"Kungsbackafjordens solkust" - 220 kvm enplansvilla med vidsträckt utsikt

Kungsbacka - Hanhals, Kungsbacka

Hanhalsholmevägen 147B

Besiktigad
Utgångspris
4 750 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
1918 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
220 kvm / 10 kvm

"Kungsbackafjordens solkust" - 220 kvm enplansvilla med vidsträckt utsikt

Välplanerad villa i underbart solläge med bergvärme. Gång och cykelavstånd till svalkande bad och endast 10 minuter till Kungsbacka innerstad.

 • Ansvarig mäklare

  Carl Schumacher

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0300-504 94

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Hanhalsholmevägen 147B - Bjurfors
Utsikten måste upplevas på plats - magisk. Hanhalsholmevägen 147B - Bjurfors
Utsikten måste upplevas på plats - magisk
En riktigt välkomnande entré både till vardags och fest. Hanhalsholmevägen 147B - Bjurfors
En riktigt välkomnande entré både till vardags och fest
Rymlig matplats invid köket med samma hänförande utsikt. Hanhalsholmevägen 147B - Bjurfors
Rymlig matplats invid köket med samma hänförande utsikt
Vackert och snyggt designat Kungsäterkök. Hanhalsholmevägen 147B - Bjurfors
Vackert och snyggt designat Kungsäterkök
Välplanerat kök med extra djup bänkskiva i ön.. Hanhalsholmevägen 147B - Bjurfors
Välplanerat kök med extra djup bänkskiva i ön.

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Drömmen om havet - en utsikt i världsklass!

Välkommen till detta livsstilsboende med solen som ständig följeslagare och naturen som skönmålas efter årstiden.

Mycket genomtänkt enplansvilla med tilltagna sociala ytor för alla åldrar. Här kan de vuxna avnjuta goda middagar med vacker utsikt över fjord och landskap medans barnen nyttjar det stora allrummet till antingen rundpingis eller hela havet stormar, här finns det plats. Det snyggt designade köket ligger centralt placerat i bostaden och är en given plats för såväl familj som gäster att samlas medan maten tillagas. Till fest serveras maten i vardagsrummet med det stora fönsterpartiet som vetter ut mot utsikten och fjorden. Sommartid står dubbeldörrarna öppna i vardagsrummet och suddar ut gränsen mellan ute och inne. Bostaden inrymmer tre rymliga sovrum som alla placerats i den bakre delen av huset, skönt när morgonsolen tittar fram. I övrigt inrymmer bostaden ett stort badrum och en gäst-wc i anslutning till hallen.

Varmt välkomna till en fastighet som har det bästa av två världar, havet och naturen in på knuten och endast ca 30 minuter till Göteborgs stadspuls.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hanhals 6:13

TV/bredband

Tv-antenn och parabol finns (parabolen har aldrig använts av nuvarande ägare).

Nuvarande ägare använder ett mobilt bredband.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Officialservitut Avlopp, 1384-99/64.3
Last: Officialservitut Väg, 1384-99/64.2

Förmån: Officialservitut Väg, 1384-99/64.1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 475 000 kr
Byggnadsvärde
2 733 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 750 000 kr
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
220 kvm*
Tomtarea
1918 kvm
Biarea
10 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Värme
19 066 kr
Försäkring
7 524 kr
Renhållning
2 000 kr
Vatten/Avlopp
1 300 kr
Summa
29 890 kr

Posten uppvärmning innehåller kostnaden för hushållsel

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
1999
Fasad
Liggande träpanel
Stomme
Trä
Uppvärmning
Bergvärme med vattenburen golvvärme
Takbeklädnad
Tegel
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glasfönster isoler

Centraldammsugare finns

Radonmätning utförd mellan 091021-100420
Resultat: 80 Bq/m³ (Gränsvärde 200 Bq/m³)

Förberett med tilluft för öppen spis i vardagsrum

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
B
Energiförbrukning per kvm och år
33
Energideklarationsdatum
2020-01-21

Ombyggnad, Renoveringar

2019 Ny ytterdörr
2019 Ny markisväv
2019 Sovrum 3, målning väggar
2019 Sovrum 2, målning väggar
2017 Asfaltering av väg
2015 Ombyggnad bar och hall
2012/2013 Nytt kök (Fabrikör: Kungsäter)
2012 Montering imkanal + takhuv
2012 Montering granitskivor kök
2012 Ny vattenpump
2011 Målning fasad
2011 Målning väggar och lister i vardagsrum
2010 Montering väggskåp i tvättstuga
2009 Anläggning uteplats
2005 Sovrum 3, målning väggar och lister
2005 Allrum, målning väggar och lister

Övrigt

Säljaren har ordet

Nu är det dags för oss att gå vidare och sälja vårt drömhus. Vi hade tittat på många hus utan att hitta det vi letade efter men när vi kom hit fastnade vi direkt. Det här huset var inte som något annat hus vi sett.

Framförallt älskar vi utsikten. Fortfarande, efter att vi har bott här i 15 år, så är det första man gör när man stigit upp på morgonen, att titta ut över himmel och hav. En tavla som aldrig är sig lik från en dag till en annan. Här kan vi se havet glittra i strålande solsken eller se ovädret komma in långt ut från havet. Ibland är det så dimmigt att det känns som man är ensam i världen.

