Soligt och högt läge

Kullavik, Kungsbacka

Norra Kyviksvägen 56

Besiktigad
Pris
6 950 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
1700 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
187 kvm / 20 kvm

Visning

 • söndag 31/5, KL 17:00 - 18:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • tisdag 2/6, KL 17:00 - 17:45

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Soligt och högt läge

Välkommen till en trivsam familjevilla med ett idylliskt och vackert läge i Kullavik.

 • Ansvarig mäklare

  Maria Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 72

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till en trivsam familjevilla med ett idylliskt och vackert läge i Kullavik.. Norra Kyviksvägen 56 - Bjurfors
Välkommen till en trivsam familjevilla med ett idylliskt och vackert läge i Kullavik.
Väldisponerad planlösning i två plan om hela 200 kvm. Huset omgärdas av en härlig tomt på 1700 kvm.. Norra Kyviksvägen 56 - Bjurfors
Väldisponerad planlösning i två plan om hela 200 kvm. Huset omgärdas av en härlig tomt på 1700 kvm.
Här bor ni i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till fina havsbad och vacker natur.. Norra Kyviksvägen 56 - Bjurfors
Här bor ni i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till fina havsbad och vacker natur.
Välkomnande och ljus hall med gott om plats för ytterkläder och skor.. Norra Kyviksvägen 56 - Bjurfors
Välkomnande och ljus hall med gott om plats för ytterkläder och skor.
Till höger från hallen erbjuds ett trivsamt allrum med braskamin.. Norra Kyviksvägen 56 - Bjurfors
Till höger från hallen erbjuds ett trivsamt allrum med braskamin.
Ett perfekt rum för barn och kompisar att umgås vid.. Norra Kyviksvägen 56 - Bjurfors
Ett perfekt rum för barn och kompisar att umgås vid.

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en trivsam familjevilla med ett idylliskt och vackert läge i Kullavik. Här bor ni i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till fina havsbad och vacker natur.
Väldisponerad planlösning i två plan om hela 200 kvm. Över plan erbjuder generösa sällskapsytor med trivsamt kök och vardagsrum samt en utbyggt allrum med stora fönsterpartier. På detta plan finns två av husets fyra sovrum och ett badrum. Entrén på första plan utgör navet för ytterligare två rymliga sovrum, ett badrum och ett allrum med braskamin. På första plan finns ytterligare ett badrum och en väl fungerande tvättstuga med grovingång.
Huset ligger inbäddat i grönska på en vacker och lekvänlig tomt. En perfekt trädgård med stora och insynsskyddade ytor med både plan gräsmatta och berg i dagen.
I närområdet finns förskola och skola. Vid Kullaviks centrum finns matbutik och restaurang. Inom kort avstånd erbjuds flera fina badplatser och härliga klippor, samt Kyviks och Kullaviks båthamn. Här ordnas seglarskola för både barn och vuxna och ute på piren erbjuds en sommaröppen restaurang. Goda kommunikationer erbjuds med de blå expressbussarna både till Göteborg och Kungsbacka.

Interiör

Från entrén möts vi av en inbjudande och rymlig hall med gott om plats för ytterkläder och skor. Till höger om hallen erbjuds ett trivsamt allrum med braskamin. Direkt till vänster i hallen finns ett av husets fyra sovrum. Huset har två badrum varav ett finns på entréplan. Detta badrum är utrustat med dusch, handfat och toalett. Tvättstugan är inredd med tvättmaskin och torktumlare och flera skåp till förvaring samt husets värmepanna (en frånluftsvärmepanna från 2008). Detta plan erbjuder klädkammare och flera förråd som ytterligare kompletterar förvaringen för hela familjen.
Till vänster finns ett större rum med egen ingång. Perfekt för egen verksamhet eller för äldre tonåring som vill ha privat utrymme och egen dörr.

Uppför trappan möts vi av husets trivsamma och ljusa sällskapsytor i forma av matplats och vardagsrum i öppen planlösning. Ett extra plus är den utbyggda delen med stora fönsterpartier från golv till tak som suddar ut linjen mellan inne och ute. Ett härligt rum att använda till ateljé, kontor eller ytterligare sällskapsytor. Utbyggd 1998.
I anslutning till vardagsrummet är köket placerat. Ett ljust och trivsamt kök med flera skåp och lådor för köksförvaring och gott om bänkyta för matlagning. (Köksön ingår ej i köpet). Från köket finns utgång till en mysig balkong i soligt läge med fin utsikt över grannskapet. En markis finns till skydd för soliga dagar.
Ytterligare två sovrum finns på detta plan och i anslutning till dem ett rymligt badrum.

