Med toppenläge i attraktiva Särö

Särön, Kungsbacka

Stallbacken 15B

Utgångspris
5 750 000 kr
Avgift
5 793 kr
Boarea
130 kvm
Typ
Bostadsrättsradhus
Antal rum
5

Med toppenläge i attraktiva Särö

Ett sekelskiftesboende med radhuskänsla. Uppfört 1845, genomgick 1986 en förvandling med Gert Wingårdh som arkitekt. 5 rok, kamin, uteplats.

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487925

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Stallbacken 15B!. Stallbacken 15B - Bjurfors
Välkommen till Stallbacken 15B!
Med toppenläge i attraktiva Särö, nära naturområden och salta bad, finner ni denna kulturskatt.. Stallbacken 15B - Bjurfors
Med toppenläge i attraktiva Särö, nära naturområden och salta bad, finner ni denna kulturskatt.
Ett sekelskiftesboende med radhuskänsla.. Stallbacken 15B - Bjurfors
Ett sekelskiftesboende med radhuskänsla.
Uteplatsen med sitt söderläge bjuder på många soltimmar.. Stallbacken 15B - Bjurfors
Uteplatsen med sitt söderläge bjuder på många soltimmar.
Härligt allrum som fullkomligt badar i ljus och trollbinder med sin utformning.. Stallbacken 15B - Bjurfors
Härligt allrum som fullkomligt badar i ljus och trollbinder med sin utformning.
Kyliga höst- och vinterkvällar sprider kaminen värme, ljus och en hemtrevlig känsla.. Stallbacken 15B - Bjurfors
Kyliga höst- och vinterkvällar sprider kaminen värme, ljus och en hemtrevlig känsla.

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med toppenläge i attraktiva Särö, nära naturområden och salta bad, finner ni denna kulturskatt. "Stallet" uppfördes 1845 men genomgick 1986 en omfattande förvandling med Gert Wingårdh som arkitekt. Tillsammans med de omkringliggande byggnaderna utgör huset en del av säteriepoken på Särö och vittnar här om en svunnen tid. Nuvarande ägare genomförde en omfattande renovering av bostaden 2011 till en hög standard och gör detta boende till något utöver det vanliga. Här samsas modernitet och öppen planlösning med varsamt bevarade detaljer som kraftiga naturstensväggar och synliga bjälklag. Planlösningen i tre etage bidrar med karaktär och erbjuder härligt öppna sällskapsytor med en kamin som bidrar med mysfaktor. Nedre planet har tre sovrum och smarta förvaringslösningar. Utöver detta har ni en stor uteplats i rakt sydvästläge som bjuder på sol större delen av dagen. Det finns stora gemensamma gräsytor som kan användas för lek och spel. Stort förrådsutrymme med plats för cyklar och annat smått och gott, egen parkeringsplats där elstolpe planeras. Finns även möjlighet till plats för en andra bil där även gäster kan ställa sig. Bostaden är centralt beläget nära kyrkan med gångavstånd till en mängd aktiviteter - golf och tennis ligger 5 minuter bort och för ett svalkande bad tar det 5 till 10 minuter. Till båten tar det 5 minuter, där det finns en segelklubb där man som medlem (kostar 500:- per år) och får tillgång till ett antal lättseglade småbåtar. Det omfattande naturreservatet Västerskog finner ni 5 minuter bort med fina promenader året runt och strandpromenaden runt Särön som är mycket naturskön

Särö med den omtyckta restaurangen Blomstermåla vid havet, är välkänt för de flesta. Särö var badort och sommarresidens för många göteborgska familjer. Flera av de imponerande sommarvillorna finns bevarade och har varsamt restaurerats för att passa för åretruntboende. Golf, tennis, bad och båtliv kännetecknar Särö, som också har orörda naturområden med promenadstigar längs med havet. Utmed kusten kan man idag cykla på den gamla, nedlagda, Säröbanan, som tidigare transporterade ut göteborgarna till sina sommarvillor i Askim, Hovås, Brottkärr med Amundön, Billdal, Kullavik, Malevik och med Särö som ändstation.

Interiör

Genom en välkomnande entré i markplan når man detta bostadsrättsradhus. Praktiskt instegsklinker övergår i parkett som återfinns genomgående i resterande av bostaden. Golvet bidrar tillsammans med vitmålade naturväggar till karaktär och en sober bas att inreda utefter. Uteplatsen med sitt söderläge bjuder på många soltimmar. Markis och infravärme gör det till en yta även kallare dagar. Den egna uteplatsen är trälagd och föreningens omringande trädgård med en stor gräsmatta tillför en extra dimension. Här ryms generösa utemöbler, grill och diverse blomsterarrangemang. Läget är mysigt och solens strålar letar sig mer än gärna hit. Flitigt använd yta vår och sommartid.

