Par i balkonger, par i badrum och triss i trivsel. En stadsvåning med kvalitet.

Torpa - Söder, Jönköping

Myntgatan 10

Budgivning pågår
Pris
2 700 000 kr
Avgift
5 768 kr
Antal rum
3
Boarea
102 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 600 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Par i balkonger, par i badrum och triss i trivsel. En stadsvåning med kvalitet.

Par i balkonger, par i badrum & en sömlös planlösning mellan kök, vardagsrum & matplats. Bostad byggd för funktion & cityliv. Ett rymligt alternativ!

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Magdalena Stoor

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0723-147100

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

För dig som vill göra din flytt enkel och fridfull. Utan vidare kan man ta sitt flyttlass, packa upp och börja leva efter rutin i sitt nya hem dagen efter. En våning i toppskick med välvalda materialval och aningar om att den förra ägaren använt silkesvantar, för på dessa 102 kvm är det svårt att hitta brister.

Lägenheten är planerad för gemenskap med ytor som rymmer både en större soffgrupp och matsalsbord för de mer generöst tilltagna besöksantalet. Två badrum där båda är av hög kvalitet och går enligt den stil som är modern idag, för valfrihetens skull finns här både dusch och bubbelbadkar. Sovrummen är rymliga och vända mot föreningens lugna innergård, varav ett är försett med en stor klädkammare. Utbudet av stuvutrymme är fullt tillräckligt, med två klädkammare räcker det till. Här förenas modernt med funktionalitet och ger en rad bekvämligheter för dig som flyttar in. Bekvämt att ha två balkonger, en utanför entrén och en som man når via vardagsrummet. Vind i kind på den första och inglasat lugn på den andra. Dessutom, vilken är lite ovanligt, finns även en separat tvättstuga i lägenheten. Stor villakänsla i bostadsrättsform. Föreningen arbetar just nu med att färdigställa renoveringen av den gemensamma innergården, man har klätt om fasad och bygger trädäck med ett stort inglasat uterum. I källaren finns det gemensamma garaget och ett stort förråd. Hissen går hela vägen upp och hela vägen ner, både till entré och garage.

Lägenheten är belägen mitt i city men den avslappnade lugnet som infinner sig på innegården ger aningar om att man befinner sig i ett radhusområde en bit från stan. En kort, kort promenad i ena väderstrecket och man befinner sig bland grönska, gångstråk och sjöbris. En kort vandring åt motsatt riktning och stadens puls är svår att undgå. Vill man äta på restaurang finns det flera att välja på i närområdet och vankas det matlagning hemmavid så ligger närmsta matbutik bara ett par meter bort. Detta är bostaden för dig som söker ett funktionellt boende och ett bekvämt cityliv.

Interiör

Lägenheten ha ren strålande bra planlösning där känslan är att varje kvadratmeter fyller en funktion. Bostaden är en skön kombination av bekvämlighet och funktionalitet. Bostaden är fullt utrustad och har all typ köksutrustning som behövs. Köket, som är av ek, är placerat längs med vardagsrummet och tillsammans bildar de båda en öppen och ljus planlösning. Här finns två bra sovrum som båda är vända mot innergårdens lugna vrå. Det ena är utrustat med en stor klädkammare. Bostaden är genomgående klädd med golv i ekparkett och väggarna är vita. Två balkonger och två badrum, lyxigt värre. Badrummen är modernt inredda med kakel och klinker, det ena med dusch och det andra med bubbelbadkar.

Bostaden är enligt föreningens ekonomiska plan en fyra men numer omgjord till en trea.

Fakta

Uteplats/balkong

Den första av bostadens två balkonger är en lugn och skön plats vänd mot föreningens väl skyddade innergården, lugn och fridfull. Den andra ligger ut mot Myntgatan med dess kompassriktning åt söder. Den balkongen är dessutom inglasad så mer av ett extra vardagsrum i känslan.

Övriga byggnader/utrymmen

Till varje bostad hör ett förråd samt del i cykelrum.

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till ComHem och dess grundutbud av tv-kanaler ingår i avgiften.

Internet via ComHem ingår i avgiften.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 768 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och Internet

Ekonomi

Andel i föreningen
3,6715%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 700 000 kr
Lägenhetsnummer
069-069-008
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
102 kvm*

* Enligt föreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Berzelii Kloster, Jönköping
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
28
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Berzelii Kloster bildades år 2004 och består idag av 28 bostadsrätter samt en lokal i markplan som idag är uthyrd till Kock & Bar Restaurang. Byggnaden även känd som ”Svarta huset” i Jönköping. Huset stod klart 2005 har under senare år fräschats upp. Mellan huskropparna har föreningen en skyddad och gemensam innergård.

Adresser till byggnaden är Myntgatan 10 och Berzeliigatan 8. Den totala bostadsarean är 2778 kvadratmeter och lokalarean 199 kvadratmeter.

Föreningen tillhandahåller uthyrning av garageplatser. Tilldelning sker via ett separat kösystem. Totalt finns här 22 garageplatser där varje plats kostar 600 kr/mån. Två på kö till parkeringen.

I källaren finns gemensamt cykelförråd och sopsortering. Varje bostad har även ett separat förråd. Fastigheten är ansluten till ComHem och dess grundutbud av tv-kanaler och Internet ingår i avgiften. Man har nyligen renoverat fasaden och satt in nya ventilationsfläktar. Just nu pågår renovering av väggen/muren på innergården.

Den ekonomisk förvaltningen sköts av Jönköpingsbostäder. Inga avgiftshöjningar planerade (2019-09-04).

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
150 kr
Summa
400 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
2005
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekaniskt
Fönster
Treglas

Området

Att bo i Torpa - Söder

Här varvas den vackra, äldre bebyggelsen med nyproduktion när Jönköpings nya stadsdel kring södra Munksjön växer fram. Mysiga gator med parkinslag, butiker, restauranger bidrar till en skönt avslappnad atmosfär. Dessutom ett av få bostadsområden i Jönköping som har cykelvänligt platt resväg hela vägen in till stan. För motionsrundan finns Munksjön runt hörnet och en tur upp till Stadsparken är intressant för alla åldrar. Söder/Torpa växer ihop med Jönköpings centrum. Här finns gott om butiker, fik och restauranger som ger stadsdelen karaktär. Att växa upp här innebär nära till förskola, skola (åk F-6 på området och åk 7-9 precis i utkanten mot centrum). Närheten till centrum gör att du kan gå, cykla eller ta bussen för att snabbt ta dig in till stans utbud. Flera livsmedelsaffärer inom området, nära till vårdcentral och tandläkare är såklart också tydliga fördelar.

Köpa eller sälja bostad i Torpa? Kontakta Bjurfors mäklare i Jönköping! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Myntgatan 10

Myntgatan 10,
553 32 Jönköping

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Magdalena Stoor

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0723-147100

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Torpa - Söder, Jönköping

  På förhand
  Adress
  Sturegatan 2B
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  960 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  65,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-10-06 13.00 Boka här