Ett av byggmästare Gösta Klahrs hus, en man känd för sina gedigna byggen, rejält och högt läge.

Skänkeberg , Jönköping

Prostkvarnsgatan 36

Besiktigad
På förhand
Utgångspris
5 400 000 kr
Antal rum
8
Tomtarea
803 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
210 kvm / 90 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ett av byggmästare Gösta Klahrs hus, en man känd för sina gedigna byggen, rejält och högt läge.

Högst upp på backen med kvällssolen i ryggen, rymd i massor & sprakande braskaminer. Prostkvarnsgatan 36, ett hem för familjen på populära Skänkeberg.

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Magdalena Stoor

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0723-147100

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Prostkvarnsgatan 36
. Prostkvarnsgatan 36 - Bjurfors
Utvald detaljbild. Prostkvarnsgatan 36 - Bjurfors
. Prostkvarnsgatan 36 - Bjurfors
. Prostkvarnsgatan 36 - Bjurfors
. Prostkvarnsgatan 36 - Bjurfors
. Prostkvarnsgatan 36 - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

Uppe på krönet, väl dolt från gatan ligger Prostkvarnsgatan 36. Skarpa ögon kan urskilja huset bakom den omslutande häcken, annars är det faktiskt bara garaget som avslöjar husets plats. Huset byggdes av byggmästare Gösta Klahr, en man känd för sina gedigna byggen här i stan. Faktum är att just detta hus byggde han åt sig själv. Utvändigt omgärdas huset av trädgård på båda sidor med gott om plats för bollspel, lek och barnaspring. Dagtid sitter man gärna på husets framsida och njuter av solens varma dagsstrålar medan kvällssolen berikar och ackompanjerar balkongen på motsatt sida. Närmsta granne är egentligen ditt eget garage som numer är ihopbyggt med huset. En vardagslyx om något att kunna köra rätt in, parkera och kliva in i huset.

Husets är stort och dess planlösning imponerar. Både funktionellt och estetiskt. De två planen rymmer fyra-fem sovrum, ett stort sällskapsrum, gillestuga, två badrum varav ett med bastu och ett stort arbetskök. Såväl sällskapsrummet som gillestugan är utrustad med fungerande eldstad och vill man så kan man enkelt skapa en lägenhet med egen entré att hyra ut eller kanske som ett hemmakontor. Det här är ett familjehus, i allra högsta grad. Om barnen är små finns det rum för alla på entréplanet. Om familjen innehåller en eller flera tonåringar så blir de sannolikt överlyckliga över sutterängplanets möjligheter och avskildhet.

Tack vare sitt höga läge och trädgård är huset näst intill helt insynsskyddat från alla håll och kanter. Insynsskyddat men inte fritt från vacker utsikt. Främst från balkongen varifrån man blickar ut högt över den gröna, vackra omgivningen. Skänkeberg är ett stadsnära bostadsområde med mestadels villakvarter. Hit flyttar många barnfamiljer och man bor gärna kvar länge. Här finns flera olika förskolor och närmsta skolan är Dalviksskolan där barnen går från förskoleklass till årskurs sex. Insprängt bland villorna finns flera grönområden, tennisbana, fotbollsplan och lekparker. Stadsparken ansluter till området och nås på ett par minuter, väl värd ett besök.

Varmt välkommen till Prostkvarnsgatan 36!

Interiör

Ett praktiskt hus ändå ut i fingerspetsarna. Ta bara entrén, hur smart är inte den när man har ett gäng leriga små barn som alla springer in samtidigt. Helt och hållet klädd i klinker och med två ytterväggar som innerväggar. Dessutom försedd med golvvärme. Från entrén når man sen både hus, förråd och garage.

Efter en tur genom entrén befinner man sig inne i hallen och det som från allra första början var husets entré. Badrum och sovrum till höger, kapprum, gästtoalett och kök till vänster och så rakt fram det stora allrummet som löper från långsida till långsida. Huset är enkelt och trivsamt planerat med rakt igenom generösa ytor oavsett om det gäller sällskapsytor, sovrum eller stuvutrymme. Här finns idag fyra regelrätta sovrum, två allrum med eldstäder i båda och på entréplan ett trevligt arbetskök. De båda badrummen är äldre men välskötta och det nere försett med bastu.

Längst in på det nedre planet, under garaget, finns ett separat stort rum med egen entré. Ett rum som enkelt kan bli en uthyrningslägenhet och ett trevligt tillskott till kassan. Flera användningsområden finns givetvis, till exempel ett hemmakontor eller tonårsrum.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ravinen 17

Övriga byggnader/utrymmen

I nederkant av trädgården finns en lekstuga/förråd.

TV/bredband

Fiber via Wetternet är beställd.

Parkering

Kör rätt in, packa upp och kliv in. Det vidbyggda garaget är stort nog för en bil av bredare modell. Bakom finns ett lättillgängligt förråd med plats och utrymme för det man kan tänkas vilja stuva undan.

Framför garaget finns uppställningsplats för tre bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
5 400 000 kr
Rum
8
Sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
210 kvm*
Tomtarea
803 kvm
Biarea
90 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Enplanshus med sutteräng
Byggår
1972
Fasad
Tegel samt träpanel vid garage
Grund
Källare och betongplatta
Stomme
Trä/betong
Uppvärmning
Vattenburen el
Takbeklädnad
Papptak
Ventilation
Självdrag
Fönster
Tvåglas kopplade

Den lite mer fristående delen av sutterängplanet med egen entré har av tidigare ägare använts som praktik. Med viss modifiering blir utrymmet en ypperlig uthyrningslägenhet eller kanske ett kontor om man har behov av det. Vatten och avlopp finns i väggen mot badrummet.

Uteplats/balkong

Framsidans trädäck gör sig allra bäst soliga sommardagar. Ett skyddat och vindstilla läge, mestadels söder med inslag av västlig riktning. Till och med tidig på året är här varmt och behagligt då fasaden bakom värms upp av solens tidiga vårstrålar.

När solen försvinner från framsidan tittar den snart fram igen på andra sidan om huset. Balkongen som fäster vid vardagsrummet har ett högt läge med vacker vy över omgivningarna. Det här här man sitter fram på kvällskvisten, ackompanjerad av kvällssolen vackra skådespel.

Planbestämmelser

Tomtindelning (1970-03-18) Stadsplan (1969-05-30)

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 062 000 kr
Byggnadsvärde
2 761 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
37 000 kr
Försäkring
5 500 kr
Renhållning
2 700 kr
Vatten/Avlopp
3 000 kr
Summa
48 200 kr

Notis, elkostnaden är beräknad på en person och innefattar både hushållsel och uppvärmning.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2019-09-09

Området

Att bo i Skänkeberg

Skänkeberg är ett populärt område placerat på höjden strax väster om Jönköping. Området består framför allt av friliggande villor, radhus och parhus. Här bor man nära såväl vår vackra stadspark som Vattenledningsparken. Man har promenad- eller cykelavstånd ner till stan och goda kommunikationsmöjligheter. Buss nummer 18 går genom området och från Dalvik strax intill går 2.ans buss i skyttetrafik. På Dalvik finns även en välsorterad matbutik, posthantering och en pizzeria. På Skänkeberg finns flera förskolor och närmsta skola är på Dalvik. Här finns lekplatser i varje hörn, fotbollsplan och en kommunal tennisbana. Ett område att trivas, leva och bo i.

Köpa eller sälja bostad i Skänkeberg? Kontakta Bjurfors mäklare i Jönköping! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Prostkvarnsgatan 36

Prostkvarnsgatan 36,
554 46 Jönköping

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Magdalena Stoor

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0723-147100