Pampig 95-åring på hörnet med solen i blickfånget och ekparken bakom ryggen.

Rosenlund, Jönköping

Folkungavägen 27

Besiktigad
På förhand
Utgångspris
7 300 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
922 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
195 kvm / 95 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Pampig 95-åring på hörnet med solen i blickfånget och ekparken bakom ryggen.

Med ryggen lutandes mot ekparken & solen i ansiktet står huset lika stadigt idag som 1924 när det först såg dagens ljus. I 20-tals klassicismens spår!

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Nathan Efram

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-271100

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Folkungavägen 27 - Filmen
. Folkungavägen 27 - Bjurfors
. Folkungavägen 27 - Bjurfors
. Folkungavägen 27 - Bjurfors
. Folkungavägen 27 - Bjurfors
. Folkungavägen 27 - Bjurfors

I morgonsolens strålar intar man gärna sin frukost. Ett skyddat sydostläge på husets framsida.

. Folkungavägen 27 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Under 1920-talet växte klassicismen fram och blev den stil man ville bygga sina hus i. Förebilderna hämtades från antikens Grekland och stilen ansågs vara sval, elegant och balanserad. Återkommande var de putsade fasaderna, de brutna sadeltaken, de ovala takfönstren och de vackra entréerna som gärna satt på gaveln och skulle påminna om något av antikens tempel. För svenska arkitekter och designers var tjugotalet en glansperiod och utomlands kallas stilen ofta för just Swedish Grace.

Huset på Folkungavägen 27 är på alla sätt och vis ett vackert hus men det är också robust, pampigt och generöst. Det är klätt i vit puts och försett med en hatt av brutet sadeltak. Det är bortskämt med naturligt dagsljus via fasadens rikliga mängd fönster som skapar ett naturligt ljusflöde till i stort sett varje vinkel och vrå. Det är ett hus man imponeras av och trots dess snart hundraåriga historia är det välmående och fritt från krämpor. Renoveringarna har under åren varit många. Det har dränerats, bytts fönster och isolerats. De nyaste tillskotten är köket och badrummet på entréplanet som förädlades bara här om året.

Huset består av strax under tvåhundra kvadratmeter boyta och till det kommer cirka hundra kvadratmeter biyta. Detta fördelat på källare, entréplan, ovanvåning och vind. På de båda bostadsplanen samsas två allrum, fem sovrum, kök, två badrum samt wc. I källaren finns tvättstuga med golvvärme, bastu och dusch och på vinden ett gästrum. Varje plan har sina tydliga funktioner och det finns rum för avskildhet på många platser i huset.

Nuvarande ägare har byggt om ett rum samt ett badrum till en gästlägenhet som nås via en separat entré (rummet var förr pigkammare). I rummet finns även ett pentry. Lägenheten har under flera år hyrts ut och är uthyrd även i dagsläget. Slanten man får är ett trevligt tillskott till huskassan men om familjen är stor och kräver utrymme så går det med enkla medel att återigen integrera rummet med resterande bostadsyta.

Men, vad vore ett 20-tals hus som detta utan sitt läge? Det skulle fortfarande vara ett fantastiskt vackert hus med en dynamik och arkitektur som dagens nyproduktion har svårt att mäta sig med men det skulle inte vara riktigt lika bra som det här. Huset ligger på en hörntomt i korsningen mellan Fogdegatan och Folkungavägen och dess närmsta granne är den för Rosenlund kända ekparken. En pulssänkande oas oavsett om du är vuxen eller barn. Husets framsida och balkong vetter mot solen, stora delar av dagen, och det är i de soliga lägena man har valt att placera ut uteplatserna som finns runt huset. Frukost, lunch eller middag, oavsett vilket så ackompanjeras man av solen. Även den vackra balkongen med smidesräcken med obrutet solsken tills solen går ner över Vättern.

Att bo på Rosenlund har bara fördelar. Du bor centralt men ändå lite utanför. Du bor med promenadavstånd till några av Jönköpings vackraste sevärdheter såsom Sandbankarna, strandpromenaden och Rosariet. Du bor nära underhållning som hockeymatcher i Kinnarps, konserthuset och Elmia med dess många mässor. Och du bor även nära allehanda aktiviteter såsom bowling, rackertsport och bad för både stora och små. Vidgar du vyerna och vill ut på längre strapatser så är det bara ett par kvarter till närmsta utfarten till E4.an.

Varmt välkomna på visning av Folkungavägen 27!

Interiör

Entréplanet;
I husets entré har man öppnat upp, ändrat om och plockat ner. Allt för att svetsa samman hallen mer med såväl köket som vardagsrummet och för att få till ett ännu mer inbjudande och luftigt första intryck. Hallens golv är klätt med klinker och försett med golvvärme. Rakt fram till höger återfinns vardagsrummet, intill det köket och direkt på höger hand så finns det en gästtoalett. Från hallen nås även det första av husets sovrum, försett med garderober.

