Onsala - Presse, Kungsbacka

Övre Tångvägen 13

Besiktigad
På förhand
Utgångspris
4 975 000 kr
Antal rum
5
Boarea / Biarea
164 kvm / 24 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
1189 kvm

Visning

 • söndag 27/9, KL 12:15 - 13:45

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Genomtänkt familjevilla i omtyckta Presse belägen på lummig hörntomt.

 • Ansvarig mäklare

  Pontus Kähr

  Fastighetsmäklare / Säljcoach
  Partner / Försäljningsansvarig

  :
  Telefon: 0300-504 91

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Övre Tångvägen 13 lummigt belägen i attraktiva Presse. Övre Tångvägen 13 - Bjurfors
Övre Tångvägen 13 lummigt belägen i attraktiva Presse
Med flera uteplatser erbjuds möjlighet att följa solen under dagen. Övre Tångvägen 13 - Bjurfors
Med flera uteplatser erbjuds möjlighet att följa solen under dagen
Inomhus väntar genomtänkta ytor i jordnära och ljusa toner. Övre Tångvägen 13 - Bjurfors
Inomhus väntar genomtänkta ytor i jordnära och ljusa toner
Vardagsrummet har plats för både soffgrupp och media. Övre Tångvägen 13 - Bjurfors
Vardagsrummet har plats för både soffgrupp och media
. Övre Tångvägen 13 - Bjurfors
. Övre Tångvägen 13 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planskiss entréplan
Planlösning
Planskiss övre plan

Beskrivning

Beskrivning

I populära och barnvänliga Presse finner ni denna genomtänkta familjevilla om totalt ca 190 välplanerade kvm belägen på en lummig hörntomt med stenbelagd uppfart och entré. Bostaden med fyra sovrum, vardagsrum med centralt placerad eldstad och öppet kök har löpande underhållits och är nu ett modernt hem där det bara är att flytta in och njuta av livet med familjen. Bostaden har bergvärme, två nyrenoverade badrum, ny fasad från -14 för att nämna några. Två härliga altaner för sol och grill varav en insynsskyddad med bubbelbad. Välkommen på visning!

Interiör

Välkommen in i hallen som möter er med dovt grå väggar och ljust klinkergolv. Med en rymlig klädkammare i anslutning till entrén döljer ni smidigt alla familjens ytterplagg och skor. Från hallen nås även det första badrummet som nyligen renoverats och till modern standard med snygga färgval, dusch och praktisk dubbelkommod.

Vidare nås vardagsrummet där den inmurade eldstaden tillåts bli ett smycke åt rummet och som även bjuder på extra värme och förhöjer mysfaktorn under årets mörka månader. Gott om plats för soffgrupp och media. Samtidigt bidrar spotlights med ett stämningsfullt ljus. Från vardagsrummet nås det första sovrummet i bostaden. Ett perfekt barnrum med plats för sängmöbel, skrivbord och kreativa lekar.

Passerar ni genom vardagsrummet möts ni av ett öppet och genomtänkt kök med stilfulla materialval. Köksön blir en given plats för minglande gäster medan hemmakocken rör i grytorna. Middagen intas sedan vid det rymliga matbordet eller kanske flyttar ni ut till den soliga altanen och njuter av sensommarsolens sista strålar. Altanens läge är optimalt med sol stora delar av dagen och gott om plats för både matgrupp, loungemöbel, grill och solsängar. På motsatt sida om köket löper en stensatt uteplats delvis under tak. Här finner ni bubbelbadet som är placerat för att minimera insyn från grannar och skapa en avkopplande stund för sig själv.

Från köket nås det andra sovrummet, ett trevligt rum med rikligt ljusinsläpp och förvaring i garderob längs ena väggen. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord.

En trappa upp möts ni av ett allrum med lekhörna, ytterligare ett renoverat helkaklat badrum med dusch samt två sovrum med plats för sängmöbel och vidare möblemang. Garderober erbjuder förvaring i båda rummen.

