Huset har stått stadigt ända sedan 1912, alltid ackompanjerad av Huskvarnas allra vackraste utsikt.
Besiktigad
Utgångspris
6 200 000 kr
Antal rum
8
Tomtarea
678 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
267 kvm / 8 kvm

Visning

 • söndag 29/3, KL 12:00 - 12:45

  Bokad visning. Kontakta mäklaren för anmälan.

 • söndag 29/3, KL 12:45 - 13:30

  Bokad visning. Kontakta mäklaren för anmälan.

 • söndag 29/3, KL 13:30 - 14:15

  Bokad visning. Kontakta mäklaren för anmälan eller anmäl på hemsidan.

FÖR DIN TRYGGHET

LÄS OM VÅRA RUTINER OCH ALTERNATIVA VISNINGAR FÖR ATT FÖRHINDRA SPRIDNINGEN AV CORONAVIRUSET.

Boka visning

Huset har stått stadigt ända sedan 1912, alltid ackompanjerad av Huskvarnas allra vackraste utsikt.

Vi är glada att kunna presentera Bergsgatan 16. Kombinationen historia, hus och beroendeframkallande vyer är svårslagen. Ett gediget bygge på berget.

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Andreas Efram

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0723-25 88 00

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Kombinationen historia, hus och beroendeframkallande vyer är svårslagen. Ett gediget bygge på berget för familjen och för framtiden. Det är lätt att första varför Husqvarna vapen AB för si så där 108 år sedan valde detta läget för sitt bygge. Huset är uppfört som en disponentbostad och har bildligt talat hela Huskvarna stad nedanför sina fötter och obruten utsikt bort mot Jönköping och ut över Vättern. Under senare år, både av nuvarande ägare och förra, har mycket jobb lagts på att modernisera huset men samtidigt har det varit av högsta vikt att gamla detaljer har fått leva vidare, bevaras och förädlas.

Huset håller ett mycket gott skick och här samspelar godbitar som fiskbensparkett med höga fotlister och ännu högre takhöjd. Köket är ifrån Lundins snickerifabrik och harmoniserar som handen i handsken med husets drygt hundraåriga historia. De båda badrummen är renoverade, det nere med bastu, och uteplatser att njuta av finns det såväl uppe som nere som framför som bakom. De fem sovrummen säkerställer att den stora familjen får plats och den cirka femtiokvadratmeter stora sällskapsytan säkerställer att stora sällskap trivs.

Interiör

Huset har en praktisk inbjudande entré. Lite avskild och med gott om plats för det som behövs lämnas av innan vidare upptäcktsfärd in. Lägg märke till det vackra originalfönstret som fortfarande sitter kvar i fasaden. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna är vita.
Från entrén öppnar den möblerbara hallen upp sig. Ljus tack vare det blyinfattade fönstret och med stödbelsyning i form av spotlights monterade i det vitmålade taket. Hallens golv är klätt med ekparkett och väggarna är bredspacklade och vita. Hela detta våningsplan har renoverats grundligt.

I anslutning till hallen finns såväl vinkällare som pannrum. Uppvärmningen sker via bergvärme (Scandinavia 9000). Det finns också en extra varmvattenberedare om totalt 360 liter som gör att man utan problem kan tappa upp ett bad och duscha samtidigt.
Det stora kombinerade tvätteriet och duschrummet är även det renoverat i sin helhet. På golvet ligger mörkgrå sten och väggarna bestå rav vita kakelplattor. Här finns praktisk duschhörna, badrumsmöblemang från Aspen, grovvask, torkskåp, torktumlare och tvättmaskin. Spotlights är infällda i taket och det västervända fönstret bjuder på både rikligt med naturligt dagsljus och utsikt. Här finns även separat toalett och bastu för runt sex personer. Från fönstret i bastun har en man en fantastisk utsikt över Huskvarna stad och dess omnejd.

För att ta sig uppåt i huset använder man den vackra och svängda trätrappan, målad i brutet vitt. Väl uppe når man ytterligare en möblerbar hall försedd med fönster i både norr och väster varifrån utsikten imponerar stort. Här är golvet klätt med fiskbensparkett, det är hela 2.7 m till tak, väggarna är släta och golvlisterna höga. På första plan finns inget badrum men en toalett. Renoverad med kalksandstensgolv och under det golvvärme. Här finns vädringsfönster och badrumsmöbler från Aspen.
Klassiska pardörrar med ett högt valv skiljer hallen från köket. Ett kök som helrenoverades under 2010 men fortfarande känns näst intill som nytt.

