Trivsam familjevilla med naturskönt och havsnära läge.

Kullavik, Kungsbacka

Kullaviks Ängsväg 10

Besiktigad
Utgångspris
7 800 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
1034 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
164 kvm / 8 kvm

Visning

 • söndag 25/8, KL 13:00 - 14:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • måndag 26/8, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Trivsam familjevilla med naturskönt och havsnära läge.

Välkommen till en trivsam familjevilla med ett idylliskt och vacker läge i Kullavik. Generösa sällskapsytor och fem sovrum om hela 170kvm.

 • Ansvarig mäklare

  Maria Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 72

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till en trivsam familjevilla med ett idylliskt och vackert läge i Kullavik.. Kullaviks Ängsväg 10 - Bjurfors
Välkommen till en trivsam familjevilla med ett idylliskt och vackert läge i Kullavik.
Villan med gästhus, altan och förråd, ligger inbäddad i grönska på en vacker och barnvänlig tomt.. Kullaviks Ängsväg 10 - Bjurfors
Villan med gästhus, altan och förråd, ligger inbäddad i grönska på en vacker och barnvänlig tomt.
Här bor ni i ett lugnt och barnvänligt område med endast 250 meter till fina havsbad och båthamn.. Kullaviks Ängsväg 10 - Bjurfors
Här bor ni i ett lugnt och barnvänligt område med endast 250 meter till fina havsbad och båthamn.
Sommartid utökas umgängesytorna till den generösa altanen i soligt västerläge.. Kullaviks Ängsväg 10 - Bjurfors
Sommartid utökas umgängesytorna till den generösa altanen i soligt västerläge.
. Kullaviks Ängsväg 10 - Bjurfors

Här bor ni med direkt närhet till vacker natur och endast 250 meter till fina havsbad. Huset ligger i ett lugnt och barnvänligt område på en återvändsgata.

Välkomnande och rymlig hall med en skjutdörrsgarderob för familjens ytterkläder och skor.. Kullaviks Ängsväg 10 - Bjurfors
Välkomnande och rymlig hall med en skjutdörrsgarderob för familjens ytterkläder och skor.

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en trivsam familjevilla med ett idylliskt och vackert läge i Kullavik.
Här bor ni i ett lugnt och barnvänligt område med endast 250 meter till fina havsbad och en båthamn. Huset ligger på en återvändsgata i ett soligt söderläge med sol hela dagen.
Väldisponerad planlösning i två plan om hela 170kvm. Första plan erbjuder generösa sällskapsytor med trivsamt kök och vardagsrum, samt bibliotek/TV-hörna. Sommartid utökas umgängesytorna till den generösa altanen i soligt västerläge. I anslutning till den finns också ett inrett gästhus. Perfekt för övernattande gäster eller som ett ytterligare sovrum.
Över plan erbjuder fyra rymliga sovrum, allrum och ett badrum. På första plan finns ytterligare ett badrum och en väl fungerande tvättstuga med grovingång.
I tillägg till bra biutrymmen i huset finns på tomten finns en isolerad lekstuga som nu fungerar som hundgård, ett tilltaget cykel och trädgårdsförråd, jordkällare, vedförråd och ett äldre garage med snickarbod.
Huset ligger inbäddat i grönska på en vacker och barnvänlig tomt. Huset är medvetet placerat lång upp på tomten för att få så stor och privat gräsmatta som möjligt. En perfekt trädgård med stora ytor i soligt söderläge.. Den vackra stengärdsgården som vackert inramar trädgården består uteslutande av sten från tomten.
I närområdet finns förskola och skola. Vid Kullaviks centrum finns matbutik och restaurang. Inom kort avstånd erbjuds flera fina badplatser och härliga klippor, samt Kyviks och Kullaviks båthamn. Här ordnas seglarskola för både barn och vuxna och ute på piren erbjuds en sommaröppen restaurang. Goda kommunikationer erbjuds med de blå expressbussarna både till Göteborg och Kungsbacka.

Interiör

Vi välkomnas in i en stor rymlig hall med en praktisk klinkers på golvet. Här finns en skjutdörrsgarderob som förvarar familjens ytterkläder och skor. Rakt fram från hallen finns ett av husets två badrum. Ljust inrett med vitt kakel och blå detaljer. Badrummet är inrett med handfat och spegelskåp, toalett och dusch. Till höger om hallen finns köket, ett stort och trivsamt kök med rymlig matplats framför fönster i väster.
Från köket finns ingång till tvättstuga med groventré. Inredd med flera skåp och lådor och gott om bänkyta för att hantera familjens tvätt. Här finns tvättmaskin och torktumlare, samt husets värmepanna samt en klädkammare.
Vidare till vänster från hallen finns ett generöst vardagsrum med gott om plats för både matsalsbord och soffgrupp. Den centralt placerade braskaminen i täljsten utgör ett härligt tillskott för rummet och skänker både myskänsla och värme under den kallare årstiden. I anslutning till vardagsrummet finns biblioteket, idag inrett till hemmakontor och TV hörna. Från vardagsrummet finns dörr ut till en generös altan i soligt västerläge med kvällssol till klockan 21.30. Här finns också ett inrett gästhus (byggt 2009). Perfekt för övernattande gäster eller som ungdomsrum.
Övre plan erbjuder husets privata sovrumrumsavdelning. Här finns fyra rymliga sovrum och ett allrum. Från allrummet finns utgång till en mysig balkong med fint utsiktsläge över Kullaviks hamn och glittrande havsband.
I anslutning till sovrummen finns ytterligare ett badrum. Inrett med badrumskommod och tillhörande spegelskåp, toalett och badkar. Här finns även två rymliga klädkammare samt lucka till vinden som erbjuder möjligheter till förvaring.
Själva villan och de olika biutrymmena utgör en genomtänkt och väl fungerande helhet. På tomten finns cykelförråd som rymmer familjens cyklar, trädgårdsredskap och gräsklippare m.m. Garaget är äldre och är byggt någon gång på 50-60 talet. (var tidigare ett dubbelgarage) Används idag som förråd och snickarbod. Jordkällaren på tomten utgör perfekt förvaring av drickabackar, krukor, vin, julmat, mm. Det finns dessutom vedförråd och bra utrymmen att förvara trädgårdsmöbler, mm. De senaste åren har även en båt vinterförvarats på tomten.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kyvik 1:193

