En två-rums-goding i ett av Gamla Kålgårdens äldsta hus. Ha-begär på högsta nivå!

Gamla Kålgården, Jönköping

Kålgårdsgatan 23

På förhand
Utgångspris
2 250 000 kr
Avgift
3 620 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 2
Boarea
57 kvm

En två-rums-goding i ett av Gamla Kålgårdens äldsta hus. Ha-begär på högsta nivå!

Lika hård som stenen i fasaden lika mjuk och behaglig är lägenheten som döljer sig innanför. Lätt att trivas på Kålgårdsgatan 23.

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Nathan Efram

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-27 11 00

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Kålgårdsgatan 23
. Kålgårdsgatan 23 - Bjurfors
. Kålgårdsgatan 23 - Bjurfors
. Kålgårdsgatan 23 - Bjurfors
. Kålgårdsgatan 23 - Bjurfors
. Kålgårdsgatan 23 - Bjurfors
. Kålgårdsgatan 23 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En två-rums-goding i ett av Gamla Kålgårdens äldsta hus. Ett för området lite ovanligt hus som sticker ut där det står i sin fulla stenskrud. Lika hård som stenen i fasaden lika mjuk och behaglig är lägenheten som döljer sig innanför. Lägenheten är belägen på våning två vilket gör den i stort sett helt fri från insyn och dessutom är den rik på naturligt ljusinsläpp från både norr och söder. Den tilltalande renoveringen skedde för bara något år sedan. Kök, alla ytsikt och golven fick sig en rejäl omgång och slutresultatet blev mer än lyckat. De moderna pusselbitarna passar utmärkt ihop med de ursprungliga.

Allt på sin plats, det är planlösningens melodi. Dessutom med en stor portion förvaring, i klädkammaren precis innanför entrén. Här är lika enkelt att bo två som en, utrymmet finns helt klart. Dessutom finns här en skyddad innergård dit det går alldeles utmärkt att bjuda in sina vänner för en grillfest när vädret tillåter.

Varmt välkomna till Gamla Kålgården och Kålgårdsgatan 23!

Interiör

Välkommen in till Kålgårdsgatan 23! Till trapphuset tar du dig smidigt från Kålgårdsgatan eler genom att passera föreningens vackra gårdsmiljö. Lägenheten finns en trappa upp och redan i trapphuset märker man av den påtagliga charmen.

Väl innanför dörren möter du ett modernt hem, fyllt av ljusa och avslappnade toner. Rakt fram mellan vardagsrummet och köket finns det en platsbyggd garderob. Köket renoverades 2016 i modern stil, luftigt och praktiskt kök med köksinredning i vitt. Även ovanför bänkytorna sitter det ett vitt kakel och under överskåpen finns det spottar installerade. Vid fönstret som vetter åt norr finns det plats för minst fyra sittande personer. Köket är fullt utrustat och skulle man vilja koppla upp en mikro så är det förberett med både plats och dragen el i ett av högskåpen.

Till vänster om entrédörren finns lägenhetens rymliga klädkammare. Den förra ägaren förädlade ytorna med bland annat hyllplan, stänger och trådbackar. Vidare ut till vardagsrummet möter du vackra takrosetter, stora fönsterpartier, djupa fönsternischer och tillsammans med de nutida nyanserna på golv och vägg gör vardagsrummet till lägenhetens bäst-rum. Rikligt med södersken gör att du kan slå dig ner i soffan och läsa en bok med naturligt solljus som sällskap.

Våningens sovrum är ett ombonat rum, tillräckligt stort för dubbelsäng med tillhörande sidobord och enstaka möbel. Tack vare att lägenheten kommer ett plan upp slipper du insynen. Fönster åt syd ger skönt ljus och skyddar även mot stadsljuden. Lägenhetens badrum är uppfräschat med bland annat nyare inredning såsom uppdaterad kommod och knoppar. I badrummet finns förutom det som är standard i ett badrum ett badkar istället för dusch. Det är även helt förberett för tvättmaskin.

Brf Delfinen utgör huvuddelen av det kvarter som avgränsas av Kålgårdsgatan, Fortunagatan, Odengatan och Stenhuggargatan. Tillsammans med små avgränsade gårdar har Gamla Kålgården blivit en unik, vacker och rogivande boendemiljö med några minuters promenad från utbudet i Jönköpings centrum. Hela kvarteret är präglat av småskalig närhet och utformat med ett antal mindre pittoreska gårdar där miljön är utformad i högsta ambition.

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Uteplats/balkong

De boende i huset förfogar över en egen gemensam innergård. Här finns plats för grillen, utemöbler och cykelparkering. En egen liten oas där huset skyddar från gatans sus och brus och ett högt plank skyddar från nyfikna blickar.

Ombyggnad, Renoveringar

Lägenheten är smakfullt renoverad från golv till tak. Renoveringarna utfördes av föregående ägare under 2016. Alla ytskikt, kök och maskinpark.

Övriga byggnader/utrymmen

Den gemensamma tvättstugan ligger i huset. Man behöver gå ut på gården och in i porten bredvid.

Till lägenheten hör ett stort förråd beläget på innergården.

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till ComHems. Ett grundutbud av tv-kanaler samt bredband om 100/10 mbit/s ingår i månadsavgiften.

Parkering

Till garage- och parkeringsplatserna tillämpar föreningen ett separat kösystem som man ställer sig i när man antas som medlem. För en garageplats betalar man 475 kr/mån, parkeringsplats med motorvärme för 350 kr/mån och parkeringsplats utan motorvärme för 275 kr/mån. För närvarande står 8 medlemmar i kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 620 kr

Värme, vatten, kabel-tv och bredband

Ekonomi

Andel i föreningen
1,10237%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 250 000 kr
Lägenhetsnummer
8-2088-1-49-2
Våningsplan
2 av 2
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
57 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadhus
Byggår
1910
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till/frånluft med återvinning
Fönster
Tvåglas

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Delfinen i Jönköping HSB
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
74
Antal hyresrätter
3
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Förening: Brf Delfinen
Föreningens fastighet Delfinen 10 bebyggdes först under början av 1900-talet. I samband med att stadsdelen Gamla Kålgården skapades under 1990-talet genomgick kvarteret Delfinen en genomgripande restauration genom ombyggnation av byggnader, förflyttning av hus och även nybyggnation. Utformningen av Gamla Kålgården genomfördes i nära samarbete mellan kommunen, Länsmuseet och andra kulturbevarande myndigheter.

Idag består Delfinen 10 av 74 lägenheter, varav 3 är upplåtna med hyresrätt. Dessutom har föreningen 4 lokaler upplåtna med hyresrätt. Den totala bostadsytan uppgår till 5 166 kvm och lägenheterna är fördelade på 7 ettor, 32 tvåor, 22 treor, 12 fyror och 1 femma. Lokalytan uppgår till 222 kvm.

Parkeringsplats med eller utan elstolpe samt garage kan hyras genom föreningens separata kö. (Kostnad ca, 475 kr/mån, 275 kr/mån respektive 350 kr/mån). Vid biblioteket finns även ett kommunalt parkeringshus där man som boende i området kan hyra. Föreningen har en rymlig och fräsch tvättstuga på innergården. Cykelförråd finns också. Föreningen har även en övernattningslägenhet om 32 kvm. Fastigheten är ansluten till ComHem och såväl kabel-tv som Internet ingår i avgiften.

Delfinen är en välvårdad förening med välskötta och charmiga fastigheter. Trappstädning ombesörjs av föreningen och ingår i avgiften.
Fastigheterna och trädgårdarna sköts av HSB-Göta service.

Utförda renoveringar;
2019
- Renovering av trapphus
- Fortsatt renovering av fasad och fönster
- Kådlås till samtliga gemensamma utrymmen

2018
- Fortsatt renovering av fasad och fönster på de Q-märkta byggnaderna
- Renovering av tvättstugan på Odengatan.
- Renovering av trapphus.

2016
- Ommålning av fasad, besiktigat och renoverat balkongerna på Odengatan 22.
- Målning av taken på Fortunagatan 21, Stenhuggargatan 4, tvättstugan Fortunagatan 17 och gårdshusen på Fortunagatan 15
- Renovering av trädgård mellan Fortunagatan 13 och Odengatan 20-22.
- Byte av dörrar samt renovering av trapphus Fortunagatan 13A

Löpande;
- Målningsarbeten och fönsterbyten på föreningens träbyggnader

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
300 kr
Försäkring
100 kr
Summa
400 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd

Området

Om området

Härlig omgivning av både gamla trähus och nyare bebyggelse samt charmiga kullerstensgator. Runt hörnet ligger mataffärer, med generösa öppettider. Exemplariska avstånd till allt staden har att erbjuda, på ett par minuter. Lika nära till Rocksjön, Munksjön och Vättern, så variation på naturupplevelser är det ingen brist på. Även restauranger, caféer och bageri har du på nära håll. Stans mest klassiska löprunda hittar du runt Munksjön där du aldrig är ensam på gruset. Gamla Kålgården är ett av Jönköpings mest attraktiva områden. Här är en del av bebyggelsen bevarad ända sedan 1800-talet. Gamla hus och miljöer har bevarats och samsas med nyare modernare fastigheter i olika tappning. Det är den kontrasten som ger området spännande charm och liv. Hela centrum ligger runt hörnet.

Karta

Kålgårdsgatan 23

Kålgårdsgatan 23,
553 23 Jönköping

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Nathan Efram

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-27 11 00