Vallda, Kungsbacka

Björkbacken 24

Besiktigad
Utgångspris
7 450 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1251 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
222 kvm / 99 kvm

Högt beläget i Vallda finner ni denna moderna familjebostad i tre plan med fantastisk altan med pool, poolhus och uterum.

 • Ansvarig mäklare

  Pontus Kähr

  Fastighetsmäklare / Säljcoach
  Partner / Försäljningsansvarig

  :
  Telefon: 0300-504 91

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till detta härliga hem på Björkbacken 24. Björkbacken 24 - Bjurfors
Välkommen till detta härliga hem på Björkbacken 24
Med en fantastisk stilkänsla har bostaden genomgått förvandlingen till ett toppmodernt hem. Björkbacken 24 - Bjurfors
Med en fantastisk stilkänsla har bostaden genomgått förvandlingen till ett toppmodernt hem
En utomhusmiljö väl värd att spendera semestern på. Björkbacken 24 - Bjurfors
En utomhusmiljö väl värd att spendera semestern på
Poolen tar plats i mitten med flera möjliga sittgrupper på altanen som löper runtomkring. Björkbacken 24 - Bjurfors
Poolen tar plats i mitten med flera möjliga sittgrupper på altanen som löper runtomkring
Inomhus väntar genomtänkta ytor i tre plan, här ryms matgruppen invid fönster. Björkbacken 24 - Bjurfors
Inomhus väntar genomtänkta ytor i tre plan, här ryms matgruppen invid fönster
Kvalitativt kök för såväl hemmakock som proffs. Björkbacken 24 - Bjurfors
Kvalitativt kök för såväl hemmakock som proffs

Planskiss

Planlösning
Planskiss mellanplan
Planlösning
Planskiss övre plan
Planlösning
Planskiss entréplan

Beskrivning

Beskrivning

Med ett högt och attraktivt läge i Vallda finner ni denna genomtänkta souterrängvilla i tre plan där varje yta disponeras på bästa sätt. Med fantastisk stilkänsla har bostaden genomgått förvandlingen till ett toppmodernt boende med en insynsskyddad utomhusmiljö väl värd att spendera semestern på. Vad sägs om att koppla av en stund i solsängarna följt av ett dopp i poolen, bastubad med efterföljande dusch i poolhuset och sedan avsluta med en grillmiddag att minnas tillsammans med nära och kära. Uterummet förlänger säsongen och låter er krama ur det sista av sommaren.
Inomhus väntar flexibla ytor som kan anpassas efter er boendesituation. Behöver ni fler sovrum eller lockas ni av generösa sällskapsytor går det att ordna. Det kvalitativa köket är en plats för såväl hemmakocken som matlagningsproffset med hög standard och goda ytor för matlagning och gemenskap i symbios. Här finns plats för minglande gäster innan de med ett glas i handen tar sig vidare till vardagsrummets soffgrupp för avslappnade samtal intill den otroligt vackra eldstaden eller vidare ut på altanen för att ta plats vid någon av sittgrupperna som ryms där. Totalt erbjuder bostaden idag även fyra sovrum, allrum, två helkaklade badrum, gästtoalett, duschrum, tvättstuga, hobbyrum och förråd. Här bor man bekvämt med närhet till Valldas serviceutbud, barnomsorg, golfbana och kommunikationer och en fin och säker gång- och cykelväg till skolan, Toråsskolan Åk F-9. På cykelavstånd nås salta bad och båtliv i vackra Vallda Sandö och närheten till naturen är påtaglig.

Interiör

Ni välkomnas in i bostaden via souterrängplanet och möts av en rymlig hall med skjutdörrsgarderob som stilrent döljer ytterkläderna. Snyggt grå klinker och vita väggar skapar en ljus och inbjudande atmosfär. Intill finner ni en gästtoalett samt trappan upp till nästa våning. Under trappan döljer sig pannrummet.

På denna våning finns även ett sovrum som lämpar sig väl som gästrum eller kontor, ett stort hobbyrum för exempelvis hemmabio eller biljard samt tvättstuga med gott om plats för klädvård. Via tvättstugan nås även ett väl tilltaget förrådsutrymme, så förvaringsmöjligheter finns det gott om. Intill finner ni det helkaklade duschrummet med duschkabin och handfat med kommod, perfekt för familjen med ett aktivt liv.

Via trappan i ek kommer ni upp till det sociala planet som möter er med ett enastående kök av högsta kvalité. Mitt i köket stoltserar köksön som blir en given samlingsplats för såväl familjen som minglande gäster. Vita luckor matchas med detaljer i trä, rostfri maskinpark och stenbänkskiva med en dov blänkande svärta. Det sandfärgade kaklet går ton i ton med väggfärgen och skapar en harmonisk övergång mellan materialen. I taket sitter infällda spotlights som ger ett trivsamt arbetsljus vid matlagning. Generösa och genomtänkta arbetsytor med såväl kaffemaskin, ugn som mikro i bekväm arbetshöjd. Den övriga maskinparken består av en modern vinklad fläkt, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt kyl och frys som erbjuder både is och bubbelvatten i dörren. Invid fönster ryms matgrupp för familjemåltider och läxläsning.

