Rättvänd Kålgårdare i nyskick!

Kålgården, Jönköping

Stenhuggargatan 46

På förhand
Avgift
4 580 kr
Antal rum
3
Boarea
89,7 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Rättvänd Kålgårdare i nyskick!

I nytt hus, på den fria sidan och försedd med två balkonger. En välplanerad och hemtrevlig Kålgårdare med luftigt läge!

 • Ansvarig mäklare

  Nathan Efram

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-271100

 • Extra kontaktperson

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Att flytta till Kålgården innebär att placera sig mitt i händelsernas centrum men ändå lite vid sidan om. Vart man än vänder sig så är stan alltid nära till hands men stänger man dörren om sig så känns den ändå rätt långt borta. Här finns något för alla. Barnfamiljer hamnar gärna i områdets stora lekplats medan motionären springer eller promenerar runt någon eller båda stans två centrala sjöar. Området har ett eget och mycket populärt bageri samt förskola för de små. Bageriet ligger faktiskt i fastigheten precis intill så lördagsfrallan är alltid nära till hands.
I det sist färdigställda huset på Kålgården blir nu en rymlig, fullt utrustad och väldigt välplanerad trea till salu. Bara en sån sak som dubbla balkonger och en stor öppen och social planlösning lockar garanterat. Det fria läget mot söder är verkligen något alldeles extra. Adderar man plats i garaget, gästlägenhet och den låga avgiften blir den här bostaden en fullträff.

Att kliva in över tröskeln känns lite som att komma hem även fast det är första gången man är här. Det är ombonat, varmt och välkomnande. Hallen tar emot och efter ytterligare ett par meter så omfamnas man av bostadens rymd och den öppna sociala och hemtrevliga planlösningen. Bostadens fokus är funktion och bekvämlighet och det märks för den känns genomtänkt egentligen precis överallt. Det vita, tidlösa köket smälter samman med vardagsrummet och tillsammans bildar de en plats för gemenskap och trivsel. Ytan är så där lagom öppen så det är helt okej ändå att slänga sig i soffan en fredagskväll och lämna disken tills morgonen därpå.

Interiör

Bostaden är i toppskick från topp till tå. Ja, till och med nyskick skulle man kunna säga. Här trivs man, oavsett om man är en familj som vill börja bygga bo tillsammans eller om man känner för att lämna stora villan och bosätta sig lite mer bekvämt utan alla åtaganden som följer med på köpet när man äger sin egna fastighet.

Lägenheten har ett riktigt master bedroom med en anslutande dressingroom. Här finns även ett stort badrum och två balkonger vilket gör boendet flexibelt och praktiskt. Solen flyttar sig från öster till väster och det är bara att följa med runt. Den ena av de två balkongerna är inglasad och det känns nästan fel att kalla den för just balkong då den de flesta av årets tolv månader är ett extra rum. Den andra balkongen är ett solsäkert kort och fria vyer vilket är ovanligt för området.

Hallen är placerad lite för sig själv vilket är bra då man enkelt kan gömma undan jackor, skor och andra ytterkläder. Klinkergolvet i entrén är både snyggt och slitstarkt, ett bra material för både våta gummistövlar och höga klackskor.

Från hallen öppnar bostaden upp sig och bjuder in till köket och vardagsrummet. Det som slår en är de stora sociala ytorna perfekt anpassade för att umgås. Lagom öppet mellan köket och vardagsrummet och enkelt att möblera. Vardagsrummet är öppet mot köket och tål både dans och fredagsmys.

Köket är vitt och försett med en fullt utrustad maskinpark. Köket är praktiskt men också snyggt, modernt och tidlöst. Bland annat är köket utrustat med ledspotlights, överskåp med mjukstängning, en mix av lådor och skåp samt bänkskivor i vit laminat. Intill fönstret i köket finns matplats för 6 sittande utan att det blir trångt och bökigt.

