Följ stigen ner till badhuset

Särö - Särön, Kungsbacka

Dan Broströms väg 16

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris
13 500 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1724 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
207 kvm / 81 kvm

Följ stigen ner till badhuset

Den vita villan om totalt ca 288 kvm byggdes 1999 och har en grönskande sluttningstomt om ca 1724 kvm. Trebilsgarage.

 • Ansvarig mäklare

  Martin Hallgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 71

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Mellan grönskan öppnar sig den stora uppfarten framför huset. Dan Broströms väg 16 - Bjurfors
Mellan grönskan öppnar sig den stora uppfarten framför huset
Interiörbild. Dan Broströms väg 16 - Bjurfors

I branten av Säröns höga södersluttning ner mot havet, ligger den stora villan helt skyddad av grönska

Vardagsrum på övre plan. Dan Broströms väg 16 - Bjurfors
Vardagsrum på övre plan
En smal stig leder ner till morgondoppet, ca 150 meter nedanför tomten. Dan Broströms väg 16 - Bjurfors
En smal stig leder ner till morgondoppet, ca 150 meter nedanför tomten
Utvald detaljbild. Dan Broströms väg 16 - Bjurfors

Det härliga däcket – med sol hela dan – löper längs villans ena långsida och kompletterar arkitekturens inslag av sparsmakad shakerstil

Den branta sluttningen skapar nästan illusionen av att sitta ibland trädtopparna. Dan Broströms väg 16 - Bjurfors
Den branta sluttningen skapar nästan illusionen av att sitta ibland trädtopparna

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I branten av Säröns höga södersluttning ner mot havet, ligger den stora villan helt skyddad av grönska. En smal stig leder ner till morgondoppet, ca 150 meter nedanför tomten. Samma promenad gjorde förmodligen den legendariske skeppsredaren för cirka 100 år sedan. Han bodde i grannhuset och har fått ge namn åt gatan som slutar i båthamnen. Här nere vid stranden är den klassiska skärgårdsatmosfären svårslagen en stilla sommarkväll. Den vita villan om totalt ca 288 kvm byggdes 1999 och har en grönskande sluttningstomt om ca 1724 kvm. Vattnet glittrar till mellan höga träd och krokiga tallar. Doften av hav letar sig upp på det nyligen byggda trädäcket med drag av amerikansk porch, delvis under tak. Den branta sluttningen skapar nästan illusionen av att sitta ibland trädtopparna. Det härliga däcket – med sol hela dan – löper längs villans ena långsida och kompletterar arkitekturens inslag av sparsmakad shakerstil. Exteriörens stående, vita träfasad och de svagt sluttande taken, bidrar till det formrena intrycket. Mot den stora uppfarten med trippelgarage visar huset upp ett något slutet formspråk. Åt andra hållet öppnar det upp med stora, spröjsade glaspartier med flera utgångar till det långa trädäcket. Interiören är starkt präglad av ett närmast massivt ljus, omfattande rumsvolymer och stora fria ytor. Tomtens fantastiska grönska via glaspartierna är som en del av inredningen i det övre planets öppna planlösning. Atmosfären för tankarna till internationella ateljé- eller gallerimiljöer. På detta plan finns utöver de stora sällskapsytorna även kök samt ett stort, sexkantigt master bedroom. Detta ligger en suite med stort badrum och bastu. Det nedre planets stora entréhall förbinder till tre sov-, gäst- eller arbetsrum samt förråd, tvättavdelning, badrum och det enorma trippelgaraget med eldörrar. Kontrasten mellan livet i city och den lilla kustortens pittoreska atmosfär är dramatisk. Inte minst med tanke på att du kan nå centrala Göteborg på cirka 20 minuter.

Hit ut till kusten lades faktiskt Sveriges allra första järnvägsräls - Säröbanan. Snart tuffade ångtåget ut med sin last av Göteborgare som ville pröva på nymodigheterna havsbad och att dricka brunn. 1839 invigdes Särö Havsbad, ett dåtida spa. Detta kom att inleda öns storhetstid runt sekelskiftet, förevigat i de välkända vykorten med glada badare i sedesamt heltäckande baddräkter och enorma hattar.

Nu har tågen för länge sedan slutat gå, och Säröbanan förvandlats till en bedårande vacker cykelbana. Den tar dig för övrigt hela vägen in till centrala Göteborg.

Men mycket av sekelskiftesandan lever kvar i öns miljöer och traditioner. Dessa är starkt präglade av klassiskt kust liv, med båt- och vattensport, fiske eller salta bad och promenader längs havet. Den populära Blomstermåla restaurang går du till på några minuter. Golf- respektive tennisbanan ligger precis i närheten och vackrare löparrundor i kvällssolen får du nästan leta efter. Här ute vilar lugnet och harmonin, ackompanjerad av vikens fridfulla vågor och bedövande vackra solnedgångar. Ändå ligger det brusande folklivet på Avenyn bara minuter bort.

Interiör

Mellan grönskan öppnar sig den stora uppfarten framför huset. Här finns plats för många bilar, tre av dem kan stå i garaget med fjärrstyrda dörrar. Bakom villans entré på bottenplan öppnar sig en stor hall med klinker. En trätrappa vrider sig upp till övre plan.

Hallens vita spegeldörrar leder in till de olika rummen. Direkt till höger ligger ett sovrum med ekparkett och två stora fönsterpartier i 45 graders vinkel i hörnet. Rummet är ljust och härligt. Till vänster ligger ett liknande sov- gäst- eller arbetsrum som även det har två diagonala fönster i hörnet.

