Magiskt vackert med spännande arkitektur

Mellbystrand, Laholm

Fasanvägen 6B

Utgångspris
5 600 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
878 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
170 kvm / 33 kvm

Magiskt vackert med spännande arkitektur

En spännande villa med ljus, rymd och spännande arkitektur. Närheten till stranden och den magiska trädgården gör den oemotståndlig.

 • Ansvarig mäklare

  Anna Kylesten Johansson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0704-97 99 53

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Magiskt vackert i Mellbystrand. Fasanvägen 6B - Bjurfors
Magiskt vackert i Mellbystrand
En uteplats att drömma om - nu kan den bli din att njuta av. Fasanvägen 6B - Bjurfors
En uteplats att drömma om - nu kan den bli din att njuta av
Trädgården är helt ljuvlig. Fasanvägen 6B - Bjurfors
Trädgården är helt ljuvlig
Härliga solnedgångar och bara 450 m till stranden. Fasanvägen 6B - Bjurfors
Härliga solnedgångar och bara 450 m till stranden
Spännande arkitektur från Eurohus. Fasanvägen 6B - Bjurfors
Spännande arkitektur från Eurohus
Välkommen in till ljus och rymd. Fasanvägen 6B - Bjurfors
Välkommen in till ljus och rymd

Planskiss

Planlösning
Planlösning entréplan
Planlösning
Planlösning övervåning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en spännande villa med ljus, rymd och spännande arkitektur från Eurohus. Materialvalen är av yppersta klass och hela entréplanet består idag av ljusa, öppna sällskapsytor med vackert marmorgolv.
De många fönstren i kök och vardagsrum öppnar upp mot den magiskt vackra trädgården och köket bjuder på bra förvaring och väl tilltagna arbetsytor. Här finns också den tvättstuga du alltid drömt om med maximerad förvaring och duschplats med ingång från garaget så att du kan kliva direkt in i huset när du kört in bilen genom den automatiska porten.
Den luftiga övervåningen bjuder på entrésolplan och ett spatiöst badrum. Alla rum har massiva trägolv som behandlats med vitlut och såpa och tillsammans med de synliga takbjälkarna ges rummen en gedigen karaktär.
Här finns tre stora sovrum med bra förvaring och en balkong mot öster. Den ljuvliga trädgården bjuder på härliga uteplatser, en oemotstsåndlig pergola och många vackra perenner. Till stranden är det femhundra meter. Livskvalitet när den är som bäst.

Interiör

Ljus och öppen entréhall med luftig trappa som leder till övervåningen. I anslutning till hallen finns passage med plats för ytterkläder och en representativ gästtoalett. Innanför finns rum med burspråk som idag är en del av vardagsrummet. Fortsätter du rakt in från entrén så kommer du in i en härlig sällskapsyta med kök och vardagsrum i öppen planlösning. På ena kortsidan tronar en nyputsad öppen spis och de många fönstren samt en altandörr öppnar upp mot den magiskt vackra trädgården. Ett stort burspråk ger matbordet en utmärkt plats och mycket ljus. Köket är från Poggenpohl med väl tilltagna arbetsytor och många köksskåp. Trevligt med fönster över diskbänk. Innanför köket finns ljus och rymlig tvättstuga med maximerad förvaring och duschplats. Utgång till både entrésida och garage så att du kan kliva in i huset när du kört in bilen. Självklart så är det automatisk port så att du slipper bli blöt när du kommer hem en regnig dag. Innanför garaget finns rejält förråd med utgång till trädgård.
Materialvalen är av yppersta klass och hela entréplanet har marmorgolv med vattenburen golvvärme.

