Huset imponerar med sitt höga läge & dess anor från 1800-talet, dessutom fin planlösning & uterum.
Besiktigad
Utgångspris
3 300 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
1105 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
120 kvm / 72 kvm

Visning

 • måndag 12/4, KL 18:00 - 19:00

  Under rådande omständigheter krävs tidsbokning. Boka in direkt via webben eller till ansvarig mäklar

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Huset imponerar med sitt höga läge & dess anor från 1800-talet, dessutom fin planlösning & uterum.

Ett hus som tar väl hand om familjen i alla skeden. Ett fantastiskt hem som låter de stora rummen tala & ytorna flöda i ljus. Anor från 1800-talet.

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Tim Wretmo

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0723-25 99 00

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ett stort tryggt hus som tar väl hand om familjen i alla skeden.

Stenplattorna utanför den mysiga farstukvisten är väl beprövade av alla dagbarn som hoppat hage här genom åren. Det sätter liksom prägeln för hemtrevligt när man kliver in i huset. Det finns inte mycket kvar som bevittnar att huset byggdes så tidigt som 1910, eller egentligen tidigare än så men det var då huset daterades. På 70-talet genomgick det ett flertal större renoveringar som många hus gjorde på den tiden, så även detta. Men rykten säger att detta hus var ett av de pampigare på Petersberg tidigt 1900. Var sida om uppfarten tronade då två maffiga pelare upp ackompanjerade av varsitt lejonhuvud.

Förr ombonades trädgården av ett vitt staket som gjorde att barnen kunde springa fritt utan någon som helst rädsla för trafiken, som ju också för med sig många bra egenskaper. Buss nummer 15 åker ofta förbi utanför, hållplatsen uppför backen stannar mitt utanför huset, ska du istället ta bussen ner till stan ligger den hållplatsen bara ett stenkast ner i backen. Något som varit uppskattat för tonåringarna.
Ytterligare ett stenkast nedanför huset ligger skogen, gångpromenad, kojor och vårens första vitsippor gör det till ett riktigt guldkorn för barnen. Uppe på ”berget” finns också närheten till Tempo en bit upp, frisör och pizzeria. Inte minst ett flertal förskolor och skolor.

Det absolut bästa med ”49an” är ju ändå det höga läget, med sol dygnet runt. Att kunna komma hem från jobbet klockan åtta på kvällen och fortfarande kunna sola. Den stora altanen rymmer många och den inglasade delen med infravärme gör det möjligt att samla familjen här även vintertid.

Den stora tomten ger en massa möjligheter, här har det både odlats potatis och funnits hallonland. Det har också spekulerats genom åren att göra uppfarten bredare som i dagsläget rymmer tre till fyra bilar. Tomten har en rejäl pulkabacke i två etapper, som sommartid agerat såpabacke på midsommarfesterna.

Ett fantastiskt hus som låter de stora rummen tala och ytorna flöda i ljus. Här finns alla möjligheter.

Interiör

Det här är ett varmt hus, ett ombonat hus. Ett hus med känsla och själ. Det stod här redan när finfolket åkte förbi med häst och vagn på väg upp för backen till kyrkan om Söndagarna. Nuvarande ägare känner huset väl, hon har bott här i trettio år. Huset är väl omhändertaget och har renoverats löpande under årens lopp.

Entréplanet;
Via en farstukvist på husets gavel kommer man in i husets hall. En hall som leder vidare in till såväl vardagsrummet som köket och entréplanets lilla toalett. Härifrån går även den svängda trappan upp till det övre planet och under trappan finns ett förråd.

Huset är utrustat med ett gediget arbetskök, äldre men välvårdat. Kökets många skåp och lådor slukar det mesta som kommer i dess väg och det finns arbetsytor som både räcker och blir över. Platsen i huset är så mycket mer än ett kök. Det är en plats familjen umgås på, det har gjorts läxor och det har spelats spel. Helt enkelt en plats att mötas på, många samtidigt. Köket är utrustat med kyl/frys, spis, fläkt samt diskmaskin.

Intill köket ligger husets vardagsrum, ett stort rum som löper från gavel till gavel och är försett med stora fönster åt båda hållen. Husets murstock löper genom rummet och i den finns en fullt fungerande insats. Rummet är lätt att möblera efter eget önskemål och det är härifrån man kommer ut till såväl balkongen som altandäcket.