Badrummet finns i anslutning till köket och hallen. Ett lyxigt badrum med var sak på sin plats. Direkt på vänster sida finns tvätt & torkavdelningen med tillhörande bänk och förvaringsskåp. I övrigt är badrummet utrustat med kommod, wc-stol, handdukstork, vädringsfönster samt duschavdelning med glaspartier.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Elddonet 1

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Stenhuggaren HSB
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
47
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Stenhuggaren huserar i den näst senast uppförda fastigheten på Kålgården (2016) och huset är så gott som nytt. Föreningen har tack vare dess låga räntor kunnat både sänka avgiften och höja amorteringen vilket gör den trygg och välskött. Man får anse det vara ett stort plus och långsiktigt tänkande att man inte bara har sänkt sina avgifter utan även fokuserar på amortering.

I Föreningen finns 47 bostäder som gemensamt har tillgång till tvättstuga och en stor övernattningslägenhet. Båda dessa faciliteter finns på vinden. På markplan finns gemensamt soprum och cykelrum. Till varje bostad hör även ett mycket stort förråd.

Under huset finns garage med 47 platser, alltså lika många som bostäder. Alla hushåll är garanterade en plats (Garaget nås från Vinterviksgatan).

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt Internet (100/10). Internet och kabel-tv levereras av ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,57943%
Andel av årsavgiften är
1,96728%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3

Hushållsel tillkommer samt hemförsäkring. Nuvarande ägare förbrukar el för ca. 210 kr/månad.

Energideklaration

Utförd
Behövs ej

Uteplats/balkong

Bostaden är utrustad med två balkonger. Den ena nås från vardagsrummet/köket, är vänd åt söder. Den andra nås via det största av de två sovrummen och är vänd mot öster. Bostadens placering i huset gör balkongläget synnerligen fördelaktigt. Den södra balkongen är helt fri från insyn och vetter mot grönska och parkmiljö utanför.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten medföljer ett förråd. Det finns även en tvättstuga som medlemmarna kan använda. Föreningen äger också en övernattningslägenhet.

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till ComHem och dess grundutbud av tv-kanaler ingår i avgiften

Internet ingår i avgiften och levereras av ComHem. Ingår gör 100/10 mb.

Parkering

Fastigheten är försedd med garage och man är som medlem garanterad en plats. Totalt finns här 47 platser och de kostar 500 kronor per månad.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 580 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och Internet (ComHem).

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
8-2071-1-33-1
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
89,7 kvm**

* Halvtrappa upp

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadhus
Byggår
2016-2017
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk
Fönster
Treglas

Lite Mått:
Kök & vardagsrum mäter ca. 38 kvm.
Master bedroom & dressingroom ca. 18 kvm.
Sovrum ca. 8,6 kvm
Österbalkong inglasad (6,3 kvm)
Balkong söder ca. 5 kvm.
Badrum/tvätt 7,6 kvm

Området

Om området

Kålgården eller Nya Kålgården som många i Jönköping säger inkluderar all bekvämlighet som ett nybyggt område bjuder på. Nästan exakt mitt emellan Rocksjön och Munksjön finns denna populära stadsdel, så vill du ta dig en promenad runt någon av sjöarna eller på en stadspromenad så är det bara kliva utanför dörren. Är det badväder så tar det inte mycket längre tid att promenera till Vätterstranden. På bara några minuter tar man sig också in till affärer och restauranger på Öster. Kålgården är ett hett cityområde med en gnutta avskildhet vilket många tycker är helt perfekt. Behöver man ta sig utanför staden med buss finns såklart flera hållplatser i krokarna.

Karta

Stenhuggargatan 46

Stenhuggargatan 46,
55323 Jönköping

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Nathan Efram

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-271100

 • Extra kontaktperson

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Kålgården, Jönköping

  På förhand
  Adress
  Odengatan 24
  Pris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 339 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  90 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålgården, Jönköping

  Adress
  Odengatan 24
  Pris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 152 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  63 kvm