Villa med hänförande havsutsikt på toppen av Kullaviks hamn

Kullavik, Kungsbacka

Kullaviks Utsiktsväg 6

Exklusiv
Pris
19 000 000 kr
Antal rum
9
Boarea / Biarea
230 kvm / 185 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
6296 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Villa med hänförande havsutsikt på toppen av Kullaviks hamn

En större villa med funkisinslag, högst uppe på på toppen av Kullaviks hamn. Från den drygt 6000 kvm stora tomten är havsutsikten enastående.

 • Ansvarig mäklare

  Maria Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 72

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

En större villa med funkisinslag, högst uppe på på toppen av Kullaviks hamn.
Villa med hänförande havsutiskt på toppen av Kullaviks hamn.. Kullaviks Utsiktsväg 6 - Bjurfors
Villa med hänförande havsutiskt på toppen av Kullaviks hamn.
Från den drygt 6000 kvm stora tomten är havsutsikten enastående.. Kullaviks Utsiktsväg 6 - Bjurfors
Från den drygt 6000 kvm stora tomten är havsutsikten enastående.
Utsikten breddar sig ytterligare ner över folklivet i Kullaviks hamn.. Kullaviks Utsiktsväg 6 - Bjurfors
Utsikten breddar sig ytterligare ner över folklivet i Kullaviks hamn.
Sannolikt ett av de mest insynsskyddade, havsnära och soliga lägen på Västkusten. Kullaviks Utsiktsväg 6 - Bjurfors
Sannolikt ett av de mest insynsskyddade, havsnära och soliga lägen på Västkusten
Huset vänder sig med fönster och planlösning ut mot havet, helt anpassat till den unika platsen.. Kullaviks Utsiktsväg 6 - Bjurfors
Huset vänder sig med fönster och planlösning ut mot havet, helt anpassat till den unika platsen.
Läget är i det närmaste helt privat.. Kullaviks Utsiktsväg 6 - Bjurfors
Läget är i det närmaste helt privat.

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Vi har nöjet att presentera en större villa med funkisinslag; högst uppe på toppen av Kullaviks hamn. Från den drygt 6000 kvm stora och privata tomten är utsikten över havet och skärgården milsvid och helt fri.
En sommarkväll är atmosfären närmast magisk framför huset. Hela tomten är en veritabel utsiktsplats, med fri utsikt över skärgården från Valö i väster till, Frölunda i nordost. Utsikten breddar sig ytterligare ner över folklivet i Kullaviks hamn. Huset är helt präglat av hav, himmel och sol.
Framför huset känns det nästan som att ha stannat i luften under en inflygning. I solnedgången är intrycket närmast dramatiskt. Perspektivet är helt fritt och 180 grader brett. Himlen är röd och du ser milsvitt åt alla håll. I förgrunden ligger skärgården och rakt fram, bortom horisonten, vet du att vågorna slår mot Skagens vita stränder. Från väster radar öarna upp sig därute - Valö, Kungsö, Vrångö, Donsö. Panoramat slutar i öster, där du skymtar kranarna vid Arendal och Älvsborgsbrons fäste.
Frågan är om det finns ett mer insynsskyddat och soligt läge längs hela västkusten. Den stora tomten är Kullaviks hamns högsta punkt och utsiktspanoramat breddas ytterligare, ner över folklivet i hamnen. När mörkret faller börjar ljusen att glittra längs kusten. Långt därute blinkar Vinga fyr.
Den stora villan byggdes 1939 med tydliga inslag av funktionalism. Här finns rena och enkla arkitekturlinjer, kaskader av ljus och ett formspråk helt anpassat till den unika platsen. Huset vänder sig med fönster och planlösning ut mot havet. Villan är lika välhållen som välbevarad; avseende sin ursprungliga miljö. Daterade trender har undsluppit detta hus. Intrycket domineras av två sällskapsrum i fil med ekparkett och en påtagligt stor öppen spis.
Från i stort sett hela övre planet inklusive badrummet är havet och Kullaviks hamn ständigt närvarande. De totala ytorna, inklusive källare, är om 415 kvm inklusive 4-6 sovrum samt mycket bra förvaringsutrymmen.
Tomten är naturligtvis ett kapitel för sig. Gräsytor, etager, planteringar, små trappor och murar möter den råa granitsluttningen i en spännande och variationsrik trädgård. Resterna av ett par dolda skyttepositioner från andra världskriget vittnar om platsens höga och strategiska läge, sedan urminnes tider. Läget är i det närmaste helt privat. En kort promenad ställer dig mitt i hamnlivet eller i strandkanten för ett kvällsdopp.
Kullavik ligger strax söder om Hovås och Billdal, lite norr om Särö och Malevik. Den enastående naturen och närheten till Göteborg och Kungsbacka gör att många vill leva och bo just här. Det är fridfullt men ändå fullt av liv och aktivitet.
I Kullavik är seglingsintresset stort och den svenske seglarlegenden Pelle Petterson är sedan länge bosatt här. Den lokala seglingsklubben, Kullaviks Kanot & Kappseglingsklubb har under åren haft många framstående seglare i både svenska seglareliten och världseliten.

