Kullavik, Kungsbacka

Nordgårdsvägen 83

Såld, 2019-05-15
Exklusiv
Besiktigad
Slutpris
13 000 000 kr
Antal rum
9
Typ
Jordbruk
Areal
3 ha

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

  • Ansvarig mäklare

    Martin Hallgren

    Fastighetsmäklare / Partner

    :
    Telefon: 031-68 69 71

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Nordgårdsvägen 83. Nordgårdsvägen 83 - Bjurfors
Till fastigheten hör ca 30 000 kvm intilliggande åkermark – som garanterar den fria havsutsikten. Nordgårdsvägen 83 - Bjurfors

Trädgården med gräsytor och stensättningar är om 3 000 kvm och till fastigheten, som är lantbrukstaxerad, hör dessutom ca 30 000 kvm intilliggande åkermark – som garanterar havsutsikten.

Allt är stilla, här i vinkeln mellan det gamla boningshuset från 1894 och den tidstrogna gårdslängan. Nordgårdsvägen 83 - Bjurfors
En bit in hallen, i husets vinkel, öppnar sig så det enorma vardagsrummet. Nordgårdsvägen 83 - Bjurfors

En bit in hallen, i husets vinkel, öppnar sig så det enorma vardagsrummet

Rummet är centrerad runt den öppna spisen. Nordgårdsvägen 83 - Bjurfors

Rummet är centrerad runt den öppna spisen där den vridna stentrappan upp till andra våningen är effektfullt designad ihop med murstocken.

En lite finurligt placerad öppen spis som skapar stämning när gästerna kommer. Nordgårdsvägen 83 - Bjurfors

En lite finurligt placerad öppen spis som skapar stämning när gästerna kommer

Området

Mäklaren om Kullavik

Den lantliga idyllen, med vackra badvikar och stränder, klippor och skön natur gör Kullavik till en alldeles speciell plats på jorden. Njut av stillheten en ljummen sommarkväll, när doften från havet blandas upp med nyklippt gräs och grillad entrecote från de intilliggande trädgårdarna.

OMRÅDET
Någon lär ha sagt att i Kullavik är det aldrig långt till sommaren. Förmodligen menade personen att närheten till havet och det lantliga läget gör att det känns somrigt året om. Som kullaviksbo är man gärna ute i alla väder och många tar uppfriskande dopp i havet i alla väder. Att promenera längs klipporna eller ner mot stranden för en fika eller bara njuta av solen blir snabbt vardag för den som väljer att bosätta sig här.

NATUR OCH FRITID
Landskapet runt Kullavik är kuperat, med klippor och grönområden och har lockat seglare och sommargäster i århundraden. Här frodas seglarkulturen och den lokala seglingsklubben har genom åren haft många framstående seglare, både inom Sverige och i världseliten. Har du andra intressen än segling, finns en tennisklubb och flera närbelägna golfklubbar, som Särö, Vallda Golf, Kungsbacka GK och Sveriges äldsta golfklubb i Hovås. Många kullaviksbor tar också vara på möjligheterna i naturen runt knuten. På promenadavstånd breder Sandsjöbacka naturreservat ut sig med sina vida vidder, hedar och trolsk ekskog. Som gjort för timslånga hundpromenader, trail running eller fågelskådning. Tar du hellre cykeln löper Säröbanans gamla banvall genom samhället mellan Göteborg och Särö. Kring förra sekelskiftet transporterade tåget prominenta sommargäster ut till badorterna Särö, Billdal och Kullavik. Gästerna tillhörde i regel en välbeställd societet som lät uppföra pampiga sommarvillor, gärna i nationalromantisk stil på natursköna tomter. Med åren har sommarresidensen fått sällskap av ny bebyggelse, vilket har skapat ett mycket varierat villalandskap av stora och mindre hus i olika stilar och epoker, samt radhus, lägenheter och mindre stugor. Idag är de flesta hus permanentboenden. Och det är inte undra på. Med grönskande skogar i ryggen och blicken mot havet finns alla förutsättningar för en harmonisk tillvaro. Att det därtill är lika smidigt att ta sig in till Göteborg som till charmiga Kungsbacka för att handla, eller göra ärenden gör Kullavik till en plats där det är lätt att trivas.

Köpa eller sälja bostad i Kullavik? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.