Rymd inne, rymd ute och stan på promenadavstånd!

Väster city, Jönköping

Kapellgatan 27

På förhand
Avgift
4 713 kr
Antal rum
3
Boarea
87 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3
Hiss
Ja

Rymd inne, rymd ute och stan på promenadavstånd!

Vy över torghandel i norr, utsikt mot stadsparken i väster och stor balkong i söder. Läget är mitt i stan och lägenheten är klockren.

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Nathan Efram

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-27 11 00

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Utsikt mot Torghandeln i norr, vyer mot stadsparken i väster och en stor inglasad balkong i söder. Dessutom mitt i city. En bra start, eller hur?
Lägenheten ligger på tredje våningen, på gaveln och är försedd med stora fönster i tre väderstreck.
Solen dansar in på förmiddagen och tackar för sig sent på kvällen. Planeringen av bostaden är tilltalande och levererar vare sig det handlar om den lite mer privata sovrumsmiljön eller de stora sociala ytorna.

Det här är en synnerlig välplanerad trerummare med social och öppen planlösning där det är enkelt att bjuda hem både släkt och vänner.
Här finns två stora sovrum, ett nytt kök och lyxigt badrum med tvättmaskin och stora förvaringsmöjligheter.

En kort promenad är allt som krävs för att nå det mesta staden har att erbjuda och ett stenkast bort finns Västra torget dit man springer ner på lördagsmorgonen för nybakat bröd.

Detta är den optimala platsen att leva på för någon med höga krav på sin boendesituation och omgivning. För motionären rekommenderas ett eller ett par varv runt Munksjön eller någon timmas valfri träning på något av de centrala gymmen som finns. Närliggande populära utflyktsmål är Stadsparken och Vattenledningsparken, båda på gångavstånd.

Brf Jullen är namnet på föreningen som lägenheten tillhör.
En oerhört populär förening med god ekonomi, garage under huset och hiss.

Interiör

Planlösningen är praktisk, mer än något annat. Det är enkelt att bo här. Rummen är stora, det finns gott om förvaring och i köket finns det plats för flera kockar samtidigt. Badrummet är total renoverat av nuvarande ägare. Här finns två stora sovrum, vardagsrum med fönster i två väderstreck och nytt kök precis intill. Lägenheten är, var man än befinner sig i den, ljus och luftig.

Här bor man högt upp i huset, närmare bestämt på våning tre. Vardagsmotion eller hiss, välj själv. Bostadens 87 kvadratmeter är fördelade på tre rum, ett badrum samt kök.

Entré mitt i lägenheten, och du får direkt en översikt över den fantastiska planlösningen. Hallen är precis som övriga bostaden, stilren och luftig.

Svänger man av direkt till vänster från hallen så når man köket. Här är allt som nytt och bytt med strålande resultat. Vit bänkskiva, fullt utrustad maskinpark och vita klassiska köksluckor. Ett kök att trivas i och som kommer kännas modernt och funktionellt under många år framåt. Det är en plats där man kan laga mat och umgås tillsammans. Runt det runda bordet i köket får man plats fyra stycken utan att det blir trångt.

Direkt intill köket, men ändå avskilt, ligger vardagsrummet. Hemmets naturliga samlingsplats, ett rum man gärna slår sig ner i och hänger kvar en stund. Öppet rum med mycket ljusinsläpp och en utgång till den fantastiska balkongen som även ligger i anslutning till köket, där du kan ta med dig morgon kaffet och avnjuta den i solen och känner man att vädret inte tillåter drar man bara igen glaspartierna.
Vardagsrummet har generöst med yta och ger utrymme för kreativitet i inredningen, kanske en stor härlig soffgrupp eller ett par rejäla fåtöljer?

Balkongen sträcker sig i söderläge vilket ger ett otroligt ljusinsläpp i lägenheten. Njut av både en öppen balkong under sommarkvällarna och glaspartierna som går att dra igen under de kallare perioderna vilket gör möjligheten att kunna sitta ute betydligt längre.