Tomten är på 1700kvm och huset omgärdas av både plan gräsmatta, berg i dagen och naturtomt med fin grönska. På tomten finns ytterligare ett mindre hus med gästrum och förråd.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kyvik 4:254

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Kyvik GA:16

Last: Officialservitut Väg, 1384-2018/11.4

Förmån: Officialservitut Va-Ledningar, 1384-2018/11.3
Förmån: Officialservitut Väg, 1384-2018/11.5

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
6 950 000 kr
Rum
7
Sovrum
4
Boarea
187 kvm*
Tomtarea
1700 kvm
Biarea
20 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Värme
33 677 kr
Försäkring
4 877 kr
Samfällighetsavgift
990 kr
Renhållning
2 400 kr
Vatten/Avlopp
6 800 kr
Summa
48 744 kr

I kostnaden för uppvärmning ingår också kostnad för hushållsel. Totala kWh / år ca 19746. Varmkompost finns.

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 000 000 kr

Ombyggnad, Renoveringar

Gäststugan är byggd 1993
Kommunalt avlopp 1995
Utbyggnaden 1999
Puts av grundfasad 2005
Renovering badrum övre plan 2014
Målning av fönster 2014
Fiberanslutning 2014
Markiser 2015
Spis ca 2015
Larm från Säkra Larm installerat 2016
Kyl och frys 2018
Tvättmaskin, torktumlare och torkskåp 2018
Ny kompressor till värmepannan 2019
Kommunalt vatten 2020
Nytt mätarskåp 2020
Dränering 2020
Anläggning och asfaltering av väg 2020
Ny gräsmatta 2020
Stenläggning 2020

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 876 000 kr
Byggnadsvärde
2 410 000 kr
Fastställt
2019
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggår
1984
Fasad
Tegel och träpanel
Stomme
Betong och trä
Uppvärmning
Frånluftsvärmepanna, vattenburet system.
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning( FX)
Fönster
3 glas isoler
Grundmur
Betong

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
117
Energideklarationsdatum
2020-01-29

Området

Mäklaren om Kullavik

Den lantliga idyllen, med vackra badvikar och stränder, klippor och skön natur gör Kullavik till en alldeles speciell plats på jorden. Njut av stillheten en ljummen sommarkväll, när doften från havet blandas upp med nyklippt gräs och grillad entrecote från de intilliggande trädgårdarna.

OMRÅDET
Någon lär ha sagt att i Kullavik är det aldrig långt till sommaren. Förmodligen menade personen att närheten till havet och det lantliga läget gör att det känns somrigt året om. Som kullaviksbo är man gärna ute i alla väder och många tar uppfriskande dopp i havet i alla väder. Att promenera längs klipporna eller ner mot stranden för en fika eller bara njuta av solen blir snabbt vardag för den som väljer att bosätta sig här.

NATUR OCH FRITID
Landskapet runt Kullavik är kuperat, med klippor och grönområden och har lockat seglare och sommargäster i århundraden. Här frodas seglarkulturen och den lokala seglingsklubben har genom åren haft många framstående seglare, både inom Sverige och i världseliten. Har du andra intressen än segling, finns en tennisklubb och flera närbelägna golfklubbar, som Särö, Vallda Golf, Kungsbacka GK och Sveriges äldsta golfklubb i Hovås. Många kullaviksbor tar också vara på möjligheterna i naturen runt knuten. På promenadavstånd breder Sandsjöbacka naturreservat ut sig med sina vida vidder, hedar och trolsk ekskog. Som gjort för timslånga hundpromenader, trail running eller fågelskådning. Tar du hellre cykeln löper Säröbanans gamla banvall genom samhället mellan Göteborg och Särö. Kring förra sekelskiftet transporterade tåget prominenta sommargäster ut till badorterna Särö, Billdal och Kullavik. Gästerna tillhörde i regel en välbeställd societet som lät uppföra pampiga sommarvillor, gärna i nationalromantisk stil på natursköna tomter. Med åren har sommarresidensen fått sällskap av ny bebyggelse, vilket har skapat ett mycket varierat villalandskap av stora och mindre hus i olika stilar och epoker, samt radhus, lägenheter och mindre stugor. Idag är de flesta hus permanentboenden. Och det är inte undra på. Med grönskande skogar i ryggen och blicken mot havet finns alla förutsättningar för en harmonisk tillvaro. Att det därtill är lika smidigt att ta sig in till Göteborg som till charmiga Kungsbacka för att handla, eller göra ärenden gör Kullavik till en plats där det är lätt att trivas.

Köpa eller sälja bostad i Kullavik? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Norra Kyviksvägen 56

Norra Kyviksvägen 56,
42931 Kullavik

Visa i Google Maps

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Maria Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 72

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Kullavik, Kungsbacka

  På förhand
  Adress
  Västra Ekekullsvägen 11
  Utgångspris
  10 950 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  171 kvm / 46 kvm
  Tomtarea
  3349 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-05-27 18.10

 • Friliggande villa

  Kullavik, Kungsbacka

  Besiktigad
  På förhand
  Adress
  Sjöstigen 4B
  Pris
  8 200 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea
  179 kvm
  Tomtarea
  754 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!