Från hallen nås den rymliga helkaklade tvättstugan med generösa ytor för klädvård. I anslutning finns en separat spa-del med badkar, dusch och handfat. Här kan du koppla av efter intensiva dagar. Via tvättstugan nås även garaget.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Köpstaden 6:22

Ombyggnad, Renoveringar

1978

TV/bredband

Fiber

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Köpstaden GA:35 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Köpstaden GA:37 ändamål: Övrigt

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 975 000 kr
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
164 kvm*
Tomtarea
1189 kvm
Biarea
24 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt mätning 1
1 133 kvm bo samt 35 kvm biarea enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1968
Fasad
Liggande träpanel
Grund
Betongplatta på mark med vattenburen golvvärme
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme via vattenburen golvvärme.
Takbeklädnad
Takpanneplåt
Ventilation
Självdrag
Fönster
3- glas isolerrutor
Grundmur
Betong

Bostaden kommer att ombesiktigas den 21:a september. Nytt protokoll kommer att presenteras.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Två uteplatser för grill och sol varav en insynsskyddad med bubbelbad.

Tomt

Lummig hörntomt med gott om plats för barnlek och studsmattor.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Parkering

Garage med stenbelagd uppfart,

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 968 000 kr
Byggnadsvärde
1 746 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Sotning
250 kr
Värme
23 376 kr
Försäkring
4 700 kr
Samfällighetsavgift
1 000 kr
Renhållning
2 400 kr
Vatten/Avlopp
6 489 kr
Summa
38 215 kr

I uppvärmning ingår SPA-bad.

Pantbrev

Det finns 16 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 227 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
50
Energideklarationsdatum
2019-04-01

Området

Mäklaren om Onsala

Det sägs att den som mäter livskvalitet i materiella ting aldrig blir nöjd. Verklig livskvalitet handlar ju om någonting helt annat; att varje dag vakna upp med havet som närmsta granne, uppleva vädrets växlingar året om och den harmoniska känslan i att se solen sjunka ner bakom horisonten i väster.

OMRÅDET
I Onsala är havet alltid närvarande och som onsalabo finns alla möjligheter att ta vara på de möjligheter som havet ger. Att segla, surfa, dyka, paddla kajak eller bara hänga på stranden i timtal är självklarheter när man bor på Sveriges guldkust – halvön Onsala.

HISTORIA
Från början var Onsala en lantbruks- och sjöfararbygd och bär spår ända till järnåldern. När den västsvenska sjöfartsnäringen nådde sin höjdpunkt, blev Onsala hem åt framstående kaptener och kapare. Genom sjöfarten lyckades många av traktens bönder utöka sin inkomst vid sidan av jordbruket. Tack vare dubbelarbetet blev många av dem välbärgade och kunde bygga ut sina gårdar. Kring 1800-talets slut förvandlades många av dessa gårdar till sommarvillor och Onsala blev så småningom ett populärt turistmål. Sedan dess har sommarområdena fyllts på av alltfler åretrunthus längs kusten, vilket skapat fina variationer i bebyggelsen. Här finns gamla villor i nationalromantisk stil, pittoreska stugor och många nyproducerade hus med slående havsutsikt. Här kan man bo längst ut i kustbandet där Västerhavet lockar till äventyr, eller i vindskyddat läge in mot Onsalafjorden. Ett sådant idylliskt område är Gottskär, med vackra villor som dominerar bergssluttningarna ner mot havet samt restauranger, bryggor och butiker.

Onsalas popularitet har gjort halvön förhållandevis tätbebyggd men du behöver inte ta dig många kilometer på småvägarna inåt Onsalalandet för att befinna dig mitt på landsbygden, bland hästgårdar och kantarellskogar.

KULTUR OCH FRITID
Stillheten och lugnet till trots finns det massor att se och göra i Onsala. Utöver de rekreationsmöjligheter som havet och naturen ger, kan man som onsalabo också välja att bl.a. spela tennis eller rida. För golfspelare finns Gräppås Golfbana i natursköna omgivningar, med val på 9- eller 18-hålsbana. Området kring Onsala lockar även med många spännande utflyktsmål. Varför inte ta båten ut till Nidingen – ett 4 km långt stenrev med världens äldsta dubbelfyr. En fascinerande och unik miljö med föränderlig form och kristallklart vatten.

Köpa eller sälja bostad i Onsala? Kontakta våra mäklare i Kungsbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Övre Tångvägen 13

Övre Tångvägen 13,
439 37 Onsala

Visa i Google Maps

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pontus Kähr

  Fastighetsmäklare / Säljcoach
  Partner / Försäljningsansvarig

  :
  Telefon: 0300-504 91