon till kväll. På tomten står också ett fristående garage med både vatten och avlopp, förråd. Grusad parkering på framsidan med plats till två bilar.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ölmanäs 24:76

Ombyggnad, Renoveringar

Löpande underhåll
2014: Ny värmepump. Fasad ommålad.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Ölmanäs GA:15, Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Ölmanäs GA:9

Förmån: Officialservitut Väg, 1384-00/143.2

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 273 000 kr
Byggnadsvärde
2 162 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Sotning
397 kr
Värme
20 874 kr
Försäkring
5 057 kr
Samfällighetsavgift
1 050 kr
Vatten/Avlopp
4 820 kr
Summa
32 198 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Altan, läge sydväst
Uteplats, läge öst

TV/bredband

Mobilt bredband

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Parkering

Fristående garage med värme, vatten och avlopp.
Parkeringsplats till två - fyra bilar

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
5 350 000 kr
Rum
5
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
125 kvm*
Tomtarea
1259 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
2001
Fasad
Stående träpanel
Grund
Betongplatta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Värmepump - vattenburen golvvärme -braskamin
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glasfönster isoler

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
83
Energideklarationsdatum
2019-04-01

Området

Mäklaren om Åsa

Åsa ligger ca 17 km söder om Kungsbacka och är sedan 1900-talets början en populär badort. Tack vare järnvägens tillkomst blev Åsa och flera andra orter utmed kusten åtkomligt för göteborgarna. Orten fick ett uppsving som turistort i och med detta.

OMRÅDET
I Åsa finner man vårdcentral, skola, bibliotek och butiker. Befolkningsantalet har på senare år ökat markant tack vare utbyggd infrastruktur. Stor-Göteborg sträcker sig numera hit ner och det går enkelt att ta sig kommunalt både till Kungsbacka och till Göteborg. Området består av en blandad bebyggelse och här finner man många fina villor med underbar utsikt över havet.

UTBILDNING
Här hittar du flera förskolor och dagbarnvårdare samt två grundskolor. Barnomsorgen i hela Kungsbacka kommun är väl utbyggd. Det finns möjlighet att välja mellan flera olika alternativ; kommunala förskolor, familjedaghem samt enskilda förskolor. Det finns även en öppen förskola. Under de senaste åren har kommunen haft en hög utbyggnadstakt av förskoleplatser då behoven har varit stora. Grundskolorna i kommunen har flera olika inriktningar och målsättningen är att de ska vara bland de bästa i landet vad gäller studieresultat, funktionalitet, modernitet och miljö.

NATUR
Näsbokrok naturreservat ligger längst ut på Ölmanäshalvön, väster om Åsa. Området är en utpräglad kusthed med storslagen utsikt över hav, ljungmarker och hällar. Här vittnar sju mäktiga bronsåldersrösen om att halvön spelat en stor roll långt bak i historien. Karaktäristiskt för Näsbokrok är klapperstensfälten. Området är intressant även ur botanisk synvinkel. Om du söker riktigt noga, kan du kanske finna några sällsynta växter som strandmalört eller den fridlysta fjällnejlikan.

Köpa eller sälja bostad i Åsa? Kontakta våra mäklare i Kungsbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Märgelvägen 14

Märgelvägen 14,
439 52 Åsa

Visa i Google Maps

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning, eller anmäl dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lena M Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0300-504 97

 • Extra kontaktperson

  Jazmine Ohgami

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0734-45 54 10
  Telefon: 0300-504 92