Övervåningen bjuder på entrésolplan med mycket ljus och såpade trägolv. De synliga takbjälkarna ger en rustik charm och extra högt i tak. Det spatiösa badrummet är kaklat och har både badkar och dusch. Dubbla handfat i kommod och stort fönster mot trädgården.
Tre rymliga sovrum med bra förvaring är en lyx. Det första sovrummet när du kommer uppför trappan har stor garderob, fönster åt två håll och utgång till skyddad balkong mot öster. Nästa sovrum har även det fönster åt två håll men mot trädgården.
Det sista sovrummet är mästare i förvaringsklassen med både klädkammare och rejäl förvaring bakom skjutdörrar.
Spotlights i samtliga rum.

Utrustning kök: Köksinredning från Poggenpohl, köksö, tvådelad kyl och frys, side by side, diskmaskin (2020), inbyggd ugn/micro från Husqvarna, inbyggd glaskeramikhäll, spiskåpa i mässing, vinkyl (Miele), laminatbänkar, spotlights i tak. Bra arbetsytor och många köksskåp. Fönster över diskbänk. Burspråk vid matplats. Marmorgolv.

Utrustning tvättstuga: Rymligt med stort fönsterparti. Bra arbetsyta med diskbänk, över- och underskåp.
Hel skåpsvägg för förvaring. Duschplats. Tvättmaskin och torktumlare i stapel (Husqvarna/Electrolux). Utgång till entrésida. Målade väggar. Marmorgolv.

Utrustning gästtoalett entréplan: Handfat i glas från Kosta Boda. Badrumsmöbel i trä med avställningsyta och hyllor. Vägghängd WC. Stor spegel med belysning. Kakel på väggar, klinkers på golv.

Utrustning badrum övervåning: Rymligt med stort fönster mot trädgården. Dubbla handfat i kommod, stor spegel med belysning, WC, bidé, avskild duschplats med handdukshängare på vägg samt dekorativt badkar med avlastningshylla invid vägg. Kakel på väggar, klinkers på golv. Vattenburen golvvärme.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Mellby 8:35

Ombyggnad, Renoveringar

2020 Ny diskmaskin
2019 Nyputsad öppen spis
2015/2016 Ombyggnad badrum ovanvåning.
2016 Ny tvättmaskin
2014/2016 Nya vitvaror i kök.
2011 Ombyggnation av gästtoalett entréplan.
2011 Ombyggnation tvättstuga.
1996 Hela övervåningen genomgick ombyggnation och renoverades med bland annat massiva vitsåpade plankgolv.

Övriga byggnader/utrymmen

Vidbyggt garage med automatisk port samt intilliggande förråd som har utgång till trädgård. Betonggolv. Träpanel i tak och på väggar. Entré in i huset . Extra kyl följer.

Inredd friggebod med el.

TV/bredband

Fibernät

Fibernät

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Laholm Mellby GA:5 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering

Tillträde

Efter ö.k.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
5 600 000 kr
Rum
5
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
170 kvm*
Tomtarea
878 kvm
Biarea
33 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Värme
28 261 kr
Vatten/Avlopp
4 562 kr
Summa
32 823 kr

Pantbrev

Det finns 5 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 205 000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp

Uteplats/balkong

Uteplatser i flera olika lägen och stenläggning runt huset gör det lätt att placera ut möbler oavsett om du söker sol eller skugga.

Utanför vardagsrum och kök finns stor uteplats med kvällssol och en lite bit ut i trädgården finns en magiskt vacker och ombonad uteplats under grästak. På marken ligger skifferplattor och gatsten och den omgivande muren är mycket dekorativ. Här njuter du garanterat alla fina sommarkvällar med el, vatten och värme.

I anslutning till friggeboden finns trivsam lunchplats som omges av odlingsbäddar i dekorativ cortenplåt.
och på entrésidan som är skyddad under tak möter du morgonsolen eller söker eftertraktad skugga.

Tomt

Välplanerad och insynsskyddad trädgårdstomt med omgivande staket och stenmur. Fin belysning på fasad och tomt. Runt huset har det lagts dekorativ gatsten och tomten bjuder på flera fina uteplatser. Fin men lättskött grönska med både gräsmatta för lek och en mängd fina perenner såsom bambu, hortensior och rhododendron.
Här finns även körsbärs- och plommonträd. En trädgård för njutning.