Här nere på entréplanet finns också en toalett, praktiskt att ha en på varje plan. Den nås ifrån hallen och är försedd med ett fönster.

Det övre planet;
En våning upp blir det på en gång lite mer privat och lugnt. Våningsplanet består av tre sovrum, ett badrum och en klädkammare. Förr var rummen mindre men nuvarande ägare har tagit bort kattvindarna för att på så sätt göra rummen större.

De tre sovrummen är rejält tilltagna, alla är försedda med stora härliga fönsterpartier och lite snedtak vilket ger rummen karaktär. Att sovrummen är placerade på samma plan gör huset praktiskt och har man små barn så har man dom alltid nära.

Här uppe finns också husets badrum, rymligt och modernt men samtidigt tidlöst. Grått och vitt, med stor duschplats, handfat och förvaringshyllor. Fönstret intill duschen är en trevlig detalj. Solstrålar in och blickar ut.

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Fastighetsbeteckning

Petersberg 12

Ombyggnad, Renoveringar

Nuvarande ägare har bott i huset i cirka 30 år och det har under hennes tid utförs flera renoveringar. Nedan följer en lista;

Kök -89
Luftvärmepump - 10
Asfalterad uppfart - 99
Badrum övervåning - 00
Lilla toaletten - 00
Inglasad altan - 00
Tilläggsisolerad vind och övervåning - 94
Uppmurad öppen spis - 00
Nuvarande kassett - 14
Vardagsrums renovering, flytspacklat samt nya golv. Nytt tak och foder.

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till Wetternet varifrån man beställer såväl Internet som Tv-kanaler. Hos Wetternet finns de flesta av Sveriges stora bredbandsleverantörer att välja på.

Parkering

Framför huset finns biluppställningsplats och inne i huset finns ett mindre garage. Ett garage som skulle kunna göras om till ett sovrum, hobbyrum eller kanske ett stort förråd.

Nuvarande ägare har i flera års tid tänkt bredda infarten, dels för att få plats med flera bilar och dels för att få mer svängrum. Nu blir det i stället ett tips till husets nästa ägare.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
3 300 000 kr
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
120 kvm*
Tomtarea
1105 kvm
Biarea
72 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
Tidigt 1900 / slutet 1800
Fasad
Kalksandsten och trä
Grund
Källare och liten del krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
El och luftvärmepump
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Fönster
Två & treglas

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd

Uteplats/balkong

Huset ligger högt så solens strålar har inga problem att hitta ner oavsett om det är på morgonen eller sen eftermiddag. Några enstaka träd och buskar kan skymma då och då men det är det ända.

På västra sidan om huset finns uteplats och intill den ett inglasat uterum. Båda nås från husets vardagsrum. Just uterummet har en uppskattad plats att mötas på, att umgås och otaliga middagar har avnjutits här.

På husets södra sida hänger en balkong, ovanför garaget, även den har sin utgång från vardagsrummet.

Tomt

Tomten är kuperad men har även sina plana delar. Den är stor och som gjord för lek, studsmatta och äventyr. I hörnet står en lekstuga som har använts flitigt genom åren.

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Tillträde

Enligt överenskommelse

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 052 000 kr
Byggnadsvärde
1 155 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 524 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
20 000 kr
Försäkring
3 940 kr
Renhållning
3 150 kr
Vatten/Avlopp
3 154 kr
Summa
30 244 kr

Under rubriken el ingår såväl hushållsel som uppvärmning av huset.

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev uttaget om sammanlagt 642 000 kr

Området

Om området

Petersberg är en pärla upp på höjderna av Huskvarna. Stadsdelen har direkt närhet till grönområden, vandringsleder och friluftsliv. Mataffären som finns är otroligt uppskattad, dessutom finns pizzeria i närheten av området. Backen ner, Huskvarna city, finns ett större utbud om man saknar något extra, där finns allt såsom shopping, restauranger, bageri och apotek. Området har närhet till förskola och grundskola, Stensholmsskolan. Bussarna går tätt och vid Huskvarna centrum så byter man vidare ut till kommunens stadsdelar.

Karta

Hakarpsvägen 49

Hakarpsvägen 49,
56138 Huskvarna

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Tim Wretmo

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0723-25 99 00