Manhattan möter Kungsbacka

Kungsbacka - Centralt, Kungsbacka

Norra Torggatan 7C

Exklusiv
Utgångspris
7 900 000 kr
Avgift
9 411 kr
Antal rum
5
Boarea
178,1 kvm
Terrass/uteplats
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja
Takterrass
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Manhattan möter Kungsbacka

Från spektakulära takterrassen i denna stora magnifika femrummare hade du lika gärna kunnat se Empire State Building som Kungsbackas kyrka.

 • Ansvarig mäklare

  Pontus Kähr

  Fastighetsmäklare / Säljcoach
  Partner / Försäljningsansvarig

  :
  Telefon: 0300-504 91

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till denna spektakulära takvåning av internationell karaktär. Norra Torggatan 7C - Bjurfors
Välkommen till denna spektakulära takvåning av internationell karaktär
. Norra Torggatan 7C - Bjurfors
Takterrass med höga glasväggar kompletterar bilden av en internationell takvåning. Norra Torggatan 7C - Bjurfors
Takterrass med höga glasväggar kompletterar bilden av en internationell takvåning
Bostadens påtagligt stora sällskapsyta domineras av rymden och de konstrika arkitekturlinjerna. Norra Torggatan 7C - Bjurfors
Bostadens påtagligt stora sällskapsyta domineras av rymden och de konstrika arkitekturlinjerna
Köket ligger i öppen planlösning med matsals- och vardagsrumsytorna. Norra Torggatan 7C - Bjurfors
Köket ligger i öppen planlösning med matsals- och vardagsrumsytorna
Köket är topputrustat med genomgående kvalitativa material samt maskiner från Gaggenau och Miele. Norra Torggatan 7C - Bjurfors
Köket är topputrustat med genomgående kvalitativa material samt maskiner från Gaggenau och Miele

Beskrivning

Beskrivning

Hissen stannar inne den i stora femrummarens hall på fjärde och översta våningen. En omedelbar känsla av internationell takvåning slår emot dig. Atmosfären är närmast filmisk och starkt präglad av rymd och en slående takhöjd över öppna ytor om 178 kvm. Intrycket domineras av intrikata arkitekturlinjer, exklusiva naturmaterial och hörnvåningens omfattande glaspartier. Utsikten hade lika gärna kunnat vara över Central Park som över Kungsbackas sekelskiftesbebyggelse och dess kuperade omgivningar. Tre femstjärniga badrum, två balkonger en vidöppen planlösning, genomgående högkvalitativ utrustning och en närmast futuristisk takterrass med höga glasväggar kompletterar bilden av en internationell takvåning.

Interiör

Rumsbeskrivning: Denna omtalade takvåning är skapad av ansedda arkitekterna SAR Semrén och Månsson. Den stora femrummaren är helt ensam i sitt slag och av många ansedd som Kungsbackas i särklass mest spektakulära våning. Trots det centrala och välkända läget är våningen helt insynsskyddad med en närmast dramatisk utsikt över innerstaden och dess omgivningar. En varm sommarkväll på den stora takterrassen, när de svaga ljuden från folklivet i centrum tränger upp, är det svårt att tro att du befinner dig i Kungsbacka.

Hissen stannar i hallen där breda ekplankor och ett vackert skiffergolv slår an tonen. Här finns bra förvaring i en stor klädkammare.
Några steg in i lägenhetens påtagligt stora sällskapsyta öppnar sig så den makalösa atmosfären. Intrycket domineras av rymden och de konstrika arkitekturlinjerna. Ljuset färdas fritt över stora öppna ytor. Det massiva ekgolvet möter glas och blonda ytor. Det vackra golvet löper vidare ut i våningens samtliga rum.

Köket ligger i öppen planlösning med matsals- och vardagsrumsytorna. Köket är topputrustat med genomgående kvalitativa material samt maskiner från Gaggenau och Miele. Vid köksön med egen ho samlas vännerna för en fördrink med maten bereds på arbetsytor i granit och grytorna puttrar på induktionshällen. Köket har vinkyl, extra bred kyl/frys samt uppfällbar spisfläkt.

En ljummen sommarkväll kan gästerna mingla ut på den 16 kvm stora takterrassen vars glasväggar kan öppnas in mot våningen. Vintertid blir terrassen en skyddad vinterträdgård samtidigt som eldstaden ger extra värme och atmosfär tillsammans med den platsbyggda bokhyllan.
Innanför sällskapsytorna ligger ett av totalt fyra sovrum. I direkt anslutning till detta finns ett badrum med wc, handfat och dusch samt husets rymliga tvättavdelning. Precis som våningens övriga två badrum är miljön femstjärnig med sällsynt stilren utformning samt exklusiv inredning från bland annat Duravit med högsta komfort och kvalitet.

Tillbaka i hallen leder en passage till en mer privat avdelning med tre sovrum i fil, vända in mot den lugna innergården.
Det första sovrummet har en fransk balkong och en rejäl klädkammare. Snedtaket och de djupa fönsternischerna skapar en stark karaktär.
Vägg i vägg ligger ytterligare liknande sovrum med garderober samt en härlig balkong.

