Långt in på återvändsgata, vitputsat och med flertalet stora renoveringar bakom sig.

Huskvarna - söder, Jönköping

Lerkullegatan 3

Besiktigad
Utgångspris
3 850 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
860 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
224 kvm / 92 kvm

Visning

 • måndag 21/9, KL 18:45 - 19:30

  Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Långt in på återvändsgata, vitputsat och med flertalet stora renoveringar bakom sig.

Ett familjehus i Huskvarna där mycket är gjort, tomten är ovanligt stor & rymden i huset påtaglig. Ett stiligt hus med möjligheter!

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Nathan Efram

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-27 11 00

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Kanske har ni många barn eller så planerar ni att få. Kanske vill du ha utrymme för dina hobbies eller så är din släkt stor och kommer ofta på längre besök.
Kanske tycker du om blommor och vill ha en stor trädgård där ett växthus är ett måste eller så letar du med ljus och lykta efter ett hus med plats för en egen liten fotbollsplan.
Ja, som du märker är det här ett hus med många strängar på sin lyra. Nuvarande ägare flyttade in i slutet på 90-talet och har sen dess gjort en resa genom i stort sett hela huset.
Hon har haft sällskap av nya elstammar och rör, hon har bjudit med såväl ny fasad som tak och dessutom vinkat adjö till de gamla fönstren. Uterummet slog följe 2006 och bergvärmen blev delaktig i resan 2009.
I stort sett alla stora, tunga och yttre renoveringar är utförda och invändigt är både kök och badrum utbytt (visserligen för ett antal år sedan men fortfarande fräscht).

Huset var tidigare ett tvåfamiljshus men numer är det avsett för en familj. Entréplanet är anpassat för att umgås medan våning två och tre är av lite mer privat karaktär.
Speciellt våning tre som sannolikt blir tonåringarnas favoritdel av huset då de där tillåts vara lite för sig själva.
Källaren är anpassningsbar och rummen är som gjorda för att fyllas med diverse hobbies. Där nere finns även flertalet förråd och husets tvättstuga.

Trädgården runt om är stor och grön. Här finns växthus, förråd och en pulkabacke för de djärva. Nedre delen är helt plan och som gjord för diverse lek och bollsport.

I Huskvarna är allting nära. Det är nära till såväl buss- som tågförbindelser, det är nära till affärer och det är nära ut på E4.an för vidare färd.
Skolor och förskolor finns på behagligt avstånd och lekplats för de små i slutet på gatan. Gatan ja, den är liten och av "återvändskaraktär" vilket gör det tryggt att släppa ut barnen i trädgården eller för dem att spela bandy framför huset.

Varmt välkomna till Lerkullegatan 3!

Interiör

Det här är ett stort hus med plats för många och med en trivsam planering. Huset är naturligt uppdelat med sociala ytor på ett plan, sovrum på två plan och sen en källare för valfria hobbys och med tvättstuga.

Entreplan;
Entrén är rymlig nog för fler att ramla in samtidigt och vill man hänga av sig ytterkläderna gör man det i garderoben direkt till vänster. Golvet är klätt med slitstark klinker så smutsiga små och stora skor är varmt välkomna in de också.

Kliver man vidare in ett par steg så möts man av det stora köket. Ett riktigt "villakök" med gott om bänkytor och stuvutrymme som räcker och blir över. Köket byggdes om och renoverades av nuvarande ägare i sin helhet. Det är även fullt utrustat och försett med både plats för matbord och barhäng. Golvvärmen under klinkersen ger en behaglig temperatur och dessutom är det skönt för fötterna när man är lite frusen om morgonen.

I anslutning till köket finns en toalett. "Djungeltoan" som den kallas, sannolikt på grund av sitt utseende. I alla fall skönt att ha precis i anslutning till köket och vardagsrummet.

Vardagsrummet var i från början två rum som nu har öppnats upp och tillsammans blivit ett stort vardagsrum i vinkel. Rummet har många fönster varifrån dagsljuset strålar in från morgon till kväll. Lätt att möblera, både för fest och för soffhäng. Kaminen är fullt eldningsbar och golvet här inne består av klassisk fiskbensparkett.