Planbestämmelser

Detaljplan

Parkering

Parkering är tillåten på gatan

Förutom garaget finns väl tilltagen parkering med plats för flera bilar. Här får även båten plats på vintern.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 660 000 kr
Byggnadsvärde
1 836 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan, Eurohus
Byggår
1983/1996/2008*
Fasad
Tegel
Grund
Betongplatta
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme - Nibe el-panna EVC samt luftvärmepump
Takbeklädnad
Svarta, glaserade tegelpannor
Ventilation
Mekanisk ventilation med frånluft
Utvändigt plåtarbete
Koppar
Fönster
3-glas isoler
Grundmur
Betong

* Renoverat vid olika tillfällen

- 2020 Nytt larmsystem
- 2017 Anslutning till fibernät.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
79
Energideklarationsdatum
2017-02-07

Länkar

Området

Att bo vid Laholmsbukten

Längs Laholmsbukten hittar du idylliska boenden med drömlika avstånd till det böljande havet. Oavsett var du väljer att bosätta dig har Laholms kommun ett brett förgrenat nät av kommunikationsleder som smidigt tar dig till de större närliggande städerna, som Halmstad i norr och Helsingborg i söder.

Här möts du av ett vackert skiftande landskap med hav och strand i väster och skogsbygd i öster. Ytan består till stor del av fin jordbruksmark och denna trevliga kommun gränsar såväl med Skåne som Småland. Som barnfamilj kan det vara värt att känna till att barnomsorgen i Laholms kommun har ett gediget utbud med 12 grundskolor och ett 20-tal förskolor utspridda på de olika orterna. I Laholm finns även en gymnasieskola.

Det utvidgade nätet av kommunikationsleder gör det lätt för den som behöver pendla till och från kommunen. Busslinjer rullar med ett frekvent schema genom de flesta av orterna och i Laholm och Båstad finns tågstation. Fina bilfria cykelvägar mellan flera av kommunens orter och ett nät av lugna, välhållna vägar och grusvägar att cykla på bjuder in till ett miljövänligt pendlingsalternativ.

Mellbystrand är badorten som lockar allt fler till permanent boende, vilket är väl förståeligt med kombinationen av lugn och harmoni vid havet och närheten till E6:an. Dessutom sträcker sig Sveriges längsta sandstrand längs orten. Skummeslövstrand är också en av orterna där havet attraherar. Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun med anor från 1200-talet. Laholm är även kommunens huvudort och här finns all tänkbar service du kan tänkas behöva i vardagen, med butiker, banker, apotek, livsmedelsaffärer, stadshotell, restauranger, pubar, café och bageri. Dessutom finns det goda möjligheter att ta del av kulturlivet med biograf, teater, bibliotek och kulturskola. Allt finns samlat centralt och nära till hands kring de båda torgen. Värt att nämna är att Laholm även har vårdcentraler, läkarmottagning, folktandvård och en familjecentral för barn- och mödravård.

Veinge är villasamhället med positiv näringslivsutveckling och bra serviceutbud med bland annat förskola, skola, affärer och restauranger. I Våxtorp sprudlar idrotts- och föreningslivet. Här finns nämligen en av Sveriges bästa ungdomsverksamheter inom volleyboll, men också en stor ridanläggning, innebandy, fotboll och golfbana. Under vinterhalvåret erbjuds även bandy på konstfrusen isbana och skidåkning på Vallåsen, södra Sveriges största skidanläggning.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Laholms kommun? Kontakta våra mäklare i Båstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Laholmsbuktens 3 bästa

3
 • Hotell & Spa Lögnäs gård
  Spa i mysig naturmiljö
 • Hökafältets naturreservat
  Fantastisk plats för vandring
 • Rökeriet
  Fisk och skaldjur att avnjuta både på plats eller som take away!

Karta

Fasanvägen 6B

Fasanvägen 6B,
31261 Mellbystrand

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anna Kylesten Johansson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0704-97 99 53