Hoppa till innehåll

Granne med naturen, god vän med solen och formad med eftertanke!

  • På förhand
  • 70,6 kvm
  • 3 rum
  • 2 000 000 kr

Dalvik, Jönköping

Dalviksringen 67

Prisidé:
2 000 000 kr
Avgift:
3 793 kr*
Antal rum:
3
Boarea:
70,6 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
2 av 3

*I månadsavgiften ingår värme, vatten, trappstädning, kabel-tv samt Internet.

**Enligt bostadsrättsföreningen

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Christian Österberg

Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Kontakta mig

Bjurfors Jönköping

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Granne med naturen, god vän med solen och formad med eftertanke!

På första parkett mot såväl sol som grönska. Det här är en fin trerummare med kvadraten på rätta ställen och en fördelaktigt låg avgift.

Beskrivning

Dom visste vad dom gjorde när det planerades lägenheter på 60-talet. Man har tänkt på allt. Det ska vara ljust, det ska finnas fina sällskapsytor och sovrum med rejäla storlekar. Dessutom ska köket vara tillräckligt stort för att laga finmiddag vid spisen och att äta frukostmackan vid köksbordet. Mycket har hänt sen huset byggdes och lägenheten har renoverats och fräschats till ordentligt sen dess. Kök och badrum är renoverade och badrummet är försätt med såväl tvättmaskin som torktumlare. Alla ytskikt och golv har förbättrats. Det enda som är kvar sedan begynnelsen är nog den vackra ekparketten i vardagsrummet, vilket är en himla tur. En annan trevlig sak med äldre fastigheter är att föreningarna ofta har bra ekonomi, är lågt belånade och att avgifterna är fördelaktiga. Alla tre argument stämmer väldigt bra in här vilket gör ditt boende tryggt och ekonomiskt stabilt.

Är balkongdörren bara lite på glänt så hörs det porlande ljudet från Dalviksån ända upp i lägenheten. En balkong du kan sitta på och blicka ut mot ån, nästan året runt då den dessutom är inglasad. Läget är nog så bra det kan bli i föreningen. Mitt i första huset mot dalen och med utsikt mot naturen utanför. Här får du faktiskt lite av det bästa från två världar. Ett hem i ett tryggt och lugnt område med gångavstånd till skolan, dagis, livsmedelsbutik och busshållplats. Men med stan så pass nära inpå att det är promenadavstånd, eller cykel om du vill komma fram lite fortare. Hem tar det lite längre tid på grund av backen upp men se det som vardagsmotion, det är värt det när du väl är framme. Kombinationen av att vara praktisk men ändå stilren och trivsam är lyckad. Ett ordentligt kök att arbeta i, två stora sovrum, badrum ett vardagsrum med fri vy ut mot grönskan. Det här är en bostad i väldigt fint skick där det bara är att flytta in och trivas.

Välkomna till Dalvik och Brf Rödhaken.

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Prisidé
2 000 000 kr
Lägenhetsnummer
019-019-081
Våningsplan
2 av 3*
Hiss
Nej
Rum
3
Antal sovrum
2
Boarea
70,6 kvm**

*PÅ varje plan finns tre bostäder.

**Enligt bostadsrättsföreningen

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 793 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, trappstädning, kabel-tv samt Internet.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1964-1965
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
Treglas

Ombyggnad, Renoveringar

Föreningen har gjort flera stora renoveringar och förbättringar under de senaste åren. Läs mer om detta och kommande renoveringar under informationen om föreningen.

Övriga byggnader/utrymmen

Se föreningsinformationen.

Uteplats/balkong

Till bostaden hör en trevlig balkong vänd mot sydväst. Avsaknaden av insyn i kombination med utsikten och väderstrecket gör det här till en fenomenalt skön plats att tillbringa sin tid på.

TV/bredband

Se föreningsinformationen.