Alla rum är stora och det är högt i tak. Den öppna planlösningen mot köket gör att hela huset känns luftigt. Vardagsrummet är så vackert. Högt i tak och öppet mot nock och gott om fönster ger en otrolig rymd och ljus. Köket gjorde vi om 2012/13 och vi är verkligen nöjda. Det var mycket planering och mycket pyssel men vi fick det precis som vi ville. Gott om plats i skåpen och breda bänkskivor så det är lätt att laga mat tillsammans.

Det stora allrummet var något som särskilt barnen uppskattade. Rummet har bytt användningsområde allteftersom de vuxit och fått nya intressen. Först var det ett lekrum, där de kunde bygga upp sina legosamhällen eller bilbanor. Rummet har också använts för bordtennis och LAN-partyn. Eftersom det ligger i ena änden av huset kunde de spela sina datorspel med sina kompisar utan att störa oss. Här var också trumsetet uppställt och det fungerade alldeles utmärkt.

På uteplatsen är det sol hela dagen till sent på kvällen. Här har vi haft många härliga grillkvällar, ibland bara familjen och ibland med många vänner. Närheten till både skogen och havet är något vi uppskattat. En promenad ner till havet och ta några djupa andetag av havsluft gör susen när man kommer hem trött efter en dag på jobbet. Eller varför inte ett kvällsdopp på sommaren. Skogspromenader är inte heller fel och har man tur så kan man hitta trattkantareller på hösten.

När barnen var små tog de skolbussen till skolan i Fjärås. Lätt och smidigt, de slapp gå på trafikerade vägar. I Fjärås finns också fotbollsklubben och simhallen där vi tillbringat mycket av vår fritid. Vill man utöva andra fritidsaktiviteter är det lika nära till Kungsbacka där det finns ett stort utbud av både sport och kultur. Förskola finns på Hanhals kyrkväg, inte långt härifrån.

Nu när banen blivit stora och flyttat härifrån är det dags även för oss att gå vidare. Vi flyttar från västkusten för att komma närmare våra barn och våra släktingar och säljer därför detta underbara hus.

Med vänliga hälsningar/
Kersti & Lars Gunnar

Pantbrev

Det finns 5 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 400 000 kr

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten, Enskilt avlopp.
- Vatten: Djupborrad brunn ca 100 m
- Avlopp: 3-kammarbrunn

Området

Mäklaren om Kungsbacka

Det är inte konstigt att Kungsbacka är så otroligt populärt med sitt perfekta läge, både till havet, inlandet och till Göteborg. Dessutom har området en varierande natur med skärgård i väst och skog i öst så du kan få det bästa av två världar.

KUNGSBACKA SATSAR STORT på barnomsorg och utbildning och det finns flertal alternativ att välja bland när det gäller förskolor, familjedaghem och skolor. Målsättningen är att de ska vara bland de bästa i landet vad gäller studieresultat, funktionalitet, modernitet och miljö.

FÖR DEN SPORTINTRESSERADE finns ett komplett utbud i Kungsbacka, här hittar du bland annat bowling, fotbolls- och ishockey-klubbar, åtskilliga träningscenter och motionsslingor samt golfklubbar.

REDAN PÅ 1200-TALET blev Kungsbacka ett viktigt handelscentrum. Äldsta kända kartan över Kungsbacka från mitten av 1600-talet, visar att staden låg på udden mellan Kungsbackaån och Söderå, där vi idag hittar innerstaden.
1846 härjades Kungsbacka av en storbrand. Endast två hus finns idag bevarade från tiden före branden, Röda stugan på Norra Torggatan och huset Östergatan 10 (f d borgmästarbostad). Efter branden byggdes staden upp efter en ny och modern stadsplan. Den pastellfärgade trähusbebyggelsen från sekelskiftet ger idag torget en idyllisk inramning.

SOM HANDELSCENTRUM har Kungsbacka naturligtvis genom århundradena varit en viktig marknadsplats. Förutom de många butiker och den nybyggda gallerian i den mysiga innerstaden, har Kungsbacka ett av Sveriges modernaste shopping-centra, Kungsmässan, med ett 50-tal butiker. Affärsbyn Hede Fashion Outlet, strax norr om centrum, erbjuder världskända varumärken till kraftigt rabatterade priser. Inne i Kungsbacka finns flera mysiga caféer och restauranger och självklart ett komplett serviceutbud i form av vårdcentraler, tandläkare, apotek etc.

VÄSTER OM TÄTORTEN Kungsbacka ligger Onsala. Området har en vacker miljö vid havet med närhet till bad och fiske. Genom åren har det varit ett populärt för sommarboende, men området bebyggs alltmer och idag är den mesta bebyggelsen permanent.

DU HAR GODA KOMMUNIKATIONER åt alla håll i landet när du bor i Kungsbacka. Pendeltåg och bussar tar dig snabbt och enkelt till Göteborg och SJ:s tåg stannar i staden både på väg åt söder och norr.

Köpa eller sälja bostad i Kungsbacka kommun? Kontakta våra mäklare i Kungsbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hanhalsholmevägen 147B

Hanhalsholmevägen 147B,
434 98 Kungsbacka

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Carl Schumacher

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0300-504 94