Hoppa till innehåll
Välkommen till Häcklehagsvägen 132 - En fantastisk fastighet nära havet. Häcklehagsvägen 132 - Bjurfors

Halländsk Livskvalité - när det är som bäst!

 • Såld, 2021-05-23
 • Besiktigad
 • 191 kvm
 • 5 rum
 • 8 700 000 kr

Onsala, Kungsbacka

Häcklehagsvägen 132

Slutpris:
8 700 000 kr
Antal rum:
5
Boarea:
191 kvm
Tomtarea:
2970 kvm
Typ:
Friliggande villa
Balkong:
Ja
Terrass/uteplats:
Ja
Pool:
Ja

Mäklare

 • Välkommen till Häcklehagsvägen 132 - En fantastisk fastighet nära havet
 • Både Onsalafjorden och Orrevikens klippor ligger på bekvämt cykelavstånd
 • På fastigheten ligger en villa om 191 kvm, dubbelgarage med gästvåning, uthus och jordkällare
 • Högt och fritt läge med vacker natur som närmsta granne
 • Här njuter du av lugnet vid poolkanten

Om Onsala

Mäklaren om Onsala

BO i POPULÄRA ONSALA
Det sägs att den som mäter livskvalitet i materiella ting aldrig blir nöjd. Verklig livskvalitet handlar ju om någonting helt annat - att varje dag vakna upp med havet som närmsta granne, uppleva vädrets växlingar året om och den harmoniska känslan att se solen sjunka ner bakom horisonten i väster. Precis som livet i Onsala.

HISTORISK MARK
I Onsala är havet alltid närvarande och som onsalabo finns alla möjligheter att ta vara på vad havet ger. Att segla, surfa, dyka, paddla kajak eller bara hänga på stranden i timtal är självklarheter när man bor på Sveriges guldkust – halvön Onsala.

Från början var Onsala en lantbruks- och sjöfararbygd som bär spår ända från järnåldern. När den västsvenska sjöfartsnäringen nådde sin höjdpunkt, blev Onsala hem åt framstående kaptener och kapare. Genom sjöfarten lyckades många av traktens bönder utöka sin inkomst vid sidan av jordbruket. Tack vare dubbelarbetet blev många av dem välbärgade och kunde bygga ut sina gårdar. Vid 1800-talets slut förvandlades många av dessa gårdar till sommarvillor och Onsala blev ett populärt turistmål. Sedan dess har sommarområdena fyllts på av allt fler åretruntboende längs kusten, något som har skapat variationer i bebyggelsen. Här finns gamla villor i nationalromantisk stil, pittoreska stugor och nyproducerade hus med slående havsutsikt. Här kan man bo längst ut i kustbandet där Västerhavet lockar till äventyr, eller i vindskyddat läge in mot Onsalafjorden. Ett sådant idylliskt område är Gottskär, med villor som dominerar bergssluttningarna ner mot havet och restauranger, bryggor och butiker.

Onsalas popularitet har gjort halvön förhållandevis tätbebyggd men du behöver inte ta dig många kilometer på småvägarna inåt Onsalalandet för att befinna dig mitt på landsbygden, bland hästgårdar och kantarellskogar.

NJUT AV HAVET
Stillheten och lugnet till trots finns det mycket att uppleva i Onsala. Utöver de rekreationsmöjligheter som havet och naturen ger, är tennis och ridning populära sporter i området. För golfspelare finns Gräppås Golfbana i natursköna omgivningar, med val på 9- eller 18-hålsbana. Området kring Onsala lockar även med många spännande utflyktsmål. Varför inte ta båten ut till Nidingen – ett 4 km långt stenrev med världens äldsta dubbelfyr. En fascinerande och unik miljö med föränderlig form och kristallklart vatten.

Under de senaste åren har kommunen haft en hög utbyggnadstakt av förskoleplatser då behoven har varit växande. Så i Onsala med omnejd har du både kommunala och enskilda förskolor. Grundskolorna i kommunen har olika inriktningar och kommunens målsättning är att de ska vara bland de bästa i landet vad gäller studieresultat, funktionalitet, modernitet och miljö. Gymnasium finner du inne i Kungsbacka.

Kungsbackapendeln tar dig från Kungsbacka till centrala Göteborg på 25 minuter. Och du tar dig enkelt med både bil och buss in till Kungsbacka. Här hittar du shopping av hög kvalité både i centrum och på köpcentret Kungsmässan.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Onsala? Kontakta våra mäklare i Kungsbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?