Köket är nästa anhalt och även ett av husets allra senaste tillskott. Det fanns såklart ett kök här förut också men detta är i stort sett helt nytt, maskinellt fullt utrustat och försett med bänkskivor i sten. Till det kommer vita skåpsluckor och ljusgrå mosaik som stänkskydd. Golvet som vi fick bekanta oss med i hallen löper vidare in hit i köket och det gör även golvvärmen.

Vardagsrummet är rejält tilltaget och fyllt med naturligt dagsljus från de många fönstren. På golvet blänker en tidstypisk fiskbensparkett och man får enkelt plats med såväl soffan som det stora matsalsmöblemanget.

Bakom köket och parallellt med vardagsrummet finns uthyrningslägenheten. Den nås idag från en separat, pampig, entré men vill man integrera den med huset i övrigt så öppnar man bara upp en dörr från köket/vardagsrummet.

Ovanvåningen;
På det övre planet möts man först av ett stort allrum som nuvarande ägare har gjort till ett tv-rum. I anslutning från det når man sen de tre sovrummen och badrummet. Sovrummen är alla väl tilltagna och i det som i dag används som sängkammare har det ursprungliga plankgolvet bevarats och rummet utrustats med en stor skjutdörrsgarderob. De två andra sovrummen här uppe är idag genomgångsrum men vill man ha separata entréer till dessa går det att lösa med enkla medel.

Här uppe finns även ett förråd samt utgång till den stora balkongen. En balkong som för några år sedan blev takbeklädd. Badrummet är väl tilltaget och trots att det har ett par år på nacken så upplevs det välbehållet. Här finns en stor kommod med dubbla handfat och såväl dusch som en inbyggd jacuzzi.

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Åskmolnet 15

Ombyggnad, Renoveringar

Stora delar av fastigheten renoverades under 1995 bland annat så tilläggsisolerades huset invändigt, det dränerades och det byttes fönster.

Köket renoverades i sin helhet under 2016. Badrummet på entréplanet renoverades under 2016. Fjärrvärme installerades under 2016.

I entrén/hallen samt köket finns golvvärme.

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till Wetternet varifrån man själv väljer vilken bredbandsleverantör man vill beställa av. Wetternet är en del av Jönköpings energi.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 943 000 kr
Byggnadsvärde
1 469 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
32 200 kr
Försäkring
4 500 kr
Renhållning
2 300 kr
Vatten/Avlopp
5 000 kr
Summa
44 000 kr

I elkostnad ingår såväl förbrukning, fjärrvärme och nätkostnad.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd

Uteplats/balkong

Uteplats i söder precis framför entrén. Uteplatsen är stenlagd.

Uteplats runt hörnet på huset med plats för sittgrupp.

Stor balkong i söder.

Övriga byggnader/utrymmen

Intill huvudbyggnaden finns ett förråd om cirka 14 kvadratmeter där cirka 4 av dem är öppet under tak.

Vinden är inredd med ett rum om cirka 12 kvadratmeter.

Planbestämmelser

Stadsplan (1948-05-21) Tomtindelning (1924-01-24)

Parkering

Två bilplatser med stolpe för motorvärmare.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
7 300 000 kr
Rum
7
Sovrum
5
Boarea
195 kvm*
Tomtarea
922 kvm
Biarea
95 kvm

* Areauppgifter enligt uppmätning av anticimex

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan med källare o delvis inredd vind
Byggår
1923
Fasad
Puts
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme, vattenburen
Takbeklädnad
Brutet sadeltak
Ventilation
Självdragsventilation
Fönster
Tvåglas isoler

Framför huset finns parkeringsplats för två bilar, elstolpe finns.
Automover finns.

Nuvarande ägare har en hyresgäst som betalar 4800 kronor per månad. Uthyrningslägenheten ligger bakom köket och har egen entré. Lägenheten består av ett rum, pentry och badrum. Hyresgästen vill gärna bo kvar om intresse finns. Hyreskontrakt finns.

Två kvarter bort finns busshållplats varifrån bussen åker ner till centrum på cirka 8 minuter. Utfart till E4.an finns fem kvarter bort. Cykelväg in till stan och promenadavstånd till Rosariet, Kinnarps arena och vätterstranden.

Området

Att bo i Rosenlund

Rosenlund är lika fint som det låter. Härifrån är det gångavstånd till city, restauranger, A6, Kinnarps Arena och Rosenlundsbadet. Lika nära har du till hela naturreservatet på sandbankarna. Stora öppna fält, fortfarande orört och välbevarat kommer Rosenlund vara just " det gröna cityområdet".
Det finns många anledningar och fördelar med att bo på Rosenlund

Linjebussar, gångvägar, cykelvägar, stigar, du tar dig lika smidigt härifrån som tillbaka. Närmaste mataffär är välsorterade Willys på Österängen, eller nya Tempo nere på Mellangatan, när du vill ut och äta så är det prisbelönta Sjön som står för menyn. Att Vätterstranden finns så nära hemmet är egentligen ren lyx, som man vänjer sig vid och som man saknar när man flyttar härifrån.

Köpa eller sälja bostad i Rosenlund? Kontakta Bjurfors mäklare i Jönköping! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Folkungavägen 27

Folkungavägen 27,
554 54 Jönköping

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Nathan Efram

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-271100