Dessa båda sovrum delar på ett stilrent badrum med dusch, wc och handfat.
Längst ner i passagen öppnar sig så ett större Master Bedroom med klädkammare och balkong. Atmosfären känns öppen och harmonisk. Master Bedroom ligger en suite med våningens största badrum som har samma sobra utformning i svart och vitt kakel och klinker. Här finns wc, brett handfat, dusch och ett badkar. Här kan du pusta ut och tankfullt betrakta stjärnhimlen genom takfönstret.

Bekvämt med golvvärme i hela lägenheten och för varma sommardagar finns det AC(fjärrkyla).

Sammantaget representerar denna unika takvåning ett sällsynt harmoniskt och bekvämt liv mitt i centrala Kungsbacka, på lagom höjd över stadens brus och folkliv.

Fakta

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

Inglasad takterrass med hänförande utsikt över torget och centrala Kungsbacka, samt två balkonger som vetter mot innergården.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia. Basutbud med 22 kanaler ingår i avgiften.

Bredband via fiberkabel. Leverantör: Telia.

Månadsavgift

Avgift/hyra
9 411 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
12,11%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 900 000 kr
Lägenhetsnummer
17/1301
Våningsplan
4 av 4*
Hiss
Ja
Rum
5
Boarea
178,1 kvm
Vindsvåning
Ja

* Våningsplan 4 av 4.

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
81

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kungsbacka Tullen i Kungsbacka
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
17
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Kungsbacka Tullen upplåter 17 lägenheter med bostadsrätt. Fastigheten, som är ritad av Semrén och Månsson, färdigställdes under 2011 och är belägen på "brända tomten" precis vid torget i centrala Kungsbacka.

Föreningens ekonomi

Inga beslut tagna om avgiftsförändringar.
Styrelsen har följt den ekonomiska planen vad gäller nivån på årsavgifterna.

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga större renoveringar är inplanerade. Föreningen har upprättat en underhållsplan för framtida underhåll av fastigheten.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
745 kr
Försäkring
322 kr
Summa
1 067 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
2011
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Fönster
3-glasfönster

Området

Mäklaren om Kungsbacka

Det är inte konstigt att Kungsbacka är så otroligt populärt med sitt perfekta läge, både till havet, inlandet och till Göteborg. Dessutom har området en varierande natur med skärgård i väst och skog i öst så du kan få det bästa av två världar.

KUNGSBACKA SATSAR STORT på barnomsorg och utbildning och det finns flertal alternativ att välja bland när det gäller förskolor, familjedaghem och skolor. Målsättningen är att de ska vara bland de bästa i landet vad gäller studieresultat, funktionalitet, modernitet och miljö.

FÖR DEN SPORTINTRESSERADE finns ett komplett utbud i Kungsbacka, här hittar du bland annat bowling, fotbolls- och ishockey-klubbar, åtskilliga träningscenter och motionsslingor samt golfklubbar.

REDAN PÅ 1200-TALET blev Kungsbacka ett viktigt handelscentrum. Äldsta kända kartan över Kungsbacka från mitten av 1600-talet, visar att staden låg på udden mellan Kungsbackaån och Söderå, där vi idag hittar innerstaden.1846 härjades Kungsbacka av en storbrand. Endast två hus finns idag bevarade från tiden före branden, Röda stugan på Norra Torggatan och huset Östergatan 10 (f d borgmästarbostad). Efter branden byggdes staden upp efter en ny och modern stadsplan. Den pastellfärgade trähusbebyggelsen från sekelskiftet ger idag torget en idyllisk inramning.

SOM HANDELSCENTRUM har Kungsbacka naturligtvis genom århundradena varit en viktig marknadsplats. Förutom de många butiker och den nybyggda gallerian i den mysiga innerstaden, har Kungsbacka ett av Sveriges modernaste shopping-centra, Kungsmässan, med ett 50-tal butiker. Affärsbyn Hede Fashion Outlet, strax norr om centrum, erbjuder världskända varumärken till kraftigt rabatterade priser. Inne i Kungsbacka finns flera mysiga caféer och restauranger och självklart ett komplett serviceutbud i form av vårdcentraler, tandläkare, apotek etc.

VÄSTER OM TÄTORTEN Kungsbacka ligger Onsala. Området har en vacker miljö vid havet med närhet till bad och fiske. Genom åren har det varit ett populärt för sommarboende, men området bebyggs alltmer och idag är den mesta bebyggelsen permanent.

DU HAR GODA KOMMUNIKATIONER åt alla håll i landet när du bor i Kungsbacka. Pendeltåg och bussar tar dig snabbt och enkelt till Göteborg och SJ:s tåg stannar i staden både på väg åt söder och norr.

Köpa eller sälja bostad i Kungsbacka kommun? Kontakta våra mäklare i Kungsbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Norra Torggatan 7C

Norra Torggatan 7C,
434 30 Kungsbacka

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pontus Kähr

  Fastighetsmäklare / Säljcoach
  Partner / Försäljningsansvarig

  :
  Telefon: 0300-504 91