Köket är måttbeställt och tillverkat av Lundins snickerifabrik i Hestra, massiv vitmålad Ask. Luckorna är speglade och beslagen är av mattborstad metall. Dessutom med vackra småspröjs och vitrinskåp. Köket är renoverat med stor känsla och yrkeskunskap, dessutom harmoniserar det totalt med det drygt hundra år gamla huset. Inredningen i lådorna är tillverkade av massiv valnöt och även arbetsbänkarna är av detta träslag. Här finns fullstor kyl & frys gömda bakom skåpsluckor, mikro, varmluftsugn, induktionshäll, diskmaskin och fläkt. Mitt i står en köksö som är tillverkad av samma snickeri som byggde köket. Sittplatser, arbetsytor och en samlingspunkt. Intill köket finns ytterligare en entré, sannolikt förr använd av tjänstefolket. Precis som toaletten precis intill är golvet här klätt med kalksandsten och dessutom finns det ett vädringsfönster mot norr. Mellan köket och entrén finns en skjutdörr.

Vardagsrummet ansluter till köket och mäter cirka tjugofyra kvadratmeter (då räknar vi inte in matsalen). Vacker fiskbensparkett, stora fönster mot naturen utanför och öppen spis. Ett rum att längta hem till.
Rum i rum ligger husets ståtliga matsal, en bred öppning skiljer dem åt. Dess cirka tjugotvå kvadrat ger svängrum så det räcker och blir över. Förmodligen får hela släkten plats vid bordet när det vankas fest. Dagsljus kommer in via fyra stora fönster samt balkongdörr i västerläge. Intill matsalen finns ett stort rum som idag nyttjas som salong där skönsoffan står men det kan lika gärna användas som sovrum om behovet finns. Golvet här är av fiskbensparkett, väggarna vita och fotlisterna höga. Två fönster står för ljusinsläpp och utsikt och över dem sitter markiser.

Vägg i vägg med salongen finns ytterligare ett rum som idag används som gästrum. Utanför detta rum har nuvarande ägare byggt en altan i ett vindstilla solsäkert läge. Även här fiskben och höga fotlister.

Altanen som är placerad längs huset utanför matsalen är näst intill trettio kvadratmeter stor och är försedd med obruten Vättern- och stadsutsikt. Vilket även innebär obruten eftermiddags- och kvällssol. Här finns plats för grill och utemöbler. Här finns trätrall och markis.

Ytterligare en vitmålad trapp, precis lika fin som den förra, leder upp till det övre planet. Även här möts man av en stor och möblerbar hall med ekparkett på golvet. Fönster finns åt både väster och norr och dessutom når man ut på en trevlig balkong vänd mot norr. I anslutning till hallen finns en klädkammare. Den här våningen är mer privat än den nedanför. Här huserar tre stora sovrum och badrum. Det första sovrummet har sina fönster mot norr, tre till antalet. Ekparkett, vita väggar och sjöutsikt.
Det andra rummet är försett med en skjutdörr mot hallen. Fönstren är vända åt väster och bjuder på en makalös utsikt. Härifrån når man ut till cirka trettiofyra kvadratmeter altan. Ekparkett, precis som i övriga rum.
Det tredje rummet är utrustat med en stor skjutdörrsgarderob inredd med hyllsystem fyllt av ordentliga lådor och stänger för klädförvaring. Fönster och balkongdörr i väster med utgång till altanen och på golvet ligger ekparkett.
Precis som allt annat är badrummet helrenoverat och smälter enkelt in i husets övriga stil. Såväl dusch som badkar. Ja, badkarsplatsen är förberedd för Jacuzzi med el, vatten och avlopp. Badrumsmöblemanget är ifrån Aspen, dubbla handfat och golvvärme.

Det finns en våning till. Ett Loft som är inrett med två rum varav ett har ett takfönster. Även hallen på loftet är försedd med takfönster så det är ingen brist på naturligt dagsljus. Kanske ett ”skrivarrum” för dig med författardrömmar eller ett lite spännande gästrum. Mysig är det oavsett.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Utsikten 8

Ombyggnad, Renoveringar

Nuvarande ägares renoveringar och förbättringar. Stort som smått.

