96 kvm & en månadsavgift på låga 3358kr/månad. Enorm uteplats & dubbla wc.

Västra Torget, Jönköping

Lagermansgatan 15

På förhand
Avgift
3 358 kr
Antal rum
3
Boarea
95 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

96 kvm & en månadsavgift på låga 3358kr/månad. Enorm uteplats & dubbla wc.

Enorm uteplats, dubbla wc & utrustad med en uteplats. 96 kvm & ca. 3300 kr/månad.

 • Ansvarig mäklare

  Nathan Efram

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-27 11 00

 • Extra kontaktperson

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Utvald detaljbild. Lagermansgatan 15 - Bjurfors
. Lagermansgatan 15 - Bjurfors

Västra torget är en lugn plats alla dagar i veckan, men lördag morgon vaknar torget tidigt av hitresta handlare som saluför allt mellan himmel och jord.

Främst många lokala odlare med närproducerade grönsaker, nybakat bröd finner man också.

. Lagermansgatan 15 - Bjurfors

Populär föreningen med ett av stadens bästa ekonomi under kategorin "Nyproduktion"

Det stora garaget i två plan under fastigheten som gör det enkelt både för de boende och gästerna att parkera. En intäkt ut annat perspektiv.

. Lagermansgatan 15 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Lagermansgatan 15 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Lagermansgatan 15 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Brygg en kopp kaffe och sätt dig en stund på den stora uteplatsen, där solen redan värmt upp trädgårdsmöblerna och där växterna frodas. Här uppfylls många av de kraven som gör att man vågar ta steget att flytta från sin villa och bosätta sig i en lägenhet eller flytta till första egna eller gemensamma bostad med absolut bästa cityläge.
Här är också månadsavgiften långt under genomsnittet och letar sig nästan ner mot 3000 kr/månad, en bostad som klingar "nytt" i en nyare förening som är stadens bästa under kategorin nyproduktion. Kvadratmeterbelåningen är nu nere i ca. 7500 kr/kvm!
I kistan på citykanten finns mycket att upptäcka, som det rikliga utbudet av butiker, parker, naturenliga områden, restauranger, vårdcentral, apotek. Ja listan kan göras lång.
Ett par hundra meter till alla bussar och till närmaste mataffär samt ynka 100 meter till några av stans mest uppskattade restauranger.
Västra torget är en lugn plats alla dagar i veckan, men lördag morgon vaknar torget tidigt av hitresta handlare som saluför allt mellan himmel och jord. Främst många lokala odlare med närproducerade grönsaker, nybakad bröd finner man också.

Interiör

Hallen är ljus, praktisk och riktig till sin yta. Undertill ligger ett tåligt klinkergolv och du kan kliva in en bra bit både blöt och lerig utan att behöva oroa dig. Hallen startar våningen med sin fantastiska yta och leder sedan in genom lägenheten och förgrenar samtliga rum samt badrummet.

En bit fram finns både kök & vardagsrum, som i stort sätt går i "ett". I köket finns gott om plats för många kockar i grytorna likväl som kring matsalsbordet samtidigt. Det L-formade köket med alla dess förvaringsmöjligheter rymmer olika kryddblandningar, grytor och köksredskap både över och undertill. Diskmaskinen, induktionshällen och all den övriga köksutrustningen har god standard och håller vad de lovar både till dess utseende och funktion. Dessutom är köket tillvalsutrustat ägare med smarta och snygga materialval.

Badrummet gör sitt för att behålla den röda tråden rakt igenom bostaden. Bekvämlighet och nykänsla i fokus. Tvättmaskin, torktumlare, förvaring och en takdusch bakom glasväggar. Inrett i enkla färger med en mångsidig möjlighet att utforma och skapa sin egen stil. Som en bonus och inget som "genomsnittstrean" är utrustad med, bostaden bjuder nämligen på en extra wc. Rymlig och i princip i nyskik, helkaklad och i stilren nyans.

Intill köket ansluter vardagsrummet, är en fantastisk plats med behagliga toner från golv till tak. Generösa kvadratmeter gör det enkelt att möblera med en matsalsgrupp en bit från soffhörnan och ändå finns gott om plats över till övrig interiör som kan komma att passa i ditt framtida vardagsrum. Gott om svängrum för släkt och vänner kring bordet medan barnen kan sitta lite för sig självt och viska hemligheter till varandra i köket. Kökets fönster vetter mot torgetoch precis intill finns plats för matbord för sex sittande utan att det blir trångt. Insyn? Minimalt!