Stora sovrummet ligger in till höger från hallen, det går inte nog att beskriva förvaringsutrymmet här. Hela väggen direkt till vänster i rummet är fullt av skåp som ger mer än generös plats för förvaring, det ger en lyxig känsla utan att ta upp någon plats av sovrummet. Vakna upp till ett härligt ljusinsläpp från det stora fönstret som vätter mot husets lugna innergård.

Vitt, ljust och luftigt är nyckelorden i detta boende, det gäller inte minst för det stora badrummet i anslutning till sovrummet som är klätt i vit marmor. Badrummet är totalrenoverat och modernt med tvättmaskin och en stor och lyxig hörndusch. Även här finns ett frostat fönster som ger gott om ljusinsläpp och gör så att rummet känns större.

Går man ut från badrummet och direkt till vänster kommer man in till det andra sovrummet. Här finns gott om utrymme för kreativitet och oändliga möjligheter som kommer tillfredsställa nästa ägares behov. Har du tankar på ett andra sovrum med dubbelsäng? inga konstigheter här. Eller tänker du kanske använda utrymmet för ett kontor eller barnrum? Oavsett vad man gör har man gott om utrymme och ett lättmöblerat rum.

Fakta

Uteplats/balkong

Till bostaden hör en rejält tilltagen och inglasad balkong i ett rakt söderläge.

Ombyggnad, Renoveringar

Föreningens senaste renovering är fönsterbyte och balkongrenovering.

TV/bredband

ComHems grundpaket ingår i avgiften. Ytterligare kanalpaket kan tecknas via ComHem.

Föreningen har avtal med ComHem och Internet tecknas via dem. Se mer på www.comhem.se

Parkering

Föreningens medlemmar förfogar över tjugonio garageplatser och tre mc-platser. Garaget nås via Kapellgatan. Trehundra kronor per plats och månad.

Månadsavgift

Avgift
4 713 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv via ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,7994%
Andel av årsavgiften är
2,7994%
Reparationsfond
954 kr

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
08-2029-1-3
Våningsplan
3
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
87 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Jullen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
32
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningens hus byggdes 1968 på fastigheten Jullen 7 som föreningen äger. På fastigheten finns två bostadshus med tre uppgångar med adresserna Kapellgatan 23, 25, 27, och 29 samt Kungsgatan 16. Det finns i dagsläget 32 bostadsrättslägenheter och en bostadsrättslokal.

Under fastigheten finns garage bestående av 31 bilplatser och 3 platser för motorcykel. Kostnaden per bilplats är 400 kronor i månaden, mc-plats 300 kr. Föreningen tillämpar separat kösystem men i dagsläget är det ingen kö på parkeringsplatserna.

De senaste åren har föreningen gjort följande renoveringar; fönsterbyte (2003), balkongrenovering (2008), byte av värmeväxlare mm (2011).

Föreningen arbetar efter en 30-årig underhållsplan och under de närmsta åren planerar föreningen att göra en OVK-kontroll, byta styrventiler till värmesystemet samt renovera innergården. Renoveringen av innergården är redan påbörjad. Större underhåll som planeras är stambyte.

Föreningen har avtal med HSB gällande både den tekniska och den ekonomiska förvaltningen. Kring Tv och Internet har man avtal med Com Hem.

Föreningen är väldigt lågt belånad. Årsavgiften per kvadratmeter uppgår till låga 574 kronor per kvadratmeter. Inga planerade höjningar av avgiften.
I källaren finns garage, bostadsförråd samt cykelrum. Tvättstuga på gården.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och bostadsrättstillägg ingår.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
150 kr
Summa
400 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadhus
Byggår
1968
Ventilation
Mekanisk ventilation
Fönster
Treglasfönster

Området

Att bo i Väster City- Jönköping

Ta cykeln var du vill, allt är nära. Att bo på Väster innebär att bo mitt i stan bland restauranger, nöjen och shopping. Med Västra torget inpå knuten blir en tur till lördagsmarknaden en självklar del av livet. Även grönska och natur ligger i närheten. Friaredalen ligger på promenadavstånd och stadsparken några minuter bort.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Väster City, Jönköping? Kontakta Bjurfors mäklare i Jönköping! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kapellgatan 27

Kapellgatan 27,
55318 Jönköping

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Nathan Efram

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-27 11 00