Övriga byggnader/utrymmen

Garage.

Planbestämmelser

Detaljplan (1989-11-02)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Kyvik GA:16

Last: Avtalsservitut: Tele,Va-Ledningar, D201600380255:1.1
Last: Officialservitut Va, 1384-99/150.2
Last: Officialservitut Väg, 1384-99/150.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
7 800 000 kr
Rum
7
Sovrum
5
Boarea
164 kvm*
Tomtarea
1034 kvm
Biarea
8 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggår
2000
Fasad
Träpanel
Grund
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-06-19

Ombyggnad, Renoveringar

Huset är uppfört av Myresjöhus år 2000.

Större husförbättringar
År 2000
Spotbelysning i hela nedervåningen samt tids/ljus styrd ytterbelysning.
Jordkällare i betong
Markiser till huset
Färg till huset

År 2001
Altanvirke

År 2009
Gäststuga och altanutbyggnad (Ca 55kvm stor)

År 2010
Byggt cykelförråd

ÅR 2017
Målat huset

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut D-2016-00380255:1

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 037 000 kr
Byggnadsvärde
2 595 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Värme
22 100 kr
Försäkring
8 323 kr
Samfällighetsavgift
900 kr
Renhållning
4 072 kr
Vatten/Avlopp
6 300 kr
Summa
41 695 kr

I uppvärmningskostnaderna ingår också kostnad för hushållsel. Ca kwh/ år 21657.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Mäklaren om Kullavik

Den lantliga idyllen, med vackra badvikar och stränder, klippor och skön natur gör Kullavik till en alldeles speciell plats på jorden. Njut av stillheten en ljummen sommarkväll, när doften från havet blandas upp med nyklippt gräs och grillad entrecote från de intilliggande trädgårdarna.

OMRÅDET
Någon lär ha sagt att i Kullavik är det aldrig långt till sommaren. Förmodligen menade personen att närheten till havet och det lantliga läget gör att det känns somrigt året om. Som kullaviksbo är man gärna ute i alla väder och många tar uppfriskande dopp i havet i alla väder. Att promenera längs klipporna eller ner mot stranden för en fika eller bara njuta av solen blir snabbt vardag för den som väljer att bosätta sig här.

NATUR OCH FRITID
Landskapet runt Kullavik är kuperat, med klippor och grönområden och har lockat seglare och sommargäster i århundraden. Här frodas seglarkulturen och den lokala seglingsklubben har genom åren haft många framstående seglare, både inom Sverige och i världseliten. Har du andra intressen än segling, finns en tennisklubb och flera närbelägna golfklubbar, som Särö, Vallda Golf, Kungsbacka GK och Sveriges äldsta golfklubb i Hovås. Många kullaviksbor tar också vara på möjligheterna i naturen runt knuten. På promenadavstånd breder Sandsjöbacka naturreservat ut sig med sina vida vidder, hedar och trolsk ekskog. Som gjort för timslånga hundpromenader, trail running eller fågelskådning. Tar du hellre cykeln löper Säröbanans gamla banvall genom samhället mellan Göteborg och Särö. Kring förra sekelskiftet transporterade tåget prominenta sommargäster ut till badorterna Särö, Billdal och Kullavik. Gästerna tillhörde i regel en välbeställd societet som lät uppföra pampiga sommarvillor, gärna i nationalromantisk stil på natursköna tomter. Med åren har sommarresidensen fått sällskap av ny bebyggelse, vilket har skapat ett mycket varierat villalandskap av stora och mindre hus i olika stilar och epoker, samt radhus, lägenheter och mindre stugor. Idag är de flesta hus permanentboenden. Och det är inte undra på. Med grönskande skogar i ryggen och blicken mot havet finns alla förutsättningar för en harmonisk tillvaro. Att det därtill är lika smidigt att ta sig in till Göteborg som till charmiga Kungsbacka för att handla, eller göra ärenden gör Kullavik till en plats där det är lätt att trivas.

Köpa eller sälja bostad i Kullavik? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kullaviks Ängsväg 10

Kullaviks Ängsväg 10,
429 31 Kullavik

Visa i Google Maps

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Maria Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 72

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Kullavik, Kungsbacka

  Besiktigad
  Adress
  Dalenvägen 7
  Pris
  6 850 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea
  150 kvm
  Tomtarea
  1546 kvm