Modern och charmig villa från 1930-talet

Särö, Kungsbacka

Stjärnebergsvägen 9

Besiktigad
Budgivning pågår
Pris
7 950 000 kr
Antal rum
8
Tomtarea
1814 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
207 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 8 000 000 kr

BudBudgivareDatumTid
8 000 000 krBudgivare 22020-01-2818:42
7 950 000 krBudgivare 12020-01-2813:01

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Modern och charmig villa från 1930-talet

Med idylliskt läge på en insynsskyddad tomt välkomnas vi till en vacker villa från tidigt 1930-tal.

 • Ansvarig mäklare

  Maria Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 72

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

På en insynsskyddad tomt välkomnas vi till en vacker villa från tidigt 1930-tal.. Stjärnebergsvägen 9 - Bjurfors
På en insynsskyddad tomt välkomnas vi till en vacker villa från tidigt 1930-tal.
Omgivande vacker natur med närhet till havet.. Stjärnebergsvägen 9 - Bjurfors
Omgivande vacker natur med närhet till havet.
Villan ligger inbäddad i idylliskt grönska med omgivande trädgårdstomt i olika nivåer.. Stjärnebergsvägen 9 - Bjurfors
Villan ligger inbäddad i idylliskt grönska med omgivande trädgårdstomt i olika nivåer.
. Stjärnebergsvägen 9 - Bjurfors

Från den vackert stenlagda trappan välkomnas vi in i ett mycket charmigt och trivsamt hus.

Till vänster om entrén erbjuds ett rymligt bibliotek som förbinder matsalen med vardagsrummet.. Stjärnebergsvägen 9 - Bjurfors
Till vänster om entrén erbjuds ett rymligt bibliotek som förbinder matsalen med vardagsrummet.
Vardagsrummet tillsammans med matsalen utgör villans centrala samlingspunkt och.... Stjärnebergsvägen 9 - Bjurfors
Vardagsrummet tillsammans med matsalen utgör villans centrala samlingspunkt och...

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Gästhuset

Beskrivning

Beskrivning

Med idylliskt läge på en insynsskyddad tomt välkomnas vi till en vacker villa från tidigt 1930-tal. Villan är tillbyggd 2009 och renoverad med stor omsorg, allt genomtänkt i minsta detalj för att bevara villans charm och karaktär. Ett fantastiskt resultat där mycket av husets ursprung är bevarat. Villan ligger inbäddad i idylliskt grönska med omgivande lättskött trädgårdstomt och naturtomt i olika nivåer. Här erbjuds fina lekmöjligheter för barn och rogivande miljöer för vuxna.
Vid uteplatserna kan man på dagen njuta av ett lugn med lätt sus ifrån löven och avstressande fågelkvitter. På kvällen njuter man av tystnaden & stjärnorna – inte för inte fastigheten ligger högt upp på Stjärneberget.
Väldisponerad planlösning om drygt 200 kvm boyta fördelat på ett stort härligt vardagsrum med matsal och ett modernt kök. Tre rymliga sovrum och två badrum, samt ett stort allrum med utgång till balkong finns på övre plan. Allrummet ger möjlighet för ytterligare ett fler sovrum. En stor härlig altan i soligt läge finns i anslutning till huset.
På tomten finns också ett gästhus på ca 40 kvm med sovrum, allrum, badrum och ett mindre pentry. Ett perfekt gästhus för övernattande gäster eller det egna hemmakontoret. För äldre tonåringar som önskar eget privat rum, ligger huset i direkt anslutning till det stora huset.
Ett garage finns på tomten.
Villan ligger på en lugn återvändsgata med gångavstånd till både skola och förskola. Inom nära räckhåll finns härliga badvikar med salta bad och inom cykelavstånd nås den populära restaurangen Blomstermåla. Bra kommunikationer med de blå expressbussarna finns till Göteborg och Kungsbacka.

Interiör

Från den vackert stenlagda trappan välkomnas vi in i ett charmigt och trivsamt hus. Renoveringar och förbättringar är gjorda med stor omsorg, där varje detalj och materialval är väl genomtänkt för att bevara husets charm och tidstypiska karaktär.
Från entrén kommer vi in i hallen. Här finns en skjutdörrsgarderob för ytterkläder och skor och krokar för upphängning. Längre in i hallen finns ytterligare en garderob som kompletterar förvaringen.
Till vänster om entrén erbjuds ett rymligt bibliotek som förbinder matsalen med vardagsrummet. Vardagsrummet med matsalen utgör villans centrala samlingspunkt och erbjuder generösa ytor för familj och vänner att umgås. De stora fönsterpartierna mot söder tillför rummet ljus och rymd. Braskaminen utgör en härlig inredningsdetalj och tillför extra värme och myskänsla under den kalla perioden.
Utbyggnaden mot söder har hög takhöjd vilket ger känsla av rymd. Matsalen erbjuder plats för ett större matbord med många sittande gäster.
Rakt fram från entrén är köket beläget. Modernt inrett med vita släta skåpluckor och maskiner i rostfri design. En vacker stenskiva med extra generöst djup bryter snyggt av mot det vita köket. Köket har gott om avställningsyta för flera kockar samtidigt och bra förvaring i flera skåp och lådor.
Under sommartid utökas umgängesytorna till den härliga altanen som är belägen vid gästhuset och nås enkelt från köket. Altanen har ett skönt västerläge som ger möjlighet till sol från tidiga förmiddag till sen kväll. Omgivande natur ger läget på altanen såväl insyns- som vindskydd från alla riktningar.
Ett stort sovrum är beläget på första plan. Detta rum är placerat i den utbyggnad som gjordes 2009 med högt i tak som och fin utsikt mot grönskan vilket medför en avkopplande känsla. Sovrummet har även en stor fin och praktisk inbyggd garderob. I anslutning till detta sovrum finns ett rymligt dressingroom med ytterligare en stor skjutdörrsgarderob. Här finns utrymme för arbetsplats eller läshörna.
Badrummet på första plan är inrett med dusch, badrumskommod och tillhörande spegelskåp och toalett.
Övre plan erbjuder två rymliga sovrum och ett stort ljust allrum med utgång till balkong i söder. Här finns gott om yta för större soffgrupp och tv-bänk. En härlig samlingspunkt för både umgänge & spel. Även här finns en härlig braskamin.
Båda sovrummen har ingång till varsin klädkammare för förvaring av kläder. I ett av sovrummen finns utgång till en balkong i väster. Om behov finns för ytterligare fler sovrum finns yta i allrummet som kan omdisponeras.
I anslutning till sovrummen finns ett stort och modernt badrum. Helkaklat med vita väggar och grå klinkers på golvet. Inrett med både bubbelbadkar och en separat dusch. Här finns också husets tvättstuga placerad med både tvättmaskin och torktumlare.
I hallen på första plan finns trappa ned till källaren. En äldre källare där den vackra gamla stenfoten är framträdande. Här finns fina möjligheter för en charmig vinkällare. I källaren finns bra förvaringsutrymmen och husets nya bergvärmepanna som bidrar med mycket låga driftkostnader. Källaren går att nås utifrån också.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bukärr 6:4

Planbestämmelser

Detaljplan (1989-11-02)

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 211 000 kr
Byggnadsvärde
2 433 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
600 kr
Värme
20 000 kr
Försäkring
6 000 kr
Samfällighetsavgift
1 200 kr
Vatten/Avlopp
8 300 kr
Summa
36 100 kr

För information: I kostnaden för uppvärmning ingår också kostnad för hushållsel. Total kwh/år ca 12500.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
B
Energideklarationsdatum
2019-11-18

Ombyggnad, Renoveringar

2009

TV/bredband

Fiber

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Bukärr GA:5

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
7 950 000 kr
Rum
8
Sovrum
3
Boarea
207 kvm*
Tomtarea
1814 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan delvis med källare
Byggår
1933
Fasad
Trä
Grund
Torpagrund och källare
Uppvärmning
Bergvärme

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Mäklaren om Särö

En ljuvlig västkustdröm, med rogivande naturområden, kala klippor, salta bad och mjuka sandstränder – det är Särö. De pampiga sekelskiftesvillorna, från tiden då den exklusiva badorten etablerades utmärker området allra mest. Många av dem är helt unika i sin storslagna arkitektur.

NATUR
På Särö, Kungsbackas eget lilla paradis bara tre mil från Göteborg, bor runt 3000 personer. Ändå består stora delar av halvön av vidsträckta naturområden, där man kan ströva genom orörda landskap. Västerskog och Nordanskog är två bergshöjder med varierande natur och lövskogar. Och i öster ligger Sandsjöbacka Naturreservat med vandringsleder och badsjöar. Utmed Särös kustlinje är det lätt att hitta sina egna favoritstränder eller klippor för att ta sitt dagliga morgon- eller kvällsdopp – båda självklara ritualer för en säröbo.

HISTORIA
När badanläggningen uppfördes 1839 etablerades Särö som en av de första bad- och kurorterna i Sverige. Sommargästerna anlände då med ångfartyg till ångbåtsbryggan, och så småningom med tåg från Göteborg, via Säröbanan som hade slutstation Särö Västerskog. Idag har tågbanan blivit en cykelväg som löper plant, rakt och naturskönt hela vägen till centrala Göteborg. Det gamla stationshuset vid kajkanten hyser idag den omtyckta restaurangen Blomstermåla. Det sägs att det var på Särö som de första tennismatcherna spelades i Sverige. Särö Lawn Tennis klubb kom till när societeten tillbringade somrarna här, däribland tenniskungen Gustaf V som gärna svingade sin racket där. Än idag präglas vardagen för säröborna av mycket idrott och aktiviteter. Läget gör att möjligheterna till golf, tennis, bad, båtliv och hästsport är oändliga.Man får anta att det var ett gott liv de första sommargästerna levde och det är kanske inte så konstigt att de valde just Särö. För här är det verkligen lätt att njuta av det goda i livet: unik arkitektur, trevliga etablissemang där man gärna umgås över en bit god mat och dryck, alltid tillgång till idrott och rekreation utanför knuten och inte minst – ett rikt överdåd av svensk natur när den är som vackrast.

Köpa eller sälja bostad på Särö? Kontakta våra mäklare i Kungsbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Stjärnebergsvägen 9

Stjärnebergsvägen 9,
429 41 Särö

Visa i Google Maps

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Maria Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 72

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Särö, Kungsbacka

  Besiktigad
  På förhand
  Adress
  Kappelyckevägen 26
  Pris
  7 350 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  5
  Boarea / Biarea
  162 kvm / 57 kvm
  Tomtarea
  1401 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!