Rakt fram i hallen finns ett helkaklat badrum med dusch, handfat och wc och till vänster ett större förråd. Från hallen kommer du även in i en stor och ljus tvättstuga med maskiner, torkskåp, arbetsyta, vask, förvaring samt utgång till trädgårdens uteplats med byasten. I fil finns planets tredje sovrum, även det med utgång till altanen. En passage i hallen leder ut till det stora, tredelade garaget.

Följ trappan eller ta hissen upp till de mycket stora sällskapsytorna som ligger i öppen planlösning med matsal och kök. Ytorna med ekparkett är strålande ljusa tack vare nästan heltäckande glaspartier i tre väderstreck. Känslan av stora rumsvolymer är smått dramatisk, tack vare det höga sadeltaket och det stiliserade burspråket i ytornas ena ände. I andra änden av rummet öppnar ytterligare ett burspråk upp för grönska och ljus.

Dessa mycket vackra och formrena ytor, med ljust laserade brädväggar och träribbtak, för tankarna till klassiska gallerimiljöer. En novemberkväll sprakar det i den stora öppna spisen. Och en sommarnatt står dörrarna öppna ut mot havet och den blommande trädgården. Här kommer du ut på det stora trädäcket som ligger upphöjt över sluttningen, i höjd med brantens trädtoppar. Trädäcket ligger i soligt söderläge och med glittrande hav mellan träden. Ett svagt havsbrus och livlig fågelsång är platsens eviga soundtrack.

I vinkel från sällskapsytornas största del ligger en ljus matsalsdel med fönster och utgång till trädäcket. En köksö i granit delar av mot det stora Tibroköket i körsbär med inslag av vitrin. Här finns plats för många kockar och ett köksbord för familjens frukostar.

En diskret spegeldörr intill köket döljer en passage med flera garderober på båda sidor. Passagen leder fram till ett stort, sexkantigt master bedroom. Även här bildar glaspartierna ett stiliserat burspråk, via en glasdörr kommer du också ut på trädäcket. En suite ligger ett större badrum i vinkel med helkakel, hörnbadkar, dusch, dubbla handfat samt bastu. Här kan du pusta ut efter cykelturen längs med Säröbanan, kanske ända ifrån city.

Sammantaget är detta en ljus och öppen skärgårdsvilla, mitt i insynsskyddad grönska, högt över sluttningen ner mot Stallviken.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Särö 1:525

Planbestämmelser

Detaljplan

Ekonomi

Taxeringsvärde
8 774 000 kr
Byggnadsvärde
4 807 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Ett plan med sluttningsvåning
Byggår
1999
Fasad
Stående träpanel
Grund
Betongplatta m. underliggande isolering. Krypgrund
Stomme
Betong/Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Fönster
3-glas isolerrutor
Grundmur
Betong

Energideklaration

Utförd
Ej utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
73
Energideklarationsdatum
2020-06-01

Ombyggnad, Renoveringar

Altanen renoverades 2019.
Fasadmålning och takrenovering för ca 5-6 år sedan.
Installation av hiss 2011.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Särö GA:5

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
13 500 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Boarea
207 kvm*
Tomtarea
1724 kvm
Biarea
81 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
26 000 kr
Försäkring
6 400 kr
Samfällighetsavgift
2 300 kr
Renhållning
3 400 kr
Vatten/Avlopp
4 500 kr
Summa
42 600 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Mäklaren om Särö

En ljuvlig västkustdröm, med rogivande naturområden, kala klippor, salta bad och mjuka sandstränder – det är Särö. De pampiga sekelskiftesvillorna, från tiden då den exklusiva badorten etablerades utmärker området allra mest. Många av dem är helt unika i sin storslagna arkitektur.

NATUR
På Särö, Kungsbackas eget lilla paradis bara tre mil från Göteborg, bor runt 3000 personer. Ändå består stora delar av halvön av vidsträckta naturområden, där man kan ströva genom orörda landskap. Västerskog och Nordanskog är två bergshöjder med varierande natur och lövskogar. Och i öster ligger Sandsjöbacka Naturreservat med vandringsleder och badsjöar. Utmed Särös kustlinje är det lätt att hitta sina egna favoritstränder eller klippor för att ta sitt dagliga morgon- eller kvällsdopp – båda självklara ritualer för en säröbo.

HISTORIA
När badanläggningen uppfördes 1839 etablerades Särö som en av de första bad- och kurorterna i Sverige. Sommargästerna anlände då med ångfartyg till ångbåtsbryggan, och så småningom med tåg från Göteborg, via Säröbanan som hade slutstation Särö Västerskog. Idag har tågbanan blivit en cykelväg som löper plant, rakt och naturskönt hela vägen till centrala Göteborg. Det gamla stationshuset vid kajkanten hyser idag den omtyckta restaurangen Blomstermåla. Det sägs att det var på Särö som de första tennismatcherna spelades i Sverige. Särö Lawn Tennis klubb kom till när societeten tillbringade somrarna här, däribland tenniskungen Gustaf V som gärna svingade sin racket där. Än idag präglas vardagen för säröborna av mycket idrott och aktiviteter. Läget gör att möjligheterna till golf, tennis, bad, båtliv och hästsport är oändliga.Man får anta att det var ett gott liv de första sommargästerna levde och det är kanske inte så konstigt att de valde just Särö. För här är det verkligen lätt att njuta av det goda i livet: unik arkitektur, trevliga etablissemang där man gärna umgås över en bit god mat och dryck, alltid tillgång till idrott och rekreation utanför knuten och inte minst – ett rikt överdåd av svensk natur när den är som vackrast.

Köpa eller sälja bostad på Särö? Kontakta våra mäklare i Kungsbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Dan Broströms väg 16

Dan Broströms väg 16,
42943 Särö

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Martin Hallgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 71