Onsala - Orreviken, Kungsbacka

Byttholmsvägen 2

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris
15 000 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
31300 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
202 kvm / 58 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Det är ett nöje att presentera denna strandvilla från 60-talet med enorm strandtomt på helt skyddat solnedgångsläge.

 • Ansvarig mäklare

  Pontus Kähr

  Fastighetsmäklare / Säljcoach
  Partner / Försäljningsansvarig

  :
  Telefon: 0300-504 91

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Byttholmsvägen 2. Strandtomt om hela 31 300 kvm. Byttholmsvägen 2 - Bjurfors
Byttholmsvägen 2. Strandtomt om hela 31 300 kvm
Strandvilla från 60-talet med enorm strandtomt på helt skyddat solnedgångsläge. Byttholmsvägen 2 - Bjurfors
Strandvilla från 60-talet med enorm strandtomt på helt skyddat solnedgångsläge
Grönytorna passerar poolområdet och slingrar sig ner till stranden, där egen kustlinje väntar. Byttholmsvägen 2 - Bjurfors
Grönytorna passerar poolområdet och slingrar sig ner till stranden, där egen kustlinje väntar
Villan är om 202 kvm och har sju rum varav fem sovrum. Byttholmsvägen 2 - Bjurfors
Villan är om 202 kvm och har sju rum varav fem sovrum
Redan i entrén öppnar sig utsikten över hav och skärgård. Byttholmsvägen 2 - Bjurfors
Redan i entrén öppnar sig utsikten över hav och skärgård
Med stora glaspartier ut mot havet sträcker nu den stilrena sextiotalsarkitekturen. Byttholmsvägen 2 - Bjurfors
Med stora glaspartier ut mot havet sträcker nu den stilrena sextiotalsarkitekturen

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Vissa platser stannar kvar i oss för alltid. Inte sällan ligger de vid havet, och ofta på första parkett mot solnedgången. Just denna plats känns svårslagen, både när det gäller rosa himmel och privat atmosfär. Förklaringen är den enorma, nästan lite hemliga, strandtomten om hela 31 300 kvm. Med ett helt fritt läge mot havet ligger den försänkt mellan lövskog och klippor. Grönytorna passerar poolområdet och slingrar sig ner till stranden, där 180 meter egen kustlinje väntar. I en av de mjukt rundade granitklipporna finns ett nedsänkt trädäck, intill den egna badbryggan. Detta är tveklöst ett absolut drömläge för den som trivs bäst i öppna landskap och vill bo riktigt nära havet. Själva villan ligger inramad av grönska. Med skogen i ryggen, och med stora trädäck och glaspartier vända ut mot havet, hukar den långa och tidstypiskt låga sextiotalsarkitekturen. Villan är om 202 kvm och har sju rum varav fem sovrum. På husets baksida finns två integrerade flyglar som skapar en trivsam och skyddad gårdsmiljö, helt i lä. I den ena flygeln finns ett dubbelgarage, i den andra en sovrumsdel med ett av två badrum. Från de stora sällskapsytornas glaspartier är havsutsikten ständigt närvarande. Här finns också flera utgångar till ett trädäck som löper i villans fulla längd och ut på poolområdet. När den ovala poolens belysning tänds i skymningen och ljusen från Öckerö börjar glittra är atmosfären här ute milt sagt svårslagen. Till huset hör även en liten bastu nära vattnet. Den stora tomten ligger omgiven av ett naturreservat. Fastigheten säljs med friskrivning. Visas efter överenskommelse. Vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Interiör

Parkera vid vändplatsen intill dubbelgaraget. En grusad gång under tak leder fram till husets entré. Till höger ligger den U-formade innergården i lä för vinden – plötsligt blir badminton möjligt bara ett stenkast från havet.

Redan i entrén öppnar sig utsikten över hav och skärgård. Till höger i hallen finns ett badrum och till vänster ett av de fem sovrummen.

Med stora glaspartier ut mot havet sträcker nu den stilrena sextiotalsarkitekturen ut sig i villans fulla längd. Efter ett större vardagsrum ligger köket i halvöppen planlösning med matplatsen. Mittemot finns villans tvättstuga samt två mindre sovrum in mot gården.

I villans andra hörn ligger ytterligare sällskapsytor med glasat burspråk ut mot poolområdet. En höstkväll brinner brasan i den tidstypiska öppna spisen.En passage leder in till en mer privat sovavdelning med badrum och två stora sovrum.