Interiör

När bilen slingrar sig uppför backen mot Kullaviks högsta punkt passerar du grindar som välkomnar dig in på denna spektakulära och helt insynsskyddade tomt om drygt 6000 kvm. Söder om villan finns en plan gräsmatta med en vindskyddad altan som har utsikt ner över Kullavik. Gräsytorna inramas av en välvd stenmur som skyddar mot vinden. Övriga delar av tomten ligger i olika etager och består berg, planteringar, trappor, vindskyddande träd samt en gräsmatta för allt från fotbollar, studsmattor till midsommarfestens långbord.
Innan du kommer in öppnar sig en skifferbelagd loggia där du kan sitta vindskyddat under tak, nedanför dig ser du hamnlivet pågå för fullt. Huset är byggt i vinkel vilket skapar en skyddad och trivsam gårdskänsla.
Bakom entrédörren, väl skyddad under tak, väntar en större, möblerbar hall med terrakottafärgad klinker. Här finns klädavhängning och ett gäst-wc i marin stil med handfat från Villeroy & Bosch.
Till höger öppnar sig nu ett stort och ljust vardagsrum. Vad som dominerar intrycket råder ingen tvekan om - genom de stora tidstypiska funkisfönstren i hörnet öppnar sig ett varierat skärgårdspanorama i två väderstreck. Det står alldeles klart hur högt upp du befinner dig - atmosfären är stark av hav, himmel och ljus. Solnedgångarna är av lätt insedda skäl svårslagna från detta rum.
Vardagsrummet får karaktär av ekstavsparketten som breder ut sig runt en bred och stilfull öppen spis i tegel och puts.
I den stora matsalen rums många festglada gäster. När mörkret sänker sig speglas de levande ljusen i glas och bestick. En stjärnklar kväll är utsikten smått dramatisk ut över skärgården. Här har familjen första parkett på seglingstävlingarna, medan frukostbordet dukas.
Via en serveringsgång med bra förvaring når du det påkostade köket från Functionica Forum Lugano. Det stora köket går i en blond och stilren ton. Köksluckorna är i Laminat chrome och på bänkskivorna i marmor finns gott om plats får flera kockar. Köket är utrustat med spishäll (Miele, 2002), varmluftsugn (Gaggenau, 1990), kyl-fullhöjd (Husqvarna/Electrolux, 2008), frys-fullhöjd (Husqvarna/Electrolux, 2008), diskmaskin (Miele, 2007) samt mikrougn (Gaggenau, 1990).
Från köket kan dina gäster ta fördrinken med sig ut till tomtens västersida och bekanta sig med den närmaste grannen - havet.
Vid sidan om köket ligger ett insynsskyddat sovrum med ekparkett och havsutsikt västerut. Rummet känns harmoniskt och med fönstret på glänt vaknar du till koltrastsång och det svaga havsbruset på avstånd.
Tillbaka i entrén ligger ytterligare ett större sovrum som överblickar trädgårdens östra sida. Rummet har bra förvaring i garderober.
Via en korridor in i husets vinkel når du en lite mer privat del av huset. Här ligger ett större badrum som öppnas upp via en trivsam relax med separat wc. Väggarna är klädda i panel och kakel. Badrummet är utrustat med wc, dusch, tvättställ och handdukstork. När du borstar tänderna kan du blicka ut över Kullaviks hamn och havet i norr.

Via en korridor så ligger två helt insynsskyddade sovrum i fil med utsikt mot söder. Ekparketten vilar tryggt på rummens golv.
Sovrummet längst in har egen utgång via en trappa till trädgården samt ett pentry med teakgolv, vin-kyl och vanlig kyl. I sovrummet finns även en skjutgarderob.

Via en groventré på södersidan samt via anslutning till det södra sovrummet går en trappa ned till den stora källaren.
Här ligger ett klinkergolv från 2007 med behaglig golvvärme. Till höger ligger ett större sovrum med blå klinker samt en dörr in till ett stort kallförråd. Här kan dina nattgäster ställa in sina väskor. Rummet har bra förvaring i stora garderober.

