På fjärde våningen, ackompanjerad av kvällssol och med vy över stadspark. Fyrarummare i gott slag!

Torpa - Söder, Jönköping

Kungsgatan 13

Utgångspris
2 395 000 kr
Avgift
4 797 kr
Antal rum
4
Boarea
94,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

På fjärde våningen, ackompanjerad av kvällssol och med vy över stadspark. Fyrarummare i gott slag!

Ta en en av två hissar upp till fjärde våningen. En praktisk fyrarummare högt upp och med dess balkong rakt i väster. Utsikten, den kommer på köpet.

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Andreas Efram

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0723-25 88 00

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Interiörbild. Kungsgatan 13 - Bjurfors
Interiörbild. Kungsgatan 13 - Bjurfors
Interiörbild. Kungsgatan 13 - Bjurfors
Interiörbild. Kungsgatan 13 - Bjurfors
Interiörbild. Kungsgatan 13 - Bjurfors
Interiörbild. Kungsgatan 13 - Bjurfors

I brf Kronan, på femte våningen och dessutom vänd inåt. Bort från Kungsgatans trafik och buller. En efterfrågad fyrarummare med västerbalkong och ypperlig planlösning.

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Tänk att få det absolut bästa av två världar och det är precis vad Kungsgatan 13 levererar.

Här har man absolut närhet till allt och citypulsen precis runt knuten samtidigt som man finner lugnet så fort man sätter foten på den lummiga innergården.

När man väl tar steget in i bostaden så märker man att man har utnyttjat bostadens kvadratmeter optimalt. Inte en enda yta är outnyttjad och bostaden upplevs väldigt enkel att leva och bo i. Dessutom har nuvarande ägare låtit renovera lägenheten. Visserligen var det ett gäng år sedan men den håller fortfarande måttet, helt klart. Här samspelar tre stora sovrum, vardagsrum, kök och såväl badrum som gäst-wc. Den känns nästan som ett mindre enplanshus men en bit upp i luften. Lägenheten är vänd bort mot Kungsgatan och dess balkong har ett fritt västerläge med vyer långt upp över stadsparkens trädkronor. Oavsett om ni vill bygga familj för framtiden eller tröttnat på huslivets alla måsten är detta en bostad som passar som handen i handsken.

Som inte detta vore nog så bor man i en trygg och stabil förening, Brf Kronan som förvaltas av HSB. Föreningen är en stabil sextiotalare som är riktigt lågt belånad och har god koll på sin fastighet.

Torpa, eller Söder om man vill, är nästan som en liten stad i staden. Med egen puls och eget hjärta lever dess kvarter sitt eget liv, lite för sig själv. Här finns mysiga kvarterskrogar, butiker, charkuteri och matbutiker. Stan är aldrig långt borta, faktiskt bara en kortare promenad om man vill ha ett ännu större utbud. Trivs man i skog och natur så finns tre vackra parker alldeles i närheten, Stadsparken, Vattenledningsparken och precis intill Friaredalen.

Interiör

Att bo få bo i en trygg och stabil förening och ha nära till citypulsen och alla bekvämligheter precis inpå knuten är få förunnat - med det är precis vad denna fyra erbjuder.

Fortsätter vi in i bostaden möts vi av en entré som leder oss vidare till en öppen planlösning med kombinerad vardagsrumsdel, hall och matsektion. Från vardagsrummet stiger man ut till balkongen där man bjuds på västliga vyer över staden.

Köket är ombyggt och renoverat. Detta skedde när nuvarande ägare flyttade in i lägenheten. Närmast fönstret finns en generös matplats som lämpar sig för fyra sittande. Översiktligt ett fullstort kök med gott om såväl bänkyta som köksskåp, perfekt så man får plats med alla grytor och kastruller. Här finns även (från matplatsen) en dörringång till ett av sovrummen.

I anslutning till hallen finns bostadens badrum som går i ljusa färger. Kakel på väggarna och klinker på golvet. Ett fullstort badrum som även gett plats för tvättmaskin, för den som önskar tvätta "större" så finns även föreningens tvättstuga på källarplan. Näst intill mitt i mot badrummet finns gästtoaletten. Praktisk att ha om man är flera och vill undvika köbildning.

Tillbaka till de sociala ytorna så noterar man snabbt att lägenheten är ljus, extra kvällsljus eftersom vardagsrummet är vänt åt väster. Här är det ingen platsbrist, både stora soffan får plats och ett litet minikontor mellan vardagsrummet och den möblerbara hallen, om man nu inte vill slösa yta i sovrummen.

De tre sovrummen är väl tilltagna i sin storlek, en dubbelsäng i vilket av dem är inga problem. Två av tre rum har sina fönster mot den lugna innergården och ett ut mot Gröna gatan.

Sammanfattningsvis en kvadratsmart fyrarummare med citypulsen inpå knuten belägen i en trygg förening med lummig innergård.