Vidare nås det generösa vardagsrummet som badar i ljus från stora öppningsbara fönsterpartier. Hjärtat i rummet är den ståtliga eldstaden med marmordekotation. De flexibla ytorna rymmer både matbord och soffgrupp vilket gör det perfekt för såväl middagsbjudningar som mysiga filmkvällar. Vacker enstavig parkett löper över ytorna och härifrån nås såväl altanen som det inglasade uterummet. Uterummet förlänger säsongen och kan nyttjas från tidig vår till sent inpå hösten. Här har ni plats för både matgrupp och loungemöbel med direkt access till altanen och poolen. Utomhusmiljön är i en klass för sig där poolen får ta plats i mitten och altanen löper runtom och vidare längs husets båda sidor. Med poolhus som erbjuder både bastu, dusch och toalett finns här alla förutsättningar för ett riktigt lyckat poolparty med nära och kära.

Väl tillbaka inomhus finner ni även två sovrum och ett badrum på detta plan. Det helkaklade badrummet är placerat mellan rummen och går i tidlösa toner. Utrustat med duschhörna, handfat med kommod, inkaklad spegel, handdukstork och toalett. Båda sovrummen har plats för dubbelsäng varav det ena även erbjuder förvaring längs ena väggen och utgång till altanen.

Tar ni er upp till översta plan möts ni av karaktäristiskt snedtak med takfönster som skänker ljus åt allrummet. Allrummet går i vinkel och erbjuder plats för såväl soffgrupp och media som läshörna med fransk balkong som vetter mot trädgården. På detta plan finns ytterligare ett sovrum med skön heltäckningsmatta och garderober längs ena väggen. Fransk balkong i kombination med takfönster ger ett trevligt ljus. På motsatt sida om allrummet finns en rymlig walk-in closet samt ett helkaklat badrum med både badkar och dusch.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Vallda 4:63

Tomt

Härlig trädgård med insynsskyddad baksida och generösa gräsytor för barn med spring i benen. Lummigt med omgärdande träd och buskar. Tomtarea 1 251 m² (friköpt).

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Kraftledning Mm

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 325 000 kr
Byggnadsvärde
1 351 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Sotning
500 kr
Värme
27 700 kr
Försäkring
5 700 kr
Samfällighetsavgift
1 800 kr
Renhållning
2 000 kr
Vatten/Avlopp
9 500 kr
Övrigt
2 400 kr
Summa
49 600 kr

Övrigt är utbyggnad och underhåll av fiber i området.

Pantbrev

Det finns 8 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 473 811 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2020-08-29

Uteplats/balkong

Stor altan med pool i mitten och flera möjliga sittplatser av olika karaktär så som matgrupp med grill, loungemöbel och solsängar.

TV/bredband

Fiber

Planbestämmelser

Detaljplan (2007-03-01)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Kungsbacka Vallda GA:18

Avtalsservitut Kraftledning Mm

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
7 450 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
222 kvm*
Tomtarea
1251 kvm
Biarea
99 kvm

* Areauppgifter enligt mätning 1
1 Uppgifter innan mätning. Boarea 130 kvm samt 40 kvm biarea.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan och souterränkällare
Byggår
1969
Fasad
Puts på lecasten på lättbetong
Stomme
Lättbetong/Betong/Trä
Bjälklag
Betong samt trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Glaserad tegel
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3- glas isoler samt 2-glas
Grundmur
Betongplatta/Krypgrund

För mer information se besiktningsprotokoll under fakta

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Mäklaren om Vallda

Vallda är beläget i nordvästra delen av Kungsbackas kommun och karaktäriseras av sin varierande natur med skärgård i väst och skog i öst. Vid havet finns flertalet småbåtshamnar och populära badplatser som Lerkil, Vallda, Sandö och Smarholmen.

OMRÅDET
Mitt i området hittar du Vallda kyrka med en grund från medeltiden. Genom åren har den genomgått en mängd förändringar men den har fått bevara sin plats i centrum. Du kan därför hitta allt i dess närhet; t.ex. matvarubutiker, skola och sporthall. De senaste åren har befolkningen ökat, detta tack vare närheten till både Kungsbacka och Göteborg samt till hav och natur.

UTBILDNING
I Kungsbacka kommun finns det möjlighet att välja mellan flera olika alternativ; kommunala förskolor, familje-daghem samt enskilda förskolor. Det finns även en öppen förskola. Under de senaste åren har kommunen haft en hög utbyggnadstakt av förskoleplatser då behoven har varit växande. Grundskolorna i kommunen har flera olika inriktningar och målsättningen är att de ska vara bland de bästa i landet vad gäller studieresultat, funktionalitet, modernitet och miljö.

NATUR OCH FRITID
Vallda Sandö är ett naturreservat med typiskt halländsk natur och fina strövområden. Här finner man allt från kala klippor till ljunghedar och småsjöar – en säregen vacker natur och ett rikt fågelliv. Vallda erbjuder ett brett urval av organiserade fritidsaktiviteter för alla åldrar; ridning, tennis, fotboll och segling för att nämna några. Här finns även motionsspår i natursköna omgivningar och nu även Kattegattleden, Sveriges första nationella turistcykelled. För den golfintresserade finns inte mindre än fyra banor i närheten; Kungsbacka GK, Vallda G & CC, Gräppås GK samt Forsgårdens GK.

KOMMUNIKATIONER
Från Vallda kan man enkelt ta bussen in till Kungsbacka. Bussen Blå Express trafikerar utkanten av Vallda för resa både mot Kungsbacka och Göteborg.

Köpa eller sälja bostad i Vallda? Kontakta våra mäklare i Kungsbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Björkbacken 24

Björkbacken 24,
434 79 Vallda

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pontus Kähr

  Fastighetsmäklare / Säljcoach
  Partner / Försäljningsansvarig

  :
  Telefon: 0300-504 91