Till vänster ligger en mycket stor matkällare samt ett rymligt sovrum.
I nedre planet finns ytterligare ett större badrum med klinkergolv och putsade väggar. Badrummet är utrustat med wc, dusch, värmeslingor och tvättställ. Ta en skön dusch bakom glasvägg efter löprundan längs havet. Här finns även plats för träningsredskap.
Via en korridor når du ytterligare spatiösa ytor och förvaringsrum. Här finns teknikrummet, ett hobbyrum samt två rejäla förråd. Här nere ligger även husets tvättstuga med tvättmaskin (Miele, 2007), torktumlare (Miele, 2007) och tvättho.
Från teknikrummet kommer du ut i trädgården.
Sammantaget är detta en möjlighet att skapa ett boende ensamt i sitt slag; starkt präglat av bekvämlighet och ett aktivt liv - högt över havet

Fakta

Fastighetsbeteckning

Släps-Kullen 1:125

Ombyggnad, Renoveringar

1971, 1989/1990 samt 1996

TV/bredband

Fiber.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Kungsbacka Släps-Kullen GA:10, Kungsbacka Släps-Kullen S:17, Kungsbacka Släps-Kullen S:25

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 056 000 kr
Byggnadsvärde
1 812 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Sotning
400 kr
Värme
33 193 kr
Försäkring
8 775 kr
Samfällighetsavgift
700 kr
Renhållning
2 098 kr
Vatten/Avlopp
5 612 kr
Summa
50 778 kr

Driftkostnader är baserade på tidigare ägare, då nuvarande ägare ej har bott i huset.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Vindskyddad altan om ca 17 m², läge öster.
Loggia under tak, ca 13 kvm med söderläge.

Tomt

Typ
Havsutsikt, insynsskyddad och naturtomt

Tomtarea 6 296 m² (friköpt). Tomten: insynsskyddad naturtomt med havsutsikt.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1972-02-18)

Parkering

P-plats.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
19 000 000 kr
Rum
9
Sovrum
4
Max antal sovrum
6
Boarea
230 kvm*
Tomtarea
6296 kvm
Biarea
185 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt mätning

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan med källare
Byggår
1939
Fasad
Trä
Grund
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Skiffer
Utvändigt plåtarbete
Koppar
Fönster
3-glasfönster, trä samt aluminium
Grundmur
Betong

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
56
Energideklarationsdatum
2016-04-07

Området

Mäklaren om Kullavik

Den lantliga idyllen, med vackra badvikar och stränder, klippor och skön natur gör Kullavik till en alldeles speciell plats på jorden. Njut av stillheten en ljummen sommarkväll, när doften från havet blandas upp med nyklippt gräs och grillad entrecote från de intilliggande trädgårdarna.

OMRÅDET
Någon lär ha sagt att i Kullavik är det aldrig långt till sommaren. Förmodligen menade personen att närheten till havet och det lantliga läget gör att det känns somrigt året om. Som kullaviksbo är man gärna ute i alla väder och många tar uppfriskande dopp i havet i alla väder. Att promenera längs klipporna eller ner mot stranden för en fika eller bara njuta av solen blir snabbt vardag för den som väljer att bosätta sig här.

NATUR OCH FRITID
Landskapet runt Kullavik är kuperat, med klippor och grönområden och har lockat seglare och sommargäster i århundraden. Här frodas seglarkulturen och den lokala seglingsklubben har genom åren haft många framstående seglare, både inom Sverige och i världseliten. Har du andra intressen än segling, finns en tennisklubb och flera närbelägna golfklubbar, som Särö, Vallda Golf, Kungsbacka GK och Sveriges äldsta golfklubb i Hovås. Många kullaviksbor tar också vara på möjligheterna i naturen runt knuten. På promenadavstånd breder Sandsjöbacka naturreservat ut sig med sina vida vidder, hedar och trolsk ekskog. Som gjort för timslånga hundpromenader, trail running eller fågelskådning. Tar du hellre cykeln löper Säröbanans gamla banvall genom samhället mellan Göteborg och Särö. Kring förra sekelskiftet transporterade tåget prominenta sommargäster ut till badorterna Särö, Billdal och Kullavik. Gästerna tillhörde i regel en välbeställd societet som lät uppföra pampiga sommarvillor, gärna i nationalromantisk stil på natursköna tomter. Med åren har sommarresidensen fått sällskap av ny bebyggelse, vilket har skapat ett mycket varierat villalandskap av stora och mindre hus i olika stilar och epoker, samt radhus, lägenheter och mindre stugor. Idag är de flesta hus permanentboenden. Och det är inte undra på. Med grönskande skogar i ryggen och blicken mot havet finns alla förutsättningar för en harmonisk tillvaro. Att det därtill är lika smidigt att ta sig in till Göteborg som till charmiga Kungsbacka för att handla, eller göra ärenden gör Kullavik till en plats där det är lätt att trivas.

Köpa eller sälja bostad i Kullavik? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kullaviks Utsiktsväg 6

Kullaviks Utsiktsväg 6,
429 33 Kullavik

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Maria Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 72