Våning två;
Andra våningens yta är fördelad på tre stora sovrum, klädkammare och badrum. Lite mer privat och ombonat. Två av sovrummen ligger i fil men det går att göra en separat ingång till det innersta, om man så vill. I alla tre rummen ligger den fina originalparketten kvar, vacker och från husets ursprung.

Badrummet är precis som det mesta i huset ombyggt. Det har gått från litet till stort, med betoning på stort. Först kommer man in i ett rum varifrån man sedan leds in i till rummet där badkar, dusch, handfat och toalett finns. Planeringen ger en rymlig känsla precis som de många fönstren. Från badrummet når man även ut till en balkong. Kaklat, klinkat och med golvvärme.

Våning tre;
Den tredje våningen var tidigare vind men är inredd och isolerad. Här huserar två rum, ett på var sida, och en toalett. Det finns även garderober och stuvutrymmen. En del av huset som har många användningsområden. Kontor, arbetsrum, spelrum eller så får familjens båda tonåringar var sitt avskilt rum.

Källaren;
I källaren finns två rum . Ett lite större och ett mindre där bara fantasin sätter stopp. Utrymme finns i alla fall för en mängd olika roliga hobbys. Här finns också husets tvättstuga och flera förråd.

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Fastighetsbeteckning

Mikado 3

Övriga byggnader/utrymmen

På var sin sida om huset finns växthus och förråd.

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till Jönköpings stadsnät (Wetternet).

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut D-2016-00333604:1

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 692 000 kr
Byggnadsvärde
1 977 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 ½ plan med källare
Byggår
1948
Fasad
Puts på trästomme
Grund
Källare med betongplatta
Stomme
Betong/trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärmepump (-09), vattenburna radiatorer och vattenburen golvvärme.
Takbeklädnad
Sadeltak med betongpannor
Ventilation
Självdrag
Fönster
Treglas, tvåglas och tvåglas kopplade

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd

Ombyggnad, Renoveringar

Nuvarande ägare har gett huset mycket kärlek och värme. Huset var från början ett tvåfamiljshus som numer är ombyggt till en enfamiljsvilla.

Hela huset är ombyggt och renoverat, mycket skedde 2002. Alla rör är utbytta, all el ny och såväl kök som badrum revs ut och ersattes. Fönstren är ifrån 2006, taket 2006 och ommålning skedde 2015. Stammarna byttes 1997. Ny ytterdörr 2015. Installation av kamin 2014 och nytt tyg till markiserna 2015. Uterum 2006 och bergvärmepump 2009.

Planbestämmelser

Stadsplan (1947-11-07) Tomtindelning (1943-08-24)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Optokabel, D201600333604:1.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
3 850 000 kr
Rum
7
Sovrum
5
Boarea
224 kvm*
Tomtarea
860 kvm
Biarea
92 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
9 525 kr
Värme
12 400 kr
Försäkring
6 100 kr
Renhållning
3 305 kr
Vatten/Avlopp
2 975 kr
Övrigt
65 kr
Summa
34 370 kr

Pantbrev

Det finns 17 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 688 500 kr

Området

Att bo i Huskvarna - söder

Området har en blandad bebyggelse med både villor och flerbostadshus. En liten bit upp i backen ligger Folkets park med ett rikt musikliv och aktiviteter. En bit ner i backen ligger 7-Eleven som har öppet dygnet runt. Nära är det också till konditori, en populär pizzeria och Huskvarnas tågstation. Vill du ta en promenad in till Huskvarna centrum gör man det på knappa 10 minuter. För den som gillar naturen ligger Öxnegården och fritidsområdet därikring på bekvämt avstånd. Vill man nå något som ligger lite längre bort kan man ta bussen, både 1:an och nummer 15 stannar i närheten.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Huskvarna? Kontakta Bjurfors mäklare i Jönköping! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lerkullegatan 3

Lerkullegatan 3,
561 42 Huskvarna

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Nathan Efram

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-27 11 00