Billdal, Kungsbacka

Tråkärrsslättvägen 11

Såld, 2019-01-24
Besiktigad
Slutpris
5 850 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1354 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
94 kvm / 80 kvm

 • Ansvarig mäklare

  Maria Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 72

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Med idylliskt läge, inbäddat i grönska erbjuds nu ett charmigt 50-talshus i Billdal.. Tråkärrsslättvägen 11 - Bjurfors
Sommartid fördubblas umgängesytorna med en generös altan i soligt söderläge.. Tråkärrsslättvägen 11 - Bjurfors
. Tråkärrsslättvägen 11 - Bjurfors

Från den generösa altanen välkomnas vi in i en ljus och öppen hall. Flera garderober finns för avhängning av ytterkläder.

Till vänster om hallen erbjuds ett generöst och ljust vardagsrum med fina sociala ytor.. Tråkärrsslättvägen 11 - Bjurfors
Rummets fönsterpartier i flera väderstreck skapar ett härligt ljusinsläpp och tillför ljus och rymd.. Tråkärrsslättvägen 11 - Bjurfors
. Tråkärrsslättvägen 11 - Bjurfors

Den centralt placerade spisen med kassett bidrar med extra myskänsla och värme under den kalla årstiden.

Området

Mäklaren om Billdal

Mellan skog och hav, storstad och landsbygd ligger idyllen Billdal. Här finns det mesta man behöver på bekvämt gångavstånd, längs trygga och lugna gång- och cykelbanor. Tillsammans med närheten till badplatser och småbåtshamnar skapas de bästa tänkbara förutsättningarna för hög livskvalitet.

OMRÅDET
Bekvämt, naturskönt och stadsnära är för många ord som beskriver livskvalitet. Att se havets skiftningar över året, andas in den friska, salta luften och känna den där sköna tryggheten i sitt eget gemytliga hemmakvarter – det är också livskvalitet. Det sammanfattar livet i Billdal ganska bra. Som bostadsområde representerar Billdal en skön blandning av villor i alla storlekar och stilar. Från pittoreska sekelskifteshus och sommarstugetorp via stora, klassiska 70- och 80-talsvillor till moderna och stilrena radhus. Här och var finns också enstaka hästgårdar som bidrar till den lantliga känslan. Ändå är det inte långt till butiker, service, restauranger och caféer, vid Kungsporten eller Nya Hovås. Blir längtan in till centrala Göteborg svår att motstå, tar bil eller buss inte många minuter. Den som föredrar cykel trampar istället lätt och smidigt på vackra Säröbanan, den gamla tågbanan som kring förra sekelskiftet transporterade badgäster från Göteborg ut till de södra sommarparadisen. Ett minne av svunna tiders exklusiva sommartillhåll.

KULTUR OCH FRITID
Billdal gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. Med sina vida vidder, hedar och trolsk ekskog är området som gjort för timslånga hundpromenader, trail running eller fågelskådning. Den som är ute efter mer organiserade aktiviteter behöver inte heller leta länge. Ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall och simhall finns alla inom promenadavstånd. Ett annat härligt grönområde är Billdals Park med sköna vandringsstråk, vacker lövskog och Krogabäcken, där man kan se laxen vandra i laxtrappan. Här finns också fina ridvägar och många fina utsiktsplatser. Billdal förenar det bästa av två världar, eller snarare av flera världar. Ena stunden är du mitt ute på landet, för att i nästa stund shoppa i en nyetablerad butik och avsluta med en avkopplande stund vid havet.

Köpa eller sälja bostad i Billdal? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.