Några steg ut förlängs ytorna kvadratmetermässigt av ett nyligen inglasat uterum. Här njuter du av värme och en dos med sol, dels på grund av läget i huset och såklart väderstrecket i väst. Går du sedan vidare ut så möts du av en enorm uteplats med solsken nästan hela dagen. Här kan du grilla, umgås, sola och bara umgås, en privat oas mitt i staden.

Bostadens två sovrum är kompletta i sin yta, det något större nås från köket och har helt ostörda vyer över Stadsparken och ingen insyn. Det stora sovrummet har även en skjutdörrsgarderob utmed hela väggen. Det mindre sovrummet nås från hallens passage och är inte alls så litet, det slukar mer än man anar. Förrådet intill är en stor bonus.

Lagermansgatan 15 är en utsökt plats för den som söker förutsättningar att skapa ett helt nytt hem utifrån sina bostadsdrömmar. Utformningen av denna bostad är idealisk för en rad olika levnadskonstellationer. Såväl som det finns husrum finns även ett generöst och varierat utbud av förskolor såväl som skolor, butiker, apotek, vårdcentral, caféer, restauranger, gym, parker, promenadstråk, kyrkor och mycket annat nära intill.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Järnbäraren 1

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Torget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
70
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Torget äger fastigheten Järnbäraren med adress Lagermansgatan 3-17.
Välskött förening bestående av 70 bostadsrätter i byggnad uppförd 2014, fullständig förvaltning av HSB.

Investeringar som gjorts under 2016 består av grindar som satts upp för att avgränsa innergården samt automatiska dörröppnare i ett trapphus.
Föreningen följer en trettioårig underhållsplan. Inga större åtgärder planeras för de kommande åren.

I föreningen finns gemensam grovtvättstuga samt sammanträdesrum som även går att hyra för övernattning. Till varje lägenhet hör ett förråd i källaren.

Under huset och gården finns ett garage i två plan med totalt 241 bilplatser varav 61 av dessa tillhör föreningen. Dessa platser kostar mellan 500 & 600 kr/mån. Övriga 180 platser är tillgängliga för allmänheten. Det går även köpa zon-parkering (2-veckorsbiljetter) på torget. Föreningen får varje år intäkter via uthyrning av de övriga platserna i garaget, cirka 1 Mkr.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,25191%
Andel av årsavgiften är
1,40049%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3

Kostnad för varmvatten uppgår till ca. 200-250 kr/månad. Hemförsäkring och hushållsel tillkommer.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
2014
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk
Fönster
Isolerglasfönster

Bostadsrättstillägg ingår i föreningens
försäkring via Länsförsäkringar, boende behöver bara teckna vanlig hemförsäkring. Närmsta busshållplats utmed Klostergatan där bland annat stamlinje 1 och 3 passerar med täta
avgångarvar 10:e minut. Gångavstånd till Resecentrum.

Uteplats/balkong

Det stora inglasade uterummet är en rejäl tillgång. Från uterummet kliver du vidare ut till den egna enorma uteplatsen. Uteplatsen är vänd åt väst och bjuder på sol från västlig inglasad balkong om ca- 9-10 kvm.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör det ett förråd som är beläget på det nedersta garageplanet (-2 i hissen). Förrådet är cirka sju kvadratmeter stort.

Det finns även en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och ett torkskåp.

Som medlem i föreningen har du möjlighet att hyra en övernattningslägenhet när dina gäster kommer på besök. Lägenheten är belägen i markplan och har två bäddar om 120 cm. Kostnaden per natt är 250 kr.

TV/bredband

Huset är anslutet till Telias fibernät, tecknas separat. Kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Parkering

Under huset finns ett varmgarage i två plan med 241 parkeringsplatser. Här tillämpar föreningen kösystem till de 61 platser som föreningen själva förfogar över. Kostnaden för en sådan plats uppgår till 500 kr.
Annars går det att köpa zonkort via kommunen och då kan man stå på "torgets parkering" precis utanför, 400 kr/2 veckor.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 358 kr

I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, tv via ComHem

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
08-2068-1-53-2
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
95 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
73
Energideklarationsdatum
2016-03-23

Området

Att bo på Västra Torget

Väster City som bäst, Västra Torget är en av Sveriges största torghandelsplatser. Varje lördag erbjuds en marknad där man kan handla frukt och grönsaker från världens alla hörn. Utöver den direkta närheten till Torget har de boende inte heller långt till citys utbud av service och nöjesliv eller till grönska i form av Stadsparken. Runt hörnet finns en mataffär med generösa öppettider. På detta exemplariska avstånd tar du dig till allt staden har att erbjuda.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Västra Torget, Jönköping? Kontakta Bjurfors mäklare i Jönköping! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Nathan Efram

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-27 11 00

 • Extra kontaktperson

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100