Sammantaget är detta en plats, ensam i sitt slag, med enastående utsikt över den enorma strandtomten, den egna kustlinjen och skärgården i fritt solnedgångspanorama.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Lyngås 2:8

Planbestämmelser

Naturreservat (1978-09-27) Natura 2000-Område

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Råö GA:9

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
15 000 000 kr
Rum
7
Sovrum
4
Boarea
202 kvm*
Tomtarea
31300 kvm
Biarea
58 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan i vinkel
Byggår
1968
Fasad
Trä
Grund
Krypgrund samt isolerat träbjälklag
Stomme
Trä
Uppvärmning
Direktverkande radiatorer samt luft/luft
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glas + 3 glas samt 2-glas kopplade

1985 gjordes en tillbyggnad
2014 installerades avfuktare
2015 renoverades garage med nytt tak samt fasad mot vägen
2017 ny pool

Energideklaration

Utförd
Beställd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2018-04-20

Ombyggnad, Renoveringar

1985

TV/bredband

Anslutningsavgift för fiber 20,000:- bekostas av köparen.

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 085 000 kr
Byggnadsvärde
2 772 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Sotning
404 kr
Värme
29 772 kr
Försäkring
16 600 kr
Samfällighetsavgift
1 100 kr
Renhållning
1 990 kr
Övrigt
1 765 kr
Summa
51 631 kr

Driftkostnaderna är angivna då bostaden har varit obebodd. Posten övrigt är ett service avtal för krypgrundsavfuktare. Försäkringen är inklusive lösöre.

Vatten/Avlopp

Sönnerbergens Vatten & Avlopps Samfällighet (SVAS) samfälligheten
GA :9 bygger vatten och avlopp fram till tomtgräns. Budgeterad kostnad 120,000:-. Därtill tillkommer det kostnad för indragning samt nödvändiga installationer samt anskaffning av pumpbrunn samt vattenmätare ca 40,000:- Anslutningsavgift till kommunen tar ut en lägenhetsavgift som är enligt 2019- års taxa ca 34 000 kr för dricksvatten och spillvatten. Bekostas av köparen

Enskilt vatten, Enskilt avlopp.

Området

Mäklaren om Onsala

Det sägs att den som mäter livskvalitet i materiella ting aldrig blir nöjd. Verklig livskvalitet handlar ju om någonting helt annat; att varje dag vakna upp med havet som närmsta granne, uppleva vädrets växlingar året om och den harmoniska känslan i att se solen sjunka ner bakom horisonten i väster.

OMRÅDET
I Onsala är havet alltid närvarande och som onsalabo finns alla möjligheter att ta vara på de möjligheter som havet ger. Att segla, surfa, dyka, paddla kajak eller bara hänga på stranden i timtal är självklarheter när man bor på Sveriges guldkust – halvön Onsala.

HISTORIA
Från början var Onsala en lantbruks- och sjöfararbygd och bär spår ända till järnåldern. När den västsvenska sjöfartsnäringen nådde sin höjdpunkt, blev Onsala hem åt framstående kaptener och kapare. Genom sjöfarten lyckades många av traktens bönder utöka sin inkomst vid sidan av jordbruket. Tack vare dubbelarbetet blev många av dem välbärgade och kunde bygga ut sina gårdar. Kring 1800-talets slut förvandlades många av dessa gårdar till sommarvillor och Onsala blev så småningom ett populärt turistmål. Sedan dess har sommarområdena fyllts på av alltfler åretrunthus längs kusten, vilket skapat fina variationer i bebyggelsen. Här finns gamla villor i nationalromantisk stil, pittoreska stugor och många nyproducerade hus med slående havsutsikt. Här kan man bo längst ut i kustbandet där Västerhavet lockar till äventyr, eller i vindskyddat läge in mot Onsalafjorden. Ett sådant idylliskt område är Gottskär, med vackra villor som dominerar bergssluttningarna ner mot havet samt restauranger, bryggor och butiker.

Onsalas popularitet har gjort halvön förhållandevis tätbebyggd men du behöver inte ta dig många kilometer på småvägarna inåt Onsalalandet för att befinna dig mitt på landsbygden, bland hästgårdar och kantarellskogar.

KULTUR OCH FRITID
Stillheten och lugnet till trots finns det massor att se och göra i Onsala. Utöver de rekreationsmöjligheter som havet och naturen ger, kan man som onsalabo också välja att bl.a. spela tennis eller rida. För golfspelare finns Gräppås Golfbana i natursköna omgivningar, med val på 9- eller 18-hålsbana. Området kring Onsala lockar även med många spännande utflyktsmål. Varför inte ta båten ut till Nidingen – ett 4 km långt stenrev med världens äldsta dubbelfyr. En fascinerande och unik miljö med föränderlig form och kristallklart vatten.

Köpa eller sälja bostad i Onsala? Kontakta våra mäklare i Kungsbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Byttholmsvägen 2

Byttholmsvägen 2,
439 93 Onsala

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pontus Kähr

  Fastighetsmäklare / Säljcoach
  Partner / Försäljningsansvarig

  :
  Telefon: 0300-504 91