2013;
Installation av insatskamin och tätning av brandkanal.
2014;
Installation av badkar och ny takdusch.
Utgrävning/terassering mellan garage och bostadshus samt uppbyggnad av kallmur (Ölandssten).
Nya armaturer under under balkongen på framsidan och vid huvudentrén.
2016;
Takbyte med nya Vittinge tegelpannor, läkt och papp. Nya takfönster.
Dränerat västsidan om huvudentrén och isolerat vägg med isodrän.
2017;
Utökning av balkongen ovanför huvudentrén.
Nytt tätskikt och räcke på vädringsbalkongen mot väst samt ny väggpanel.
Installerat frånluftsventilation i garaget.
Nya större fönster mot baksidan i vardagsrummet. Nya fönster och pardörr mot sovrummet i öst.
Kompletterat hela huset med jordade uttag samt bytt belysningsknappar, uttag mm.
2018;
Asfaltering utanför garaget.
Byggt altan utanför pardörrarna i öst.
Installation av fiber.
Ommålning av fasad i öst, syd och väst.

Några av tidigare ägares renoveringar och förbättringar (utfört mellan 2008-2010).
Nytt kök utfört av Lundins Snickerifabrik -2010.
Tvättstuga och badrum på det nedre planet -2008.
WC försett med kalkstensklinker -2008.
Eldriven garagepor -2009.
Målning av fasad -2010.
Bergvärme -2005 med extra varmvattenstank om 360 liter.
Ny elcentral med jordfelsbrytare -2010.
Målade plåtdetaljer -2010.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Optokanalisation,Fiberkabel, D201900114838:1.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 542 000 kr
Byggnadsvärde
2 774 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 ½ plan i souterräng
Byggår
1912
Fasad
Liggande träpanel
Grund
Souterängkällare
Stomme
Plankstomme
Uppvärmning
Bergvärmepump
Takbeklädnad
Halvvalmat tak, tegelpannor
Ventilation
Självdrag med mekanisk frånluft i våtutrymmena.
Fönster
Treglas isoler samt enstaka tvåglas på övre plan

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
78
Energideklarationsdatum
2012-03-12

Uteplats/balkong

Runt huset finns flera fina uteplatser och balkonger. En stor balkong i väster där solnedgångar och kvällsmåltider avnjuts i samklang. En vind och insynsskyddad i anslutning till ett av sovrummen på första planet dit man springer när vårsolens strålar börjar värma. En stor balkong på andra plan, mer som ett trädäck där nuvarande ägare till och med haft plats för en studsmatta för barnen. En lite mindre balkong i öster med härliga vyer och morgonsol.

- Balkong om 34 kvadratmeter med utgång från matsalen på första planet.
- Balkong om 33 kvadratmeter med utgång från två av sovrummen på andra planet.
- Uteplats från första planets sovrum.
-"Vädringsbalkong" från hallen på andra planet.

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till fiber via Wetternet.
Wetternet är en del av Jönköpings energi varifrån man själv väljer leverantör av Internet och Tv.

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Optokanalisation

Parkering

Intill huset finns ett fristående garage samt flera biluppställningsplatser.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
6 200 000 kr
Rum
8
Sovrum
5
Max antal sovrum
6
Boarea
267 kvm*
Tomtarea
678 kvm
Biarea
8 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
400 kr
Hushållsström
21 793 kr
Försäkring
7 000 kr
Renhållning
2 710 kr
Vatten/Avlopp
4 098 kr
Summa
36 001 kr

Totalt finns 16 pantbrev på en gemensam summa om 5,1 Mkr.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Härifrån har husen en egen utsiktstavla. På Huskvarnaberget intill får du en fantastisk utsikt över Vätterbygden. En perfekt plats att ta med picknickkorgen eller varför inte grilla lite. Här korsar de vackra stigarna varandra och Bauerleden tar dig ända bort till Gränna. Kvarteren är stillsamma, trafikfria och framförallt utsiktsvänliga. Det är lätt att ta sig ned till Huskvarna centrum om kylskåpet gapar tomt och lika lätt att vandra ned till Vätterstranden om man vill ha en plattare promenad. I stort exemplariska villakvarter, nära ut till de större vägarna och gott avstånd till hemmets alla behov.

Karta

Bergsgatan 16

Bergsgatan 16,
56130 Huskvarna

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Andreas Efram

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0723-25 88 00