Parkering

I föreningen finns totalt 106 parkeringsplatser, varav 48 platser i garage och 50 platser på parkeringsdäcket samt 7 platser vid/utanför garaget (besöksparkering finns också). Kostnad ca 60 kr/mån för p-plats och ca 130 kr/mån för garageplats.

Platserna tillhör inte enskild lägenhet, utan separat kösystem gäller. Kölistan hanteras av styrelsen och är inte publik för utomstående. Kontakta styrelsen för frågor kring detta.

Läs mer på föreningens hemsida.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,8811%

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
350 kr
Summa
350 kr

Energideklaration

Utförd
Ja

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Rödhaken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
114
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Rödhaken äger fastigheten Rödhaken 1. Flerbostadshusen byggdes 1964-1965 och verksamheten består av 114 lägenheter på adresser Dalviksringen 65 - 97.

Observera att information som berör föreningen är inhämtad via säljaren, årsredovisning, stadgar och kontakt med styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare har man en egen undersökningsplikt och uppmanas därför att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens hemsida www.brfrodhaken.se eller kontakta föreningen via e-post styrelsen@brfrodhaken.se.

Föreningens ekonomi

Brf Rödhaken är en mycket stabil förening som årligen redovisar sunda siffror. Man stoltserar med låga skulder (1 891 kr/kvm enl årsredovisning 2022), välskött fastighet och förmånliga månadsavgifter. För att ta höjd för ökade räntekostnader, inflation m.m. så höjdes avgiften i januari 2023 med 20%. I nuläget (kontroll 2023-10-09) ser styrelsen inget behov av ytterligare justering. Den ekonomiska förvaltningen hanteras av Jönköpingsbostäder, och den tekniska förvaltningen hanteras av HSB Fastighetsförvaltning Göta AB.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdeförsäkrad. Försäkringen innefattar brandskada, vattenskada, inbrott, maskinskada, styrelseansvar, ohyra samt bostadsrättstillägget för samtliga lägenheter.

Renoveringar - Utförda och planerade

Kontinuerligt underhåll och service sker för att hålla en stabil ekonomi i föreningen samt hålla husen i gott skick för att undvika oförutsägbara renoveringar och kostnader. Nedan listas ett urval av historiska åtgärder:

2023 - Nya entrépartier
2022 - Nya maskiner i tvättstugorna. Låsbyte.
2020 - Ny belysning i lyktstolpar, gångar, entréer och uteplatser. Ny gång med belysning genom häck (kommer asfalteras). Nytt tak med belysning vid garaget. Belysning vid husändar. Ny bakdörr hus 1 med gång och belysning. 8 st nya parkeringsplatser. Nytt gångräcke mellan hus 2 & 3. Skylt med anvisningar på parkeringsdäck.
2019 - Målning av trapphusen.
2017 - Tak ovanför soprumsentrén har satts upp. Två nya grillplatser har byggts. Balkongombyggnationen.
2016 - Relining av de horisontella rören under huskropparna samt spolning av de vertikala (dessa åtgärdades 2008). Ventilationssystemet renoverat och åtgärdat för alla huskroppar och lägenheter.
2015 - Inpasseringssystemet sattes i drift. Garagegolvet renoverades samt att pelarna målades röda. Renovering av ventilationssystemet fortgick.
2014 - Besiktning av föreningens ventilationssystem utföres. Renovering av fastighetens ventilationssystem påbörjas. Nytt inpasseringssystem installeras (klart efter nyår 2015).
2013 - Garage glasas in och förses med ventilation. Ny golvbeläggning i garaget. Nya besöksplatser, 7st, ställes i ordning. Automatiska dörröppnare installeras.
2012 - Ny fastighetsförsäkring tecknas. Översyn och komplettering planteringar.
2011 - Målning av tak, väggar och räcken på samtliga balkonger och uteplatser.
Rörelsestyrd LED-belysning installeras i alla trapphus och källare.
2010 - Utbyte av alla fönster till 3-glasfönster.
2009 - Anskaffning av nytt sophanteringssystem. Omläggning av tak samt utbyte av hängrännor och stuprör. Byte av fläktar.
2008 - Stamrenovering (Proline)
2007 - Markarbeten/ny stenläggning respektive asfaltering av samtliga gårdar samt mellanliggande gångvägar. Tilläggsisolering av tak. Kontrollbesiktning och reparation av balkongers bärighet.
2005 - Miljöstation har inrättats. Ny gårdsbelysning installeras. Takreparation, Dalviksringen 95-97 resp. 65.
2004 - Byte av elskåp i samtliga lägenheter. Nya skåp med jordfelsbrytare installeras.
2003 - Parkeringsdäcket renoveras med ny ytbeläggnings. Nyplantering av växter vid parkeringsdäcket. Tvättstugan hus 1 helrenoverades.

Föreningens underhållsplan är upprättad i samarbete med en fastighetskonsult i enlighet med gällande lag. Denna följes i största möjliga mån men akuta reparationer samt tidigareläggning av eventuella underhåll kan behöva göras.
- Vid kontroll oktober 2023 finns inga större renoveringar planerade de närmsta åren. Man håller på att titta på/undersöka solpaneler på sikt, men inget definitivt i nuläget.

Parkering

I föreningen finns totalt 106 parkeringsplatser, varav 48 platser i garage och 50 platser på parkeringsdäcket samt 7 platser vid/utanför garaget (besöksparkering finns också). Kostnad ca 60 kr/mån för p-plats och ca 130 kr/mån för garageplats.

Platserna tillhör inte enskild lägenhet, utan separat kösystem gäller. Kölistan hanteras av styrelsen och är inte publik för utomstående. Kontakta styrelsen för frågor kring detta.

Läs mer på föreningens hemsida.

TV/bredband

Föreningen har ett gruppavtal med Tele2 avseende TV (grundutbud), bredband (100/10 Mbit/s) och telefoni (fast telefoniavgift + samtal upp till 29 kr/mån).

Fler TV- kanaler och snabbare internetuppkoppling kan beställas från Tele2 enligt deras taxor. Kontakta Tele2 för mer info kring detta.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en välvårdad och trivsam innergård med plana gräsytor, belysta gator, uteplatser och lekplatser.

Gemensamma utrymmen

- Gemensamm tvättstuga (en i varje huskropp - totalt 3st) utrustad med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Även mangel finns att tillgå.
- Soprum mitt emot parkeringen på parkeringsdäcket i hus 1.
- Cykelparkering i källarplan i alla hus.
- Äger man en el-cykel och vill ladda denna i det gemensamma parkeringsutrymmet kostar det 30 kr/mån.
- Barnvagnar får inte placeras i trappuppgångar då utrymningsvägarna måste hållas fria. Istället hänvisar man till att ställa dem antingen i cykelförråd, ens egna förråd eller på markplan under trappan i trapphusen.
- Lägenhetsförråd finns till samtliga lägenheter.

Om Dalvik

Att bo i Dalvik

Dalvik är ett populärt och trevligt område strax väster om Jönköpings stadskärna. Här bor man naturnära och lugnt men ändå väldigt nära city. I närområdet finns flera bra skolor och förskolor. Här finns lekplatser för de små och fina strövområden. Att ta sig till och från Dalvik är enkelt. Citybuss nummer två går med korta mellanrum från Dalvik centrum och på cirka femton minuter promenerar man ner till Jönköpings centrala delar. Här finns även en välsorterad matbutik som också hanterar post & paket, pizzeria och frisör. Det går också väldigt snabbt och smidigt att ta sig ut på motorvägarna utanför och runt Jönköping.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Dalvik? Kontakta Bjurfors mäklare i Jönköping! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Dalviksringen 67

Dalviksringen 67

554 45 JÖNKÖPING

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Värdera din bostad i sommar med Bjurfors

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Jag är intresserad av Dalviksringen 67

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo