Hög sekelskiftes charm

Huskvarna - city, Jönköping

Vättergatan 26D

Accepterat pris
3 350 000 kr
Avgift
3 550 kr
Antal rum
4
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 2
Boarea / Biarea
114 kvm / 36 kvm

Hög sekelskiftes charm

Vättergtan 26D bjuder på sekelskiftescharm i två plan med tillgång till en egen trädgård.

 • Ansvarig mäklare

  Magdalena Stoor

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0723-147100

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkommen till Vättergatan 26D och dess 114 kvm med ytterligare 36 kvm som biarea. Ett charmfull bostad, renoverad med förstklassiga materialval, inredd med sobra färgsättningar och praktiska lösningar och vacker och funktionell ända ut i fingerspetsarna.
Kringgående planlösning, med två rum i fil som idag används som vardagsrum, den naturliga samlingspunkten. Köket är en charmig avdelning, värt en berättelse för sig självt med en klassisk utformning, nyansen är jordnära och inredningen går i traditionellt vitt. Ett riktigt trevligt kök att stå och laga mat i. Badrummet är praktiskt med stor dusch, rejäl rymd och de bekvämligheter du behöver i ett badrum finns, intill finns en separat wc.
Vindsvåningen bjuder på ett öppet och luftigt plan med takbjälkar och murstock mitt i rummet och en magisk fransk balkong med utsikt över Vättern. Här ryms en sovrumsdel och ett allrum samt ett stort dressingroom som löser förvaringsbehoven samt en liten toalett.
Här har man val att dela upp trädgården i fyra så att man har sin ” egna privata trädgård” och kan nyttja hur man vill. Den egna parkeringsplatsen är en rejäl tillgång, dessutom i anslutning till din entrédörr.

Att lägenheten dessutom är belägen på en av Huskvarnas mest attraktiva adresser i en mycket stabil förening med låg belåning är ytterligare ett stort plus. Läget är verkligen helt perfekt, närhet till mataffärer, vårdcentral och restauranger, så fort man kommer innanför portarna och sen upp i lägenheten så kan man inte tro att man befinner sig mitt i stan.

Interiör

Hjärtligt välkomna till Vättergatan 26D. Här har man en egen liten trädgård då man i föreningen har valt att dela upp den, så de boende kan nyttja sin del som man helst önskar. Lyxigt med egen parkeringsplats i direkt anslutning till huset. Egen entré. Vi välkomnas av en liten hall med plats för avhängning av ytterkläder. Golvet pryds av ett vackert marmorgolv. Vi följer den vitmålade trappan upp till bostadens första våningsplan. Här möts vi av en hall som väver ihop bostadens rum samt trappan upp till tredje våningen. På detta plan har vi en kringgående planlösning.

Från hallen tar vi oss till balkongen som vetter mot den grönskande trädgården ett rofyllt och avkopplande läge. Gården är lugnt belägen med ett österläge och en fin utsikt mot Huskvarnaberget.

Vidare in i bostaden kommer vi till köket. Köket är verkligen något som fångar blicken direkt när man stiger in. Här har man verkligen lyckats med att bibehålla husets ursprungliga charm. De vita skåpsnickerierna har kombinerats med vitt kakel över bänkytorna i ek och sten. Dessutom finns det gott om stuvutrymme för alla grytor, kastruller, tallrikar och annan köksutrustning. Den naturliga matplatsen invid fönstret vetter mot gården och det är också där du njuter av din frukost.

Efter köket ansluter två rum i fil båda med vacker stavparkett, breda golvlister och charmiga skjutdörrar. Båda rummen nyttjas i dag som vardagsrum och sällskapsrum. Skulle lika gärna gå att nyttja det ena som matsal då det ansluter fint från köket och rymmer gott om plats för stora middagsbjudningar, i goda vänners lag.

Det tredje rummet med hög charmfaktor. Gamla skjutdörrar som försvinner in i väggen precis som förr, klassiskt parkettgolv, höga listverk och högt i tak. Detta rum används i dag som konto men lämpar sig också som sovrum.
Likaså är badrummet fullt utrustat och försett med helkaklade väggar i ett tidlöst utförande. Badrummet är praktiskt med stor dusch, utrymme och de bekvämligheter du behöver i ett badrum, samt separat tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare.

Praktiskt med separat toalett, som vi finner på andra sidan om serveringsgången.

Vi tar oss upp till tredje våning, vindsplanet. Detta är ett plan med öppen och luftig planlösning. Mitt i rummet går murstocken, vindssmygarna går hela vägen och de gamla takbjälkarna skapar en gedigen känsla. Det första vi möts av är den franska balkongen med utsikt över Vättern, vidare in kommer vi till sovrumsdelen med plats för dubbelsäng. Den öppna ytan lämpar sig också väl som sällskapsdel med soffor och tillhörande möblemang.
Vidare in på detta våningsplan så finner vi en toalett, samt en rymlig klädkammare med gott om förvaringsutrymmen, så både mannens skjortor och fruns finklänningar får gott och väl plats.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Trädgården har delats in i fyra delar, varje lägenhet har sin egna trädgård.

TV/bredband

Föreningen har dragit in fiberoptiskt bredband via Wetternet till sina lägenheter.

Parkering

P-plats ingår i avgiften. Utanför huset finns ett flertal parkeringsfickor där det ofta är enkelt att få plats.

Månadsavgift

Avgift
3 550 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, parkeringsplats & kabel-TV

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
420 kr
Summa
420 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ägir 16
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Ägir 16 bildades 1929 och det var också då fastigheten bebyggdes.
Föreningen består av fyra charmiga lägenheter. Ekonomin är stabil och lånen är låga.
Medlemmarna samsas om skötseln och till de fyra lägenheterna ingår också en egen del av trädgården.

Ekonomi

Andel i föreningen
25%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Accepterat pris
3 350 000 kr
Våningsplan
2 av 2
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
4
Boarea
114 kvm*
Biarea
36 kvm

* Enligt bostadsrättsföreningen

Området

Om området

Huskvarna centrum har ett varierat utbud av affärer, restauranger och livsmedelsbutiker. I city, även kallad Esplanaden, hittas ett serviceutbud med bland annat galleria, vårdcentral och apotek. Bussförbindelserna är utmärkta där 1.an (stamlinje) går var tionde minut. Dessutom tar man sig lika lätt till utkanterna och behöver man ta tåget är Huskvarna station inte långt bort. Huskvarna city är för många lika ljuvligt som Huskvarna är känt.

Karta

Vättergatan 26D

Vättergatan 26D,
561 32 HUSKVARNA

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Magdalena Stoor

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0723-147100