Fakta

Uteplats/balkong

En pärla, alla dagar i veckan. Förutom kanske när det regnar. Solen tittar fram lagom till lunchtid och sen följer den med ända fram tills kvällen kommer och den bestämmer sig för att gå ner bakom Stadsparkens grönska.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden finns två förråd, ett litet och ett stort. Båda finns i fastighetens källarplan. Där finns också tvättstuga samt cykelrum. Tvättstugan är stor, modern och välskött. Fyra tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

TV/bredband

ComHems grundutbud av tv-kanaler ingår i avgiften.

Föreningen har tecknat avtal med ComHem och dess bredband 100 (100/10) ingår i avgiften.

Parkering

Föreningen tillhandahåller parkeringsplatser på innergården. Dessutom finns möjlighet att hyra plats i grannföreningens garage (i mån av plats).

På omkringliggande gator finns möjlighet till kommunal boendeparkering.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 797 kr

I avgiften till föreningen ingår värme, vatten kabel-tv, Internet samt trappstädning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,55886%
Andel av årsavgiften är
0,55886%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 395 000 kr
Lägenhetsnummer
69
Våningsplan
4
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
94,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Kronan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
215
Antal lokaler
8
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1162*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Kronan I Jönköping äger två fastigheter, Kronan 8 och Kronan 9 som bebyggdes mellan åren 1957-1959 med 9 stycken uppgångar med adresserna Gröna Gatan 4, 6, 8 och Kungsgatan 13, 15, 17, 19, 21 och 23. Föreningen består idag av 215 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 8 lokaler varav en är upplåten med bostadsrätt och 7 är upplåtna med hyresrätt. Bostadsrätterna är fördelade på 59 ettor, 60 tvåor, 71 treor, 21 fyror och 2 femmor. Lokalytan uppgår till 790,5 kvm.
Föreningen arbetar efter en 30-årig underhållsplan och större underhållsåtgärder som är planerade i framtiden är fasadbyte(lika som grannfastigheten) och fönsterbyte.

Följande renoveringar har genomfört genom åren:
1996 Fönsterbyte
2005 Stamrenovering
2008 Yttertak
2013 Renovering av tvättstuga
2013 Målning källargångar
2013/2014 Ombyggnation av lokal till lägenhet
2013 Asfaltering av p-yta och nya p-skyltar
2014 Fiberoptisk bredband (100 mbit/s) (Hösten 2014)
2014 Renovering av fasad
2015 OVK (ventilationskontroll)
2017 Fasadlagning
2017 Ventilationsarbeten
2018 Renovering av tvättstuga (ny maskinpark)

Parkeringsplats kan hyras genom föreningens separata kö, i föreningen finns det 55 st platser. Dessutom finns möjlighet till boendeparkering genom kommunen på kringliggande gator. Garaget på innergården ägs av grannföreningen Brf Karl. Där finns möjlighet att hyra genom separat kö som sköts av Brf Karl.

Fastigheten är ansluten till Com Hem, grundutbudet för kabel-Tv ingår i avgiften. Numera ingår internet i avgiften, via bredbandsbolaget.

Föreningen har på källarplan 3 stycken gemensamma tvättstugor med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkrum. I föreningen finns en gästlägenhet som går att hyra genom föreningen.

Trappstädning samt gårdsskötsel ombesörjs av föreningen och ingår i månadsavgiften.
Sammanfattningsvis är Kronan är en populär och mycket välskött förening med god ekonomi och låga avgifter.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
300 kr
Försäkring
110 kr
Summa
410 kr

Uppskattad kostnad för hushållsel och försäkring.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1957
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
Treglas

Området

Att bo i Torpa - Söder

Här varvas den vackra, äldre bebyggelsen med nyproduktion när Jönköpings nya stadsdel kring södra Munksjön växer fram. Mysiga gator med parkinslag, butiker, restauranger bidrar till en skönt avslappnad atmosfär. Dessutom ett av få bostadsområden i Jönköping som har cykelvänligt platt resväg hela vägen in till stan. För motionsrundan finns Munksjön runt hörnet och en tur upp till Stadsparken är intressant för alla åldrar. Söder/Torpa växer ihop med Jönköpings centrum. Här finns gott om butiker, fik och restauranger som ger stadsdelen karaktär. Att växa upp här innebär nära till förskola, skola (åk F-6 på området och åk 7-9 precis i utkanten mot centrum). Närheten till centrum gör att du kan gå, cykla eller ta bussen för att snabbt ta dig in till stans utbud. Flera livsmedelsaffärer inom området, nära till vårdcentral och tandläkare är såklart också tydliga fördelar.

Köpa eller sälja bostad i Torpa? Kontakta Bjurfors mäklare i Jönköping! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kungsgatan 13

Kungsgatan 13,
553 31 JÖNKÖPING

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Andreas Efram

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0723-25 88 00

Förslag på andra bostäder

 • Adress
  Norgårdsgatan 4
  Utgångspris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  4 736 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Visning: 2020-01-26 14.30 Boka här