På nedre plan finner ni tre sovrum, ett större badrum och ett mindre gästwc med dusch. Två av rummen kan användas som Master bedroom, plats för dubbelsäng varav det ena rummet har en platsbyggd förvaringsmöbel. Det tredje rummet är något mindre och har plats för säng och skrivbordsmöbel.

Det stilrena badrummet är helkaklat i vitt och grått med underliggande golvvärmen. Belysningen sköts med hjälp av infällda spotlights som är dimbara. Utrustat med wc, handfat med kommod, handdukstork samt dusch med skjutdörrar av glas. Här finns även goda tvättmöjligheter i form av tvättmaskin. Gästwc är helkaklat och har en dusch, handfat med kommod samt wc.

Tar man trappan upp når vi ett härligt allrum som badar i ljus och inbjuder till socialt umgänge. Vardagsrummet är bostadens hjärta och familjens självklara samlingspunkt. Gott om vackra spröjsade fönster ger ljus och rymd åt hela planet. Ytan i vardagsrummet är generös och planlösningen är öppen och social. Kyliga höst- och vinterkvällar sprider kaminen värme. Köksdelen har en tidlös prägel med en köksö. Skåpsluckorna är vita med inslag av massiv ek. Ovan bänkskivan sitter ett neutralt och snyggt kakel. Utrusning som finns är kyl/frys, induktionshäll, fläkt och diskmaskin. Plats för ett större matbord.

Det tredje etaget kan nyttjas beroende av behov. I dagsläget används det som ett sällskapsrum. Två fönster bidrar med ljusinsläpp och bakom praktiska skjutdörrar döljer det sig förvaringsmöjligheter.

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats i sydvästläge.

Parkering

Till lägenheten hör en p-plats.

Information

Typ
Bostadsrättsradhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 750 000 kr
Lägenhetsnummer
2
Våningsplan
0*
Hiss
Nej
Rum
5
Boarea
130 kvm**

* Etage

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Stallet på Särön
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 793 kr

inkl vatten, p-plats, sophantering.

Byggnadssätt

Byggår
1845*
Uppvärmning
Direktverkande el

* (ombyggt 1986)

Området

Mäklaren om Särö

En ljuvlig västkustdröm, med rogivande naturområden, kala klippor, salta bad och mjuka sandstränder – det är Särö. De pampiga sekelskiftesvillorna, från tiden då den exklusiva badorten etablerades utmärker området allra mest. Många av dem är helt unika i sin storslagna arkitektur.

NATUR
På Särö, Kungsbackas eget lilla paradis bara tre mil från Göteborg, bor runt 3000 personer. Ändå består stora delar av halvön av vidsträckta naturområden, där man kan ströva genom orörda landskap. Västerskog och Nordanskog är två bergshöjder med varierande natur och lövskogar. Och i öster ligger Sandsjöbacka Naturreservat med vandringsleder och badsjöar. Utmed Särös kustlinje är det lätt att hitta sina egna favoritstränder eller klippor för att ta sitt dagliga morgon- eller kvällsdopp – båda självklara ritualer för en säröbo.

HISTORIA
När badanläggningen uppfördes 1839 etablerades Särö som en av de första bad- och kurorterna i Sverige. Sommargästerna anlände då med ångfartyg till ångbåtsbryggan, och så småningom med tåg från Göteborg, via Säröbanan som hade slutstation Särö Västerskog. Idag har tågbanan blivit en cykelväg som löper plant, rakt och naturskönt hela vägen till centrala Göteborg. Det gamla stationshuset vid kajkanten hyser idag den omtyckta restaurangen Blomstermåla. Det sägs att det var på Särö som de första tennismatcherna spelades i Sverige. Särö Lawn Tennis klubb kom till när societeten tillbringade somrarna här, däribland tenniskungen Gustaf V som gärna svingade sin racket där. Än idag präglas vardagen för säröborna av mycket idrott och aktiviteter. Läget gör att möjligheterna till golf, tennis, bad, båtliv och hästsport är oändliga.Man får anta att det var ett gott liv de första sommargästerna levde och det är kanske inte så konstigt att de valde just Särö. För här är det verkligen lätt att njuta av det goda i livet: unik arkitektur, trevliga etablissemang där man gärna umgås över en bit god mat och dryck, alltid tillgång till idrott och rekreation utanför knuten och inte minst – ett rikt överdåd av svensk natur när den är som vackrast.

Köpa eller sälja bostad på Särö? Kontakta våra mäklare i Kungsbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Stallbacken 15B

Stallbacken 